Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

2016.07.13| Samsung

Az 5G technológia kereskedelmi forgalomba kerüléséhez szükséges kritikus áttöréssel folytatódik az 5G-s fejlesztések sikersorozata a Samsungnál

A Samsung Electronics, a vezető mobil telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató bejelentette, hogy olyan, áttörést jelentő 5G-kompatibilis antenna- és erősítőtechnológiákat fejleszt, amelyek felhasználásával kisebb és energiatakarékosabb 5G berendezések és eszközök gyárthatók. A vállalat azt tervezi, hogy az új technológiákat a 28 GHz-es milliméteres hullámspektrumot (mmWave) használó 5G bázisállomásokban és végfelhasználói eszközökben egyaránt alkalmazza.

„Ez az eredmény bizonyítja, hogy a Samsung képes a számos iparágban szerzett műszaki szakértelmét nagy áttörésekben kamatoztatni” – jelentette ki Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, az Új generációs üzleti megoldások csoport vezetője. – „Olyan technológiák kifejlesztésére koncentrálunk, amelyek előmozdítják és felgyorsítják a mobilhálózatok és -eszközök következő generációjának születését. A Samsung egyre jelentősebb lépéseket tesz az új és izgalmas 5G technológiák fejlesztése terén.”

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

A Samsung rádiófrekvenciás technológiákat alkalmazott egy új, házba épített antenna megalkotása során is, amely tucatnyi antennaelemet egyesít egy 1 mm-nél is vékonyabb modulban. Ez rendkívüli jelentőséggel bíró lépés a kompakt mobil bázisállomások és felhasználói eszközök tervezésében.

A Samsung emellett az iparágban jelenleg leghatékonyabbnak számító jelerősítőket is tervezett az mmWave sávszélességű jelekhez. Ezek az egyes antennák működéséhez szükségesek. A jelerősítők az eszközök rádiómoduljainak elsődleges energiafogyasztási pontjai, az alacsony erősségű jelek felerősítését és küldhetővé alakítását végzik. A Samsung áttörést jelentő jelerősítői amellett, hogy megduplázzák a teljesítményt, több mint 50 százalékkal energiatakarékosabbak is a korábbi modelleknél.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A jelenlