Sony Xperia X a vadonban

2016.08.31| Sony

A Sony Mobile európai természetvédelmi parkokkal működik együtt, hogy bemutassa az Xperia X új kamera funkcióit. Állatgondozókat és parkőröket kértek fel, hogy mozgó állatokat fényképezzenek le, ezzel kiemelve az Xperia X kamera képességeit.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Sony Mobile együttműködésre lépett a Port Lympne Reserve (Kent, UK) és a Parque de Cabárceno (Cantabria, Spanyolország) természetvédelmi parkokkal, hogy bemutassák az Xperia X okostelefon kamerájának előnyeit. A Sony Mobile felkérte a parkőröket, hogy készítsenek fényképeket a vadonban élő állatokról mozgás közben. Az állatokhoz fűződő különleges kapcsolatuknak hála, sok érdekes, vicces és érzelmes pillanatot láthatnak mindennapi munkájuk során, melyek a nagyközönség elől sokszor rejtve maradnak. Éppen ezért tökéletes helyzetben vannak, hogy lenyűgöző fényképeket készítsenek az Xperia X 23 megapixeles kamerájával.

A fényképezést megelőzően az elismert természetfotós, Neil Aldridge (Az Év Európai Természetfotósa 2014) tartott kurzust a parkőröknek, megosztotta velük tapasztalatait, melyekre vadon élő állatokkal való munkája során tett szert. Neil az Xperia X funkcióit is átvette velük, hogy a lehető legérdekesebb módon örökíthessék meg az állatokat.

Sony Xperia X a vadonban

A Sony egyedi prediktív hibrid autofókuszának köszönhetően, a parkőrök mozgás közben is fókuszban tudták tartani az állatokat, és éles képeket készíthettek még úgy is, ha fekete sapkás kapucinusmajmok ugráltak ágról ágra, vagy a medvék barangoltak a 35 hektáros elkerített vadonban. Vicces kifejezéseket, furcsa viselkedésmintákat vagy érdekes reakciókat is lekaptak a kamerával, amikor a parkőrök a legkevésbé számítottak volna rá: az Xperia X gyorsindító és gyorsfényképező funkciójával csak előkapták a zsebükből a telefont, és az a másodperc töredéke alatt készenlétből fényképezésre váltott, egyetlen mozdulattal.

„Nagyszerű élmény volt Neil tanítványának lenni. Ahogy a park főemlőseihez közel dolgozom, rengeteg érdekes pillanatnak vagyok szemtanúja, melyeket így soha többé nem fogok elmulasztani” – mondta Francesca Conti, a Port Lympne Reserve park főemlősökért felelős gondozója.

Az Állatkertek és Akváriumok Európai Szövetségének (EAZA) támogatásával, Port Lympne Reserve és a Parque de Cabárceno természetvédelmi területek nagy erőkkel dolgoznak a veszélyeztetett fajok fenntartásáért. A spanyolországi Cantabriaban, lenyűgöző, 1.900 hektáros területen elterülő Parque de Cabárceno egy természetvédelmi terület, melyet egy nyílt bányából alakítottak át, és most több, mint száz állatfajnak ad otthont, melyek öt kontinensről érkeztek ide. Cristina a legszelídebb lakók egyike, egy elhagyott elefánt, akit Capárceno vezető állatorvosa, Santiago Borragan Santos „nevelt fel”. Az Xperia X okostelefonnal készített fényképeken láthatjuk, ahogy Cristina játékosan elkapja az almákat, melyeket gondozói dobnak neki.

Az angliai, Kent-ben található Lympne Reserve rengeteg ritka és veszélyeztetett állatnak ad otthont, több mint 50 faj és 700 állat él a parkban. Itt található meg a fekete orrszarvúk legnagyobb tenyésztési állománya az Egyesült Királyságban. A számtalan állat közül kiemelkedik Ambam, egy ezüsthátú gorilla, aki több mint 1.5 millió megtekintésnek örvend a YouTube-on. Ambam lehetőséget adott a Port Lympne Reserve parkőreinek, hogy kipróbálhassák rajta az Xperia X kameráját, hiszen mindig lenyűgözi a nézőket, amikor két lábra áll és emberi módon, két lábon sétál.

Mindkét park állatgondozói folyamatosan használják az Xperia X okostelefonjaikat, hogy újabb és újabb kihagyhatatlan pillanatokat örökítsenek meg a vadonban. „Itt, a Parque de Cabárceno-ban az a célunk, hogy az állatoknak olyan tágas helyet biztosítsunk, ahol majdnem szabadon élhetik az életüket. A parkőreink és gondozóink ismerik minden állat jellemét és egyéniségét, így ez egy csodálatos lehetőség, hogy megmutathassuk a világnak azokat a különleges pillanatokat, melyek rendszerint csak mi láthatunk” – nyilatkozta a park szóvivője.

„Az Xperia X kamerájának egyik fő jellemzője a prediktív hibrid autofókusz, melynek segítségével még könnyebben örökíthetjük meg a pillanatokat – és még a legváratlanabb helyzetek is a legélesebb minőségben jelennek meg a fényképeken. Nincs is jobb módja a kamera tesztelésének, mint azokat a kiszámíthatatlan és spontán dolgokat fényképezni, melyeket annyira szeretünk lencsevégre kapni – az állatokat” – tette hozzá Diana Hernandez Gonzalez, a Sony Mobile termékélmény-menedzsere.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei