Összehasonlítás: iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21+

2020.12.14| Phone Arena

Az Apple iPhone 12 Pro Max és a még be sem jelentett Samsung Galaxy S21+ 5G-s változata került egy összehasonlító videóba.

Kevesebb, mint 24 óra telt el az első Galaxy S21+ videó megjelenése után, ám ugyanabból a forrásból rögtön kaptunk még egy videót, amely az 5G-s verziót ezúttal a legközelebbi riválisával hasonítja össze. Funkciók terén nem tudunk meg újdonságot, ám azt igen, hogy a hátlapi kamera betét púpja mennyire egyezik az iPhone 12 Pro Max kialakításával, amely jelenleg a legnagyobb a piacon.

Maga az új modul szélességét tekintve fele akkora, mint az Apple-é, de egy kicsit hosszabb. Úgy tűnik, hogy a kamerák is nagyjából azonos méretűek, bár a Galaxy S21+ kamerái összességében kisebbek, ugyanis a Samsung használt fém gyűrűket, amelyek a méretet növelik.

Összehasonlítás: iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21+

Az iPhone 12 Pro Max és a Galaxy S21+ egyaránt 12 megapixeles főkamerákat és 12 megapixeles ultraszéles látószögű optikákat használ, a különbségek a zoom-ban kereshetők. Az Apple egy újabb 12 megapixeles kamerával szerelte fel okostelefonját, amely 2x teleobjektívet is kapott, a Samsung ugyanakkor állítólag 64 megapixeles kamerát választott, amely 1,1-szeres optikai és háromszoros hibrid zoomra képes.

Az iPhone 12 Pro Max ugyanazt a notch-ot és keret szélességet használja, amelyeket még 2017-ben vezettek be az iPhone X-en. A Samsung évente inkább kisebb fejlesztéseket hajt végre, 2021-ben ezek az erőfeszítések nyilvánvalóbbak lesznek, mint valaha.

A dél-koreai márka sokkal futurisztikusabb megjelenést kölcsönzött a következő generációs zászlóshajó okostelefonjainak, amely egy kis lyukból áll a szelfikamera számára és pengeél vékony keretből. A Galaxy S21 széria esetében a keret körben annyira vékony a megjelenítő körül, hogy a Samsung külön nevet talált rájuk - Blade Bezels.

Ez a magasabb képaránnyal párosulva azt jelenti, hogy a Galaxy S21+-nak sokkal kényelmesebbnek kell lennie, mint az iPhone 12 Pro Max-nál, bár van egy másik tervezési választás, amely ebben szintén nagy szerepet játszik.

Míg az Apple áttért egy teljesen lapos keretre, ami miatt néhányan panaszkodtak a telefon kezükbe ásására, a Samsung úgy döntött, hogy még egy évig megőrzi a még mindig nagyon népszerű, lekerekített kivitelű dizájnt.

Az operációs rendszeren kívül a papíron a legszembetűnőbb különbség talán a chipset. Az Apple legújabb készülékét a házon belüli A14 Bionic lapkakészlettel szerelte, a Samsung viszont az egyedi Exynos 2100 és a Qualcomm Snapdragon 888 változatain dolgozik.

Mindkét okostelefon alapkivitelben 128 GB tárhellyel rendelkezik, ám míg az iPhone 12 Pro Max-ban 6 gigabájt RAM található, addig a Galaxy S21+-ban 8 gigabájt RAM dolgozik. A másik terület, ahol a két eszköz eltér, az akkumulátor. A hírek szerint a Galaxy S21+ 4.800 mAh-s akkumulátorral felszerelt, amely sokkal nagyobb, mint az Apple készülékében található 3.687 mAh-s cella.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei