Több mint egymilliárd iOS és Android-eszközt érint a Wi-Fi chip hibája

2020.02.28| Phone Arena
Címkék:

Wi-Fi

,

chip

,

hiba

,

sebezhetőség


A Wi-Fi chipekhez kapcsolódó sebezhetőség mintegy egymilliárd eszközt érint, beleértve iPhone és Android rendszerű okostelefonokat is.

A támadók vissza tudják fejteni az érintett modelleknek küldött adatokat akkor is, ha azokat titkosítva küldték. A probléma a Cypress Semiconductor és a Broadcom által gyártott Wi-Fi chipekre vezethető vissza. A Cypress még 2016-ban szerezte meg a Broadcom Wi-Fi üzletágát. A biztonsági rés mind a WPA2-Personal, mind a WPA2-Enterprise protokollokat érinti.

Az iPhone és az Android készülékek mellett a sérülékenység által érintett egyéb eszközök közé tartoznak az iPadek, az Amazon Echo intelligens hangszórók és az intelligens kijelzők, az Asus és a Huawei által készített Kindle olvasók és táblagépek, valamint az Asus és Huawei által gyártott Wi-Fi routerek. A sebezhetőséget az Eset szlovák biztonsági cég fedezte fel, amelyet KrØØk-nek neveztek el. A gyártók javításokat ajánlottak fel a probléma megoldására.

Több mint egymilliárd iOS és Android-eszközt érint a Wi-Fi chip hibája

Az Eset konzervatív becslése szerint több, mint egymilliárd Wi-Fi-kompatibilis eszköz és access point érintett. Csak a sebezhetőség által érintett iPhone-ok száma meghaladta az egymilliárd darabot. Az Eset azt is megjegyezte, hogy tesztelte más gyártók, például a Qualcomm, a Realtek, a Ralink és a Mediate által gyártott többi Wi-Fi chipet és ezeket nem érinti a sebezhetőség. Így tehát jelenleg nem tudnak más érintett chipekről, azt sem zárhatjuk ki, hogy a lista bővebb valójában. Az Eset által a laboratóriumban tesztelt eszközök:

A jelentés végén az Eset megjegyzi, hogy az érintett eszközök javítása egyszerűen a legfrissebb operációs rendszer frissítésének telepítése is jelentheti, az Android és iOS telefonok esetében így kezelhető lesz a sebezhetőség.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei