Ericsson T66

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.00

Tudás: 7.00

Minőség: 7.00

Értékelés: 7.00 | Szavazatok: 3

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Ericsson T66

Pár nappal ezelõtt, tesztsorozatunk eddigi legapróbb darabját, az Ericsson T66-ost tehettük próbára. A Sony és az Ericsson már külön-külön is meghatározó szerepet játszottak a mobil telefonok fejlõdésében, de amióta közösen alkotnak a nemrég összevont Sony-Ericsson keretében, valóban ámulatba ejtõ készülékekkel rukkolnak elõ. Ez alól sem kivétel a T66-os, sõt …

Igaz, manapság szinte hetente jönnek ki az újabbnál-újabb mobilok, de - egyelõre - a T66-os a méretek versenyében a legkönnyebbnek mondható mindössze 59 grammos 'tömegével'. Úgy tûnik, hogy a maroktelefon elnevezés megalapozottá vált, mert egy átlagos nagyságú névjegykártya alól egy milliméterre sem kandikál ki. Ennek ellenére a hallhatósága mindkét irányból kitûnõ. Akárcsak térereje, ami a budapesti metróban a maximum körül mozgott. Az akkumulátor átlagosnak mondható, de akárcsak elõdjeinél, a 'pluszképernyõ menü' kijelzi a dátummal és a profillal együtt azt is, hogy mennyi a fennmaradó beszélgetési és készenléti idõ. Valószínûleg olyanoknak tervezték, akik reggel be, este pedig kikapcsolják a készüléket, mert itt látható bejelentkezõ üzenetként a Sony jól ismert strucca. Az animált figura bekapcsoláskor felkel, kikapcsolásnál pedig homokba dugja a fejét. Menüjében 'nagy' újítások sajnos nem túlzottan szerepelnek. Kivéve egy pár dolgot, köztük a remek játékokat: a Malmot és a Faltörõt. (Ez utóbbi szinte letehetetlen. J ) Az 'üzenetekben' is tartalmazza a jelenlegi csúcstechnikát és ebbõl következõen képes a hagyományos és összefûzött smsek írására is, kép- és hangküldésre/fogadásra, avagy az EMS-re. Ha nem találnánk a közel 90 elküldhetõ hangulatkép közül elég kifejezõt, a szerkesztésre is van lehetõség. A gyorsmenüt saját igényeinknek megfelelõen testre szabhatjuk, így ha akarjuk, rögtön egy gombnyomásra új üzenetet küldhetünk, lezárhatjuk a billentyût, használhatjuk a számológépet, vagy bármely más számunkra elsõrendû funkciót tehetünk könnyebben elérhetõvé. A T66-os 'extráiban' egy naptárat is találunk, ami heti és havi beosztásban tudja szemléltetni a bejegyzéseket és a Microsoft Outlook-nál megszokott prioritás is beállítható. Külsõ szépségjegyeirõl annyit mondanánk csak, hogy hagyományos, letisztult formai elemek jellemzik. Két alapszín közül választhatunk: egy rózsaszínes árnyalatú elõlap illetve egy 'üzletember szürke'. Talán nem túl merész az ebbõl jövõ következtetés, hogy nem kifejezetten speciális rétegnek tervezték a legkisebb 'Skandinávot'. Az itthon egyelõre még nem forgalmazott készüléket információink szerint a szolgáltatók leghamarabb két hónap múlva kezdik majd forgalmazni.

 

Amit érdekesnek találtunk:

 • A mára már szinte minden típusnál megszokott menüikonok furcsák de nem animáltak.
 • Az akár görög nyelvre is beállítható T9 gyorsszótár ki/bekapcsolása a 'beállításokban' van az 'üzenetek beállítása' helyett.
 • A játékoknál a vibrálás folyamatos.

 

Amiken még érdemes lenne javítani

 • A 'C' és a 'Gyorsmenü' gombok sajnos méretükbõl és színükbõl adódóan könnyen összekeverhetõek.
 • A 'kitûnõ' naptár beállítása egy kicsit túl aprólékos.
 • Sajnos még mindig nem be/kikapcsolható a hívószám kijelzés (ezt külön a kártyán vagy kóddal lehet kapcsolni).

 

Amik nagyon tetszettek:

 • Természetesen a súlya.
 • Az EMS képek elég sokrétûek.
 • Az idõzített billentyû zár.
 • A Játékok csúcseredményei nullázhatóak a legjobb öt eredmény névvel elmenthetõ.
 • Sms írásnál a '#' folyamatos pontozásra képes.

 

Összegzés:

A készülék valószínûleg elsõsorban azoknak lesz nagy kedvence, akik a méreteket tartják elsõdleges szempontnak készülék vásárlásnál és kedvelik az Ericsson stílust, vagyis a szinte mérnöki logikára épülõ menürendszert és a Windows-szerû beállításokat. Minden a napi szükségleteknek fontos kelléket megtalálunk az új Ericsson T66-osban és az ára mégis várhatóan csak középkategóriát fog képviselni.

 
Köszönjük az Centrum GSM (Teréz Udvar 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel.: 06-20-379-4060) támogatását tesztünkhöz.