Motorola L6

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 6.67

Tudás: 7.00

Minőség: 6.33

Értékelés: 6.67 | Szavazatok: 3


Megjelenés

A Motorola L6-os modellje egyike a nagy amerikai gyártó azon modelljeinek, mely többek között vékonyságával kívánja felhívni magára a figyelmet. Az L6-os mindössze 11 mm 'vastag', tehát igazán kecses formájú, az egyéb méretei azonban már elég nagyra sikeredtek, elég nagy tenyér szükséges ahhoz, hogy kényelmesen használható legyen. A billentyűzete hagy némi kívánnivalót maga után, kicsit nehezen kezelhető a billentyűzet, szinte csak körömmel lehet a számokat benyomni, mert elég kicsik a gombok, miközben a neonkék billenytyűmegvilágítás is egy kicsit vakító. A készülék oldalán található meg a töltő csatlakozója és két gyorsindító gomb, melyből egy a fényképezőgépet indítja. A telefon tetején található a hátlap leszedését segítő gomb, míg a hátlapon található a VGA kamera lencséje. Kijelző

128*160 pixeles nagyon jó minőségű, nagy kijelzővel rendelkezik a készülék, mely 256.000 szín megjelenítésére képes. A színek nagyon élénken jelennek meg a képernyőn, kontrasztos a kép, napfénynél is jól látható. A betűméret megfelelő, menüje ikonos, 3*3-as elrendezésű. Jól használható.

Akkumulátor

Az akkumulátor 820 mAh kapacitású Lithium-Ion. A gyártó adatai szerint 310 órás készenléti ideje és 4 órás beszélgetési időt bír. A tesztelés során, igaz komolyabb igénybevétel után, de kétnaponta kellett tölteni a telefont.

Csengőhang

Többszólamú (24 szólam) csengéseket és mp3 zenéket is képes megszólaltatni a telefon. A hangszóró minősége kiváló, nagyon jól szól, torzítás nem vehető észre.

Telefonkönyv

A telefonkönyv 1000 bejegyzés eltárolására képes. Rendelhetünk a bejegyzésekhez fényképet, csengőhangot és hangazonosítót is. Megadhatunk többféle adatot, Pl: e-mail cím, otthoni és mobilszám, cím, születésnap. Eldönthetjük hogy a telefon vagy a SIM memóriájába mentse a neveket.

Üzenetek

SMS, MMS és e-mail küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk hangokat, képeket, videókat is. A szövegbevitelt a Motorola iTap segédje könnyíti meg, amittermészetesen ki is lehet kapcsolni.

Testreszabhatóság

Az egész menü, a színek, sőt még a listaelemek sorrendje is lecserélhető. Képes különböző témák kezelésére is. Az animációk szépek.

Kommunikáció

Van bluetooth, GPRS és EDGE kapcsolat a telefonban, illetve képes Push to Talk funkcióra is. Az infra sajnos ahogy mostanában már megszokható, hiányzik ebből a telefonból is.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. 3 előre telepített Java játékot találunk a készülékben.

Fényképező

VGA fényképezőgépet tartalmaz a készülék, s így maximum 640X480-as képet képes készíteni. Kezeli még a 320X240 és a 160X120 pixeles felbontást. 4X-es digitális zoom-ra képes a kamera. A zoomot a joystick fel és lefelé mutatógombjával lehet szabályozni, míg a bal és jobb gombbal az expozición lehet változtatni.Automata készülék, de különböző beállításokkal lehet játszani. Így lehet a fényerőt szabályozni, illetve a képkészítés színét is: a szines képek mellett lehet fekete-fehér, kékes, zöldes, vöröses és antik képeket készíteni.

Videó

A videokészítés elég gyorsan szoftvert kapott. Beállítható, hogy legyen-e limitálva a videó hossza, s így mindenképpen MMS méretű legyen, különben csak a memória nagysága jelenti a határt. Videót 352*288 vagy 176*144 felbontásban rögzíthetünk. Az elsőnél MPEG4 formátumban, míg a másodiknál 3GP lesz az alapértelmezett formátum.

Memória

A telefonban 10 Mb belső memória található.

WAP

A Class 10-es , 2.0-s wap szabványt támogatja. Kezeli a képeket, hangokat, videókat is. Le is tölthetünk vele. Megnyitja a táblázatokat is a wapról. A böngésző elég gyorsnak mondható és támogatja az xHTML-t is.

Amit érdekesnek találtunk:
  • Vékony, mégis nagy méret
  • Gyorsan megismerhető menü
  • Egyszerű USB kábel (pl.: fényképezőgépek) használata adatkábelként

Amit érdemes lenne változtatni:

  • Jobb minőségű gombok
  • Könnyebb másolás a java alkalmazások terén
  • Kicsit kevés a memória
Ami nagyon tetszett:
  • Jó minőségű kijelző, még erős napfényben is jól látható
  • Nagyon jó hangzás
  • Jó ár/érték arány
Összegzés:

Jó minőségű és megfelelő tudású telefon, nagyon jó képernyővel és hangszóróval. A mérete talán nem a legmegfelelőbb, s a memórián is lehetne még bővíteni.

2005 december 15.

 
Köszönjük a Motorola támogatását tesztünkhöz.