CECT W968

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 9.00

Tudás: 2.00

Minőség: 4.00

Értékelés: 5.00 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


Az óramobil, gazdagok úri huncutsága lehetne, ám egyre inkább elérhető áron kínálják ezeket a furcsa készülékeket. A CECT W968 a NeoDigi jóvoltából járt nálunk.

A telefon egy meglepően kis dobozban érkezett, amely nemcsak adatkábelt, hálózati töltőt, de vezetékes és Bluetooth headsetet, valamint kettő darab 600 mAh-s akkumulátort is tartalmaz. A telefonban elrejtettek egy mini ceruzát a képernyő nyomkodásához, ez egyébként szükséges is.

W968

Első nagy játszma a hátlap levadászása, hogy a SIM-et és az opcionális memóriakártyát beletegyük. Ez nem egyszerű művelet, hiszen a fém hátlap ragaszkodik a rozsdamentes acél készülékházhoz, mintha kötelező lenne. Szerencsére feliratok segítenek minket a tájékozódásban. A telefon egyébként nem pici és nem is könnyű, de ha figyelembe vesszük, hogy bőven hasonló arányokkal rendelkezik egy-egy nagyobb tudású búvár- vagy pilótaóra, egyáltalán nem vészes. Az biztos, hogy nem pici, női kezekre készült.

Az óra bal oldalán látható a gumival védett USB csatlakozó és a két gomb, jobb oldalt pedig a VGA felbontású kamera látható. Jobb alul a szíjból picit nagyobb gombostűfej áll ki, az a rejtett stylus. A külső hangszórót felül, a szíj csatlakozásánál érdemes keresni. Elsőre fel sem tűnik, de még talán másodjára sem…

CECT

Ha sikerült felapplikálni a hátlapot, akkor a bal felső gombbal lehet életre kelteni a készüléket (a bal alsó ok gombként funkcionál). Hatalmas csiricsáré zene után felbukkan a kezdőképernyő, amely a pici, 1.4 col képátlós méret és felbontás ellenére igen informatív. Látható a térerő, a profil jele (van többféle is), Bluetooth jelzése, dátum és óra, ez utóbbi akár képernyővédő is lehet, valamint az akkumulátor töltöttség-jelzője.

A kijelző alatt négy érintőszenzoros virtuális gomb látható, a kínai mobilok tipikus jellemzője, mindegyik egyértelmű és - szinte kivételesen - tényleg a jelzésnek megfelelő funkciót lát el (ok, fel, le, vissza).

CECT W968

 

A menü kétszer három ikonból áll. Az első a telefonkönyv, amely 500 név eltárolására alkalmas. Lehet benne keresni, kontaktonként három telefonszámot, e-mail címet, munkahelyi adatokat, képet és csengőhangot, faxszámot, születésnapot és csoportot megadni igény szerint. Képes egyszerre és külön is megjeleníteni a belső memória és a SIM adatait.

CECT W968

Üzenet szempontjából SMS, MMS, csevegés áll rendelkezésünkre. Gépeléshez van mini ikonsor alul, ilyenkor csak a főbb írásjeleket, entert, stb. látjuk, ám van QWERTY-nek kinéző billentyűzet is, ez nagyon üt. Egy betűre nagyjából 4×4 pixel jut, tehát a ceruza nélkül ember legyen a talpán, aki ezt eltalálja. Gyilkos! Ha kész vagyunk, az üzenetet menthetjük, küldhetjük, a kettőt egyszerre is tehetjük, de akár több címzettet is megadhatunk, persze van kézbesítési jelentés is. Az óramobil tárolja a fogadott/tárcsázott/nem fogadott hívásokat, de van itt hívásidő, SMS és GPRS adatszámláló is. Érdekes, hogy akár rögzíthetjük is a hívásokat, ezt nem minden márka készüléke tudja.

Van szervezőfunkció, amely egy heti és havi nézetű naptárat takar, a napokhoz adható számos esemény. A tennivalók egyértelmű, az ébresztőből öt áll rendelkezésre számos beállítási lehetőséggel (ismétlés, hangbeállítás, szundi ideje) és van e-könyv olvasó is. A kamera VGA felbontású és van lehetőség videót is felvenni.

CECT W968

Ami a zenéket illeti, microSD kártyán tárolhatjuk a fájlokat, hiszen van zenelejátszó. Tud kártyáról automatikusan listát frissíteni, ismételni, véletlenszerűen lejátszani, a háttérben futni, sztereó Bluetooth headsetre zenét sugározni és persze FM-rádió is van, amely szintén fut a háttérben gond nélkül. A kapcsolatokban megtalálható a Bluetooth, mint alapvető adatkapcsolat, hiszen a hívásokat is a kapott headseten bonyolíthatjuk.

Ami a beállításokat illeti, van több profil, ötféle időzíthető be- és kikapcsolás (! rég nem láttunk ilyet), repülőgépes üzemmód, kézírás-felismerő, és ami nagyon tetszett, feketelista, hogy mely számokra jelezzen automatikusan foglaltat a telefon.

CECT W968

A telefon a maga 45-50 ezer forintos árával nem tűnik rossz választásnak, hiszen árához képest tényleg nagy tudást kapunk, számos meglepő funkcióval. Ha valakinek nem okoz problémát a relatíve nagy méret és súly, annak kiegészítő készülékként jó szolgálatot tehet a rozsdamentes óramobil. Tetszett!

CECT W968

CECT W968

A tesztkészüléket a NeoDigi biztosította, amelyet ezúton is köszönünk!