BenQ-Siemens EL71

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 5.50

Tudás: 5.50

Minőség: 5.50

Értékelés: 5.50 | Szavazatok: 2

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!Megjelenés

Kicsomagolva a dobozából szép elegáns készülék kerül a kezünkbe. Szinte teljesen aluminium borítás kapott, de az összeillesztések azért nem mindig tökéletesek. Szép nagy kijelző tárul elénk, végre egy olyan amire a Benq-Siemens is büszke lehet. A telefon a népszerűnek számító szétcsúsztatható kivitelt kapta. összecsukva kifejezetten kicsinek tekinthető, míg szét nyitva sem túl nagy és elég vékony is. Megfordítva elénk tűnik a 1.3 megapixeles kamera, ami egész szép képeket tud csinálni, legalábbis a telefon kijelzőjén szépnek látszik. A készülék oldalán a szokásos hangerő szabályzó és a kamera gombok találhatóak. A navi pad mellett meg a külön zene lejátszásnak dedikált gombok találhatóak. A csúszka elég masszívnak mondható. Leszedve a hátlapot, egy elég picike akkut találunk. A SIM kártya tartó mellett (ami valami nagyon nehezen kivehetőre sikeredett) található a microSD foglalat.

Kijelző

A kijelző 320*240 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is kitünően látható. A színek is elég szépek, végre egy megfelelő minőségű kijelző. A gyengénlátok is bátran vehetnek ilyen telefont, ugyanis a betüméret is változtatható. Menüje 3*4es elrendezésű és végre valamelyest színesek az ikonok a régi szürke helyett.

Akkumulátor

Az akkumulátor 570 mAh kapacitású Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 5 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. A tesztelés során kb. 2 napig lehetett egy feltöltéssel használni.

Csengőhang

64 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az mp3-at is. A hangszóró minősége egész jó, hangos, bár kicsit be tud rezonálni. Sajnos füllhallgatót nem kaptunk hozzá, így nem tudtuk kipróbálni, hogyan szól az mp3 lejátszója. SMS-hez és különböző eseményekhez is rendelhetünk hangokat. A telefon kihangosítható beszéd közben és akár a mikrofont is kikapcsolhatjuk.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez összesen 20 adatot tárolhatunk. Érdemes megemlíteni, hogy a telefon híváslistája 100 bejegyzést tud tárolni.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A tesztkészülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írása során lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. A profilok segítségével a környezetünkhöz szabhatjuk a készüléket. Pozitívum, hogy a Benq-Siemens WAP oldalán lehet találni egy-két témát rá.

Alkalmazások és extrák

Letöltések : több kategóriába léphetünk be, mint pl. képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is létrehozhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy bővített általános számológép memória funkcióval, gyökvonással és négyzetre emeléssel felturbózva.
Hangfelvétel: készíthetünk hangfelvételt. Maximum 100 órányi lehet az anyag
E-mail kilens.
MP3 lejátszó

Kommunikáció

Nincs infraportja, de bluetooth van. A GPRS mellett támogatja az EDGE szolgáltatást is.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített 2 játékot is.

Fényképező

Maximálisan 1280*1024-es képet képes készíteni. Könnyen kezelhető a fényképező modul. A képek minősége egész jónak mondható. Amennyiben sötét van a segédfényt is használhatjuk, s összecsukott állapotban is lehet fényképezni.

Videó

A telefonnal készíthetünk 176*144 felbontású 3GP videó fájlokat hanggal együtt. A max felvételi lehetőség több mint másfél óra, de inkább a memória kapacításától függ.

Memória

A telefonban 16 mega memória áll rendelkezésünkre. Ez szabadon felhasználható. Ha esetleg ebből kifogynánk akkor microSD kártyával bővíthetjük.

WAP

Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betüstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is.

Amit érdekesnek találtunk:

 • Jó nyitó mechanika
 • A vaku használható zseblámpaként is
 • Kicsit torzít
 • 100 perces hang felvétel
Amit érdemes lenne változtatni:
 • Wi-Fi támogatás
 • 3G támogatás
 • Nagyobb akksi kapacítás
Ami nagyon tetszett:
 • Jó minőségű kijelző, még erős napfényben is
 • Szép design
 • Rengeteg minden megtalálható benne
A tesztelés során készített képek:

 • távoli
 • közeli
 • napfényes 1
 • FANTA
 • napfényes 2
  Összegzés

  Kis méretű, nagy tudású, jól összerakott telefon. Bárkinek bátran ajánlható. Egyedüli nagy hátránynak az akku kapacítása tekinthető.

  2006. november 13.

 •  
  Köszönjük a BenQ-Siemens támogatását tesztünkhöz.