Turbózd fel a telefonod két másodperc alatt!

2016.02.03| The Guardian

Alig néhány kattintással nemcsak sokat gyorsíthatsz a telefonodon, de akár húsz százalékkal is megnõhet az üzemidõ!

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Nem, ez most nem egy mágneses csoda akármi vagy fantasztikus alkalmazás, amit letöltve optimalizál a rendszer helyett és helyetted mindent. Biztosan te is sokat használod a Facebookot, ami nem csoda, manapság a fél életét ott tölti mindenki a közösségi hálón. Nem túl meglepõ talán az információ, hiszen elég csak megnézni az akkumulátor részletezésében, hogy zabálja a legtöbbet a telepbõl és rögtön a Facebook ugrik fel elsõként, de legalábbis nagyon nagy eséllyel lesz dobogós helyen. Sajnos az alkalmazás állandóan fut a háttérben, erre szükség van a mûködéshez értelemszerûen, ezzel együtt a mobilnetet is fogyasztja, mellyel együtt megint az akkumulátor szintje csökken. A pbrandes_eth nevû Reddit fórumozó úgy döntött, leteszteli az elméletét, miszerint a Facebook negatív hatással van a mobilja teljesítményére is az akku idõ mellett.

Turbózd fel a telefonod két másodperc alatt!

A tesztalany egy LG G4 volt, esetében a Facebook és a Messenger alkalmazás törlése után érdekes módon az LG G4 más programjai mintegy tizenöt százalékkal gyorsabban indultak el. Bár ez az idõ így is csak egy másodpercet számít, érdekes belegondolni, mit mûvelhetnek a Facebook appjai a háttérben. Samuel Gibbs, a The Guardian szerkesztõje szintén letesztelte ezt és csak a Messenger törlése után mintegy húsz százalékkal nõtt a Huawei Nexus 6P készüléke üzemideje, ezt a tesztelési idõszak egy hetének minden egyes napján fixen hozta a telefon. A törlésekkel együtt az Android rendszer és az AndroidOS egyaránt kevesebbet fogyasztott a háttérben. Ezek a szolgáltatások pufferként mûködnek számos alkalmazásnál.

Így bár nem volt látható többször látványosan a Facebook app az akkumulátor részletezõben, valójában a háttérszolgáltatásokban ott van. Így tehát a Facebook és a Messenger törlése egyaránt felgyorsítja a telefont, valamint megnöveli az üzemidõt az androidos készülékeknél. Áthidaló megoldásként örömmel javasoljuk a Chrome böngészõt, amely push üzeneteinek köszönhetõen minden értesítést azonnal megmutatnak, így gyakorlatilag teljes értékûen használható a közösségi háló.A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei