Motorola RAZR2 V8 Luxury teszt

Tovább a Motorola RAZR2 V8 Luxury készülékre

Motorola RAZR2 V8 Luxury

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 8.29

Tudás: 7.00

Minőség: 8.43

Értékelés: 7.90 | Szavazatok: 7


Egy korábbi tesztünkben már beszámoltunk a Motorola Razr 2 –ről. A februári tesztben is utalva a tv-ben futó és igazán emlékezetes reklámra volt némi előérzetünk a telefonnal kapcsolatban. A tv-s karatés, kung – fu-s, dobálós , metrózós, adrenalin hajhász klip azt sugallta, hogy egy olyan lapos, de precíz készüléket kapunk ami a nagyvárosi természetbúvárok számára készült, és az sem baj, ha egy picit oda-oda koccan valamihez. Most Luxury Edition formájában jelent meg a telefon szerkesztőségünkben.

Megjelenés

A luxury edition esetében a RAZR2-höz képest egy kicsit mással kell szembesülnünk: egy végletesen elegáns, maximálisan technokrata designról beszélünk, a fekete- arany kombináció néhány „gengszteres” csíkkal igazi nagyvilági életérzést ad. Akinek ez megvan, annak pedig elégedett mosolyt csal akárhányszor rápillant a „zsebzsenire”. Kissé szarkasztikusan belegondolva, a Motorola már jó sok bőrt lehúzott a v8-ről- most már az „igazi” bőrnél tartanak. Az aranyozott külső mellett a hátlapon a kígyóbőr tapintását érezhetik az arra érzékenyek.Batrakofóbiások persze ne féljenek, ez a minőségi anyag leginkább a gyári mellékelt kiegészítőkön van csak vértként.

Ha már a kiegészítőknél tartunk, érdemes figyelmet szentelni rá! A telefon gyakorlatilag harcképes állapotban vásárolható meg, minden ami szükséges, töltő,tartó, headset, bluetooth headset benne van a dobozban. A H680-as bluetooth hedset vékony divatos, és természetesen az arany – fekete kombinációt viseli magán. A telefonhoz ad a gyártó egy tokot is, ami a cár-i Oroszországban is ( de a jelenlegiben mindenképp) megállja a helyét. Eredeti kígyóbőr, Motorola logo aranyozva, és egy olyan brutális összhatás, amit nehéz egy teszt időszak után is elfelejteni.

Felmerülhet a kérdés, hogy ennyi glamúr, és csillogás után ki az elsődleges fogyasztói csoport? A kérdés bennünk mindenképp felmerült, a hirdetési kreatívokat látva csak fiatal nők, luxus környezetben, de ha egy férfi kezében láttunk egy ilyet, akkor sem nagyon lepődünk meg.
Gondoltak erre a fejlesztők is, mert mindkét nemhez illő stílusos testreszabhatósági animációkat, színsémákat raktak bele (plüss hatás, arany, lila , stb) Mindenesetre egy teljes többgenerációs családi teszt után mindenki egyként gondolt magára, és a közelgő ajándékozási időszakra :-).

Belső

A pengét kinyitva neki is álltunk megvitatni mit rejt az aranykalitka: egy 9 soros hatalmas kijelzőt, giga méretű gombsort (!), mely az oldalsó gombokkal egyetemben nyomásra jól reagál. Az oldalsó gomb egy kicsit fémesen kong (fogjuk rá tervezett, mert) nem mondanám zavarónak, csak meglepő.
A kis csatlakozó portokra( töltő usb port-takaró) mindenképpen figyelni kell, mert nehéz elhagyni, nekünk mégis kétszer majdnem összejött. Az akkumulátor pedig még egy kaland, leszedni nagyon könnyű a hátlapot, viszont a teszt elején egy- másfél napot bírt a műszer, utána egymáshoz idomulva 2 napot is kihúztunk együtt. Addig viszont jó hangminőségben lehetett rajta beszélni.
A kezelhetőség motorolás jegyeit nem nagyon kell bemutatni, mostanra már mindenki tudja magáról, hogy milyen menü és operációsrendszer igazodik a személyiségéhez.
A menüpontok nem változtak február óta, de az iroda funkciót azért ennél lehetne kicsit jobban szétosztani ( ebben a menüpontban lapul meg minden alkalmazás, használati funkció és irodai segédprogram) Szóra leginkább a zenelejátszással kapcsolatos menü érdemes, megfelelő bővítés mellett, a telefon alkalmas minden mobilizált zenei igényünk kielégítésére. Ebben gyártótól függetlenül mindenki nagyobb fejlesztéseket eszközöl. Nekünk lehetőségünk volt kipróbálni a u9 (sztereó headset-et, de erről kicsit később) A kamera is komplett tudással bír! Természetesen kívülről is elérhető, a 2 Mega pixeles felbontás pedig a nem National geographic elvárásokkal bírók számára elegendő lehet.
A kijelzőt becsukva automatikusan a külső kijelzőn magunkat örökíthetjük meg.

