Alcatel_153

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 4.05

Tudás: 3.43

Minőség: 3.71

Értékelés: 3.73 | Szavazatok: 21

Szavazzon Ön is!

Külsõ

Közepes, könnyû, kézreálló. Gombjai gumiból készültek, joystickja 2 állású, könnyen kezelhetõ. Billentyûi zölden világítanak. Töltõje és a headset bemenete nem kompatibilis a legtöbb Alcateléval.
700 mAh Li-ion akksija van. Az akkumlátor külön áll a hátsó fedlaptól.
Kijelzõje 112*64 pixel, monokróm, zöld háttérvilágítással. A megjelent szövegek jól olvashatóak, a betûk jó nagyok. Designra nem hasonlít a szokásos Alcatelekhez, mível nem is a saját tervezõasztalukon született. Kísértetiesen hasonlít az OT 320-hoz. A navigációs gombokon kívül megtaláljuk a Fel- és Letevõ gombot, ami a menüben szoftkey-ként is üzemel. Ezenkívül van egy 'C' gomb, ami a törlésre, és a kis telefonkönyv gomb pedig a telefonkönyv elérésére szolgál.

Belsõ

Fõmenüjét navigációs gombok megnyomásával érhetjük el. Menüje egyszerû, könnyen kezelhetõ. A billentyûkhöz külön funkciókat is rendelhetünk.

Telefonkönyv

A telefon memóriájában maximum 100 telefonszámot tárulhatunk, bejegyzésenként 1 telefonszám.
Hívás közben lehetõségünk van hívás kihangosítására, 2. hívás kezdeményezésére, a telefonkönyv és az SMS-ek elérésére.

Üzenet

Szimpla egyszerû 160 karakteres üzenet küldésére van lehetõségünk. A telefonnak nincs saját memóriája az SMS-ek tárolásához.. Karakterszámláló azonban van.

Szolgáltatások

Ébresztõóra, találkozó jelzõ, születésnapjelzõ, számológép, valutakonverter. Grafikus naptár van, igaz, bejegyzéseket nem írhatunk bele. Van Lehetõség különbözõ hangprofilok beállítására. A készülék polifonikus csengõhangok megszólaltatására is képes, bár ezeket utólag nem bõvíhetjük. A grafikus világórán megnézhetjük a világ különbözõ pontjaira vonatkozó aktuális idõt.
Beállításoknál állíthatjuk a kontrasztot, de teljesen ki is kapcsolhatjuk a világítást.

Játék

A telefonban Három gyári játék közül válogathatunk. Egy Tetris, egy aknakeresõ, és egy ügyességi játék. Az ügyességi játékban a lyukakhoz rendelt számbillentyût kell nyomogatnunk annak megfelelõen, hogy melyik lyukból bukkan elõ a kis figura.

W@p

A készülék se WAPböngészõt, se infraportot nem tartalmaz. Így a képek és csengõhangok bõvítésére se nyílik lehetõségünk.

Összegzés

Belépõ szintû telefon, fõleg azoknak ajánlható, akik csak telefonálnak és SMS-t írnak. Másra nem alkalmas.

 
Köszönjük az Alcatel támogatását tesztünkhöz.

Más tesztet is olvasna? Katt ide! Más tesztet is olvasna? Katt ide!