Motorola RAZR XX

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 6.33

Tudás: 4.67

Minőség: 5.67

Értékelés: 5.56 | Szavazatok: 3

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Megjelenés

A V3xx egy kellemes csalódás a Motorolától. Anno próbáltam még a sima V3-at,de nagyon nem jött be a menü szerkezet, a kijelző és a csekély tudás. Ehhez képest a V3xx teljesen más volt. A forma maradt, bár egy kicsit hosszabb a kijelző és nehezebb is a telefon, de mit is kapunk mindezért cserébe? Először is egy nagyobb belső kijelzőt, memória bővítési lehetőséget, nagyobb belső memóriát és fejlettebb hálózat kezelést, nagyob felbontású kamerát és fejlettebb böngészőt.

Kijelző

A kijelző 320*240 pixel lett, 262 ezer színnel és TFT technólógiával készült. A kijelző jó minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. Menüjét az ikonos nézet helyett lista nézetben is megtekinthetjük. A készülék egyik hiányossága, hogy nem állíthatjuk a betű méretét, viszont elég nagyok a betűk, és jól látszódnak. Témák segítségével át lehet szabni a menű kinézetét is. A színei gyönyürűek.

Akkumulátor

Az akkumulátor 940 mAh kapacítású Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 5 óra beszélgetésre, és 400 óra készenléti időre elég. A teszt során egészen jól bírta, de azért 2-3 naponta nem árt feltölteni.

Csengőhang

Polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de akár MP3 hangot is beállíthatunk csengőhangnak. Az mp3 hangok is szépen szólnak. A csengőtárunkat wapról és Bluetooth-on keresztül is bővíthetjük. A csengőhangon kívűl különböző eseményekhez is hozzá tudjuk rendelni őket.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk, és egyénenként állíthatjuk a csengőhangot. Rendezhetjük a neveket név szerint, szám szerint vagy akár email szerint is, és nézhetjük őket lista nézetben is. Érdekeség, hogy ha beírjuk valakihez a születési dátumát, egyből hozzá rendeli a csillagjegyét.
A videó telefonálás egész könnyen ment, van külön gomb, ha valakit videó hívással szeretnénk hívni, de ez természetesen csak 3G vagy HSDPA területen működik.

Üzenetek

SMS, MMS, E-mail küldésre van lehetőségünk. Hogy mennyi SMS vagy MMS tárolására képes a telefon az nem derül ki, de százalékos mutató mutatja mennyi van még hátra a szabad helyből. Van karakter számláló is. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is.

Testreszabhatóság

Különböző témák letöltésével teljesen testre szabhatjuk a kezelőfelületet. A betűméret kivételével szinte mindent beállíthatunk, pl. az eseményekhez milyen hang szóljon, a idő és dátum hol jelenjen meg a kijelzőn, programozhtajuk a gombokat és a szoft billentyűket. A navi gombokhoz is rendelhetünk funkciókat. A kontraszton kívül a világítást is beállíthatjuk. Tetszett, hogy nem lép ki állandóan a menükből a készülék egy bizonyos idő után.

Alkalmazások és extrák


MP3 lejátszó: egy egyszerű de jól használható mp3 lejátszót tettek bele. Mindent tud amit kell, listába rendezés, equalizer, mélyhang kiemelés. Pozitívum, hogy becsukott állapotban is lehet vezérelni, és ilyenkor megjelenik a külső kijelzőn is a lejátszott szám neve.


Kommunikáció

Kommunikációja a mini USB kábelen kívül a Bluetooth-ra is kiterjed. A bluetooth nincs korlátozva, tehát a Headset-en kívül csengőhangokat, képket és videókat is küldhetünk rá.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható.

Fényképező

Maximálisan 1280*1024-as képet képes készíteni . Viszonylag könnyen kezelhető a fényképező modul. A nyilakkal tudunk nagyítani , illetve a fényerőn állítani. A menüben állíthatunk fehér ennyensúlyt és expozició időt is. A képek egészen jók lettek, kár hogy nincs benne autofocus. Ha becsukjuk a telefont, akkor a külső kijelzőn csinálhatunk magunkról önarcképet.

Videó

A telefonnal készíthetünk 176*144 vagy 128*96 felbontású MPEG4 videó fájlokat hanggal együtt.

Memória

A telefonban 50 mega memória áll rendelkezésünkre, amit a microSD memóriával is bővíthetünk, így garantált, hogy egy ideig nem fog elfogyni. Az 1 Gb-os kártyát még tudta kezelni a készülék

WAP

Érdekesség, hogy beépített Opera böngésző van benne. Egész szépen meg tudja jeleníteni a wap és internet oldalakat is. A telefon támogatja a GPRS az EDGE a 3G és a HSDPA átvitelt is. A max sebessége 1.8 Mbit, ami egészen jó szinte ADSL sebesség. A hátránya viszont az, hogy nincs mindenhol. és főleg akkor fogjuk élvezni, ha esetleg egy laptophoz hozzákötjük modemként.

Amit érdekesnek találtunk:

•  Beépített Opera böngésző

• Fém ház

•  Ha nyitva van nem mutatja a külső kijelző az órát

•  Szép és elegáns külső

Amit érdemes lenne változtatni:

•  Autofokuszos kamera

•  Nyitott állapotban a külső kijelzőre az órát írja ki inkább az operátor logó helyett

•  Wi-Fi beépítése

Ami nagyon tetszett:

• Gyors adatátviteli sebesség

•  Mp3 lejátszó és a stereo headset

•  Aluminium borítás


A tesztelés során készített képek:

 • napos
 • este
 • távoli 1
 • távoli 2


  Összegzés

  Nagyon jó kis telefon, igen fejlett adatáviteli képességekkel. Jó kijelzővel, bővíthetőséggel, ígényes kinézettel. Egyaránt ajánlható üzletembereknek és fiataloknak egyaránt.

  2007. április 25.

 •  
  Köszönjük a Motorola támogatását tesztünkhöz.