S9 bluetooth headset

Eddigi években nem szoktunk headseteket, vagy bluetooth eszközöket tesztelni, viszont a motorola s9 megérdemel egy pár jó sort, és mivel egy innovatív dologról van szó szeretnénk azoknak is információt – tapasztalatot adni, akik most nyár közeledtével tervezik egy ilyen mobil fejlesztés megvásárlását.


Design:

A külső pompa alapvetően nem a hivatása az s9-nek. Hagyományos egyszerű fekete váz, erős rugalmasság, de lehető legstabilabb füldugó rész, s kapható még egy piros- fekete kombinációban is. Az s9 usb–ről tölthető, és egy nagy központi egység fogadja/adja a jeleket a készülékek között. Bármilyen blueetooth kompatibilis eszközzel párosítható.
Fontos kipróbálni mielőtt az ember megveszi, mert bár egy átlagos méretű fejre ergonomikusan illik, mégis a használhatóságát befolyásolhatja a felhasználó fej-fül mérete.Viselése azonban a fej mögött , nem pedig felette történik.
A teszt során a készüléket 25-30 méterre használtuk a mobiltelefontól , a betonfalak kicsit akadályozzák, de szabadban ennél valamivel tovább is élvezhető a zenehallgatás.
Hangminősége kiváló, a silánynak mondható mp3 fájlokat is kiváló minőségben hallgattunk meg vele. A basszusok jól szólnak, a mély hangok is sercegés, zúgás nélkül élvezhetők.
Alkalmazási területeink, a belső termi futás, illetve a séta, és a Margitsziget bicikli-futásra korlátozódtak, extrém sport tesztet nem állt módunk- bátorságunk kipróbálni.
Az s9 mindkét oldalán vannak kezelő gombok, amiket kis rutinnal érdemes megtanulnunk. Ez esetben nem kell megállni futás közben a számváltáshoz. Minden szükséges funkció megvan, léptetés, play, stop, és a hanghívás, és még valahogyan beszélgetnünk is sikerült vele.
A számléptetéshez szükséges, hogy ne egyedi számok legyenek a telefonban, hanem alcsoportba/mappába rendezettek. Az akkumulátor teljesítménye nekünk 3-4 órát bírt és természetesen figyelni kell a telefon energiaállapotára is, mert a 3-4 órányi zenehallgatás- bluetooth használat a készülék akksiját is igénybe veszi.
Az S9 mint mobile headsett a zenefonok piacán ad korlátlan lehetőségeket, és egy jól bővíthető kártyával a telefonban felveszi a versenyt pl. az „almás” mp3 lejátszóval.

Amit érdemes lenne változtatni:

 • újlenyomat meglátszik rajta
 • elhagyható usb takaró
 • sűrített menürendszer
 • az említett fémes kongó hang
Ami nagyon tetszett:
 • pozitív
 • ideális súly
 • igényes lézer kialakítás
 • design doboz- bő tartozékválaszték
 • luxus anyagok, jó kidolgozás
 • bevált technológia
 • jó kamera
 • nagy kijelző- gombok
 • zenei képességek


Összegzés

A készülék piaci versenytársaihoz képest elérhetőbb áron kapható a limitált darabszám ellenére. És jelenlegi tudása nem igényli, hogy rövid időn belül lecseréljük egy másik luxus divatmobilra. Ettől eltekintve a razr sorozat új tagjai már itt vannak a küszöbön. Kíváncsiak vagyunk mit hoznak ki a dologból.

2008. május 26.

 
Köszönjük a Motorola támogatását tesztünkhöz.