Új multitasking trükköt hoz a Chrome Androidra

2023.12.21| Android Police

Az új kísérlet lehetővé teszi az alkalmazásokban való böngészőfül lapok minimalizálását lebegő ablakká.

  • Az Android folyamatosan új multitasking funkciókat ad hozzá, hogy könnyebbé tegye a felhasználóknak több feladat kezelését egyszerre.
  • A kép a képben a kedvenc multitasking eszköz az Androidon, és a Google kiterjeszti ezt a funkciót más alkalmazásokra is.
  • A Chrome hozzáadott egy gombot, amellyel minimalizálhatjuk a Chrome Custom Tabs alkalmazásokat egy lebegő kép a képben ablakba, javítva ezzel a felhasználói élményt az alkalmazáson belüli böngészés során.

Annak ellenére, hogy a mobiltelefonok fizikai profilként kicsik, a multitasking meglepő módon könnyebben hozzáférhetővé vált, mint valaha. Az Android továbbra is új funkciókat tesztel és ad hozzá a platformhoz, amelyek megkönnyítik a felhasználóknak, hogy egyszerre több dologgal foglalkozzanak. 

Új multitasking trükköt hoz a Chrome Androidra

Az olyan funkciók, mint a split screen mód és az Android 14-ben bemutatott új drag-and-drop funkcionalitás továbbra is azt mutatják, hogy a Google hangsúlyt fektet az új multitasking trükkök hozzáadására. 

Bár a kép a képben általában jó dolog volt az Android felhasználók számára az 8.0 Oreo bevezetése óta, azok az alkalmazások, amelyek a Chrome Custom Tabs-t használják weboldalak megjelenítésére, nem tudták kihasználni ezt a funkciót. Most azonban a Twitter felhasználó és a Google alkalmazások kedvelője, @AssembleDebug kiemelte, hogy a Chrome hozzáadott egy gombot, amely lehetővé teszi a Chrome Custom Tabs gyors minimalizálását egy lebegő kép a képben ablakba.

Ezt először a böngésző szakértő @Leopeva64 jelentette, és a funkciót még októberben hozták létre a Chrome Canary 121 verziójában. Azóta a funkció eljutott a stabil Chrome verzióhoz (120 a jelen írásakor), de egy zászló mögé rejtve és alapértelmezetten letiltva van. A funkció aktiválásához engedélyezned kell a cct-minimized opciót. A kép a képben minimalizálás korlátozódik a Chrome Custom Tabs (CCT) -re, de a zászló elérhető a fő Chrome böngésző zászlók menüjében.

A Chrome Custom Tabs az Android beépített WebView alternatívája, amelyet harmadik fejlesztők használhatnak, amikor weboldalakat szeretnének megjeleníteni, és nem akarnak egy teljes böngészőt építeni az alkalmazásuk kódjába. Bár mindkét megoldás képes erre, a WebView és a Chrome Custom Tabs csak az utóbbi kínál Chrome szinkronizációs funkciókat, például mentett jelszavakat és könyvjelzőket, javítva ezzel a felhasználói élményt harmadik féltől származó alkalmazásokban. A CCT-k legújabb előnye az, hogy az Android felhasználók kép a képben módban minimalizálhatják az alkalmazáson belüli böngészőfüleket.

A Chrome már rendelkezik olyan funkcionalitással, amely minimalizálja a lapokat egy lebegő kép a képben ablakba, de ez a funkció még hozzáférhetőbbé teszi azt. Korábban csak azoknak a felhasználóknak volt elérhető, akik teljes képernyős videókat néztek, és minimalizálhatták a videót a kép a képben módra a kezdőképernyőre való navigálással. Ez az új funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy minimalizálják az alkalmazáson belüli CCT-ket, bár a szöveges alapú weboldalakat nem túl funkcionális nézetre minimalizálja. Ahelyett, hogy egy mini videó lebegne a képernyődön, egy kis ablak lesz a weboldal címével és URL-jével, amit megérintve visszatérhet a weboldalra.

A mobil eszközökről érkező weboldal forgalom részaránya évről évre emelkedik, és nincsenek jelek arra, hogy ez a trend a közeljövőben megváltozna. A Chrome továbbra is uralja a mobilböngészési piacokat, és ez nagyrészt a platform folyamatos fejlesztéseinek köszönhető. Ez az új funkció lehetőséget teremt az alkalmazásfejlesztők számára, hogy hatékonyabban kezeljék az alkalmazáson belüli webes böngészést, és új kreatív lehetőségeket nyit meg.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei