Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

2021.04.03| Telefonguru
Címkék:

retro

,

kérdés

,


A Telefonguru idén húsz éves, nosztalgiázzon kicsit velünk, kommentbe jöhet a kedvenc retro mobilja, akár fotón is!

 

Bemutatunk pár telefon, amelyek közül van, ami előbb volt kapható, mint hogy az oldalunk egyáltalán létrejött volna. Páran öregnek fogjuk magunkat érezni, de talán ez nem gond, a nosztalgiázás feletti boldogság annál jobb érzés. ha már elmúlt 25 éves, talán emlékezni fog néhányra ebből a listából.

Egy mai tininek buta féltéglának tűnnek fiatalabb énünk csúcsmobiljai és valljuk be, innen nézve azok is voltak. Akkor érkeztek az első színes kijelzők, az első kamerás mobilok és hasonló nyalánkságok.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Emlékszik az első telefonjára? Nekem egy 3210-es volt az, életem első nyári diákmunkájából spóroltam össze és feladtam érte akkori másik álmomat, egy Buffalo csótányroppantót. :D Nézzük a listát!

Nokia 5110

A Nokia 5110 a maga idejében hihetetlen okos telefon volt és az első igazán népszerű telefon, amely mindenki számára elérhető volt a piacon. Akkor drágának tűnt, de a valóságban arányaiban olcsó volt a mai telefonokhoz képest. Meg kell adni, hogy nem sokat tudtál csinálni velük, de akkor az, amit megtehettél, elég volt ahhoz, hogy órákig szórakozzunk, a Snake mellett az előlap is cserélhető volt. Az akkumulátorának üzemideje szintén sok internetes mém része volt az évek során, sajnos 14 évvel ezelőtt, 2001-ben megszűnt a forgalmazása.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Motorola V70

A V70 forgatható kialakítású telefon volt, amelyet 2003-ban dobtak piacra, és mindenki dobott egy hátast a menő Star Trek kinézet miatt. A maga bő 100 ezer forint feletti árával új korában sem sokan engedhették meg maguknak, de akik megvették, a GPRS internetkapcsolatot és jó üzemidőt kapott vele. Ma már elképesztő ritka a V70.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Nokia 3310

A Nokia 3310 az egyik legfőbb képviselője az "internet nélküli telefonok" vagy "Snake-t tartalmazó telefonok" vonalának. A Nokia 3210-zel együtt gyakorlatilag kinyírhatatlan volt. Az igazán elvetemültek cseréltettek LED-et benne, így más színben virított a kijelző és lekoptattuk a gombokról a feliratot kígyózás közben.

Sony Ericsson K750

Ó, azok a régi szép idők! A Sony Ericsson a K750-et 2005-ben dobta piacra számos színben és a W modell mellett utóbbi a zenére, előbbi pedig a fotózásra helyezte a hangsúlyt. A joystickos kezelő az Ericsson jellegzetessége volt és sokan tönkretették, pedig nagyon jó kis szerkezet volt. Ezzel a modellel debütált egyébként a cégnél az „agybadugós” füles is, valamint elérhető volt a Sony Mega Bass technológiája, így még a K750-nel is brutál jó volt zenét hallgatni.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

A telefon hátlapján 2 megapixeles kamera volt autofókusszal és LED vakuval. 2005-ben ez ütős összeállítás volt. És ne feledkezzünk meg az olyan újításról sem, mint az ikonikus HPM-70 és az MW600 Bluetooth-os fülhallgató!

Nokia 3650

A Nokia 3650 egy őrült megjelenésű készülék volt, ma már öröm ránézni, hiszen a telefonok nagyjából ugyanúgy néznek ki, ránézésre semmi innováció vagy egy kis játék. 2003 elején dobták piacra ezt a retro telefont, amelyen a milliók által kedvelt Symbian operációs rendszeren futott és színes képernyőt kapott, 640×460 pixel felbontással.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Érdekes volt látni itt már a technológia fejlődését, ami megmutatta, hogy a telefonok hogyan kezdtek okosodni, például a beépített infrát itt már diákok használták az osztálytermi tévék kapcsolgatására is, ehhez szükség volt ezt támogató alkalmazás letöltésére.

Motorola StarTAC

Ez nem a legrégebbi telefon a listánkban, de minden bizonnyal úttörő telefon, amelyet az 1000 dollár feletti árcédula ellenére elképesztő példányszámban értékesítettek az egész világon. Ennek oka, hogy a StarTAC volt a legelső flipes telefon, amely 1996-ban került a piacra, ekkor kezdett a mobiltelefon elterjedni a világon. A StarTAC olyan különleges kütyü volt, hogy nemrégiben minden idők legnagyszerűbb szerkentyűinek listáján a 6. helyre sorolták.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Motorola RAZR V3

8 évvel a StarTAC után a Motorola kiadta RAZR V3 néven egy másik népszerű flipes telefonját. A készülékház akkor extrémnek számító vékonysággal debütált, a letisztult kialakítás és a V3-mal együtt járó divatos kiegészítőknek köszönhetően a 2003 és 2007 közötti négy év alatt 130 millió darabot adtak el belőle. A RAZR-t 2011-ben „újították fel”, ezúttal már Android alapokon, az eredetivel azonos tervezési jellemzőkkel.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Apple iPhone

A végére hagytam az egyik legjobb telefont a listámból, de hát ki felejthetné el a 2007-es Apple iPhone hatását a világra? Ez a mobil elegáns és okos kialakításával életre hívta az okostelefon kifejezést, és képes lett arra, hogy a mobiltelefonjával minden eddiginél többet érjen el gyakorlatilag minden téren.

Önnek mi a kedvenc retro mobilja?

Az iPhone annak ellenére, hogy forradalmár volt, amely új korszakot nyitott meg a telefonok használatában, csak 6 millió darab eladását mondhatja magáénak, bár az árcédula ennek jelentős tényezője lehetett, mivel a telefon kétéves szerződéssel is hatalmas összegbe került a fogyasztóknak. Akkoriban nagyjából az átlag ár dupláját kérték el érte. Nem sokan kockáztattak.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei