Nézze meg a Harmony OS 2.0-t videón!

2021.04.28| GSM Arena

A most kapott friss videón a Huawei Mate X2 látható, amint a Harmony OS 2.0 rendszert futtatja.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Harmony OS 2.0 a Huawei saját fejlesztésű platformja, amely júniustól elérhető lesz a támogatott készülékekre. A fejlesztés már az utolsó szakaszában van, a mostani videó bemutatja, hogyan néz ki az operációs rendszer egy Huawei Mate X2-n.

Eleinte nagyon sok hasonlóságot mutat az Androiddal, különösen az értesítési sáv, valamint az ikonok csoportosítása és kinézete. Ha a kezdőképernyőn bárhová lefelé csúsztat, a telefon keresőmotorja bukkan elő, nagy eséllyel a Petal Search lesz az alap kereső.

A vezérlőközpont lehúzható a jobb felső sarokból, míg az értesítések ugyanazzal a gesztussal érkeznek az ellenkező oldalról.

A bemutatott naptár és jegyzet alkalmazások a Huawei elképzelését mutatják és jól látszik, hogy az új OS teljesen új widgeteket prezentál hosszú nyomásra és felfelé csúsztatással, így egy-egy mozdulattal számos plusz információhoz lehet jutni az adott app megnyitása nélkül. Igen hasznos.

Nézze meg a Harmony OS 2.0-t videón!

A fentiek mellett még mindig sokismeretlenes az egyenlet. Kíváncsiak vagyunk a Harmony OS 2.0 kernelére, és arra, hogy valamelyik alapul-e az Androidon – a GSM Arena többször is megkérdezte a Huawei képviselőit és haboznak egyenes választ adni, valószínűleg azért, mert a rendszer nincs teljesen kész és nem akarnak idő előtt nyilatkozatot kiadni.

Azt sem tudjuk, hogy ezeket a gesztusokat csak táblagépeknek és összecsukható eszközöknek tartják-e fenn, vagy a háromujjas gesztus elérhető lesz okostelefonokon is. A sok ismeretlen részletre pár hónap múlva fény derül.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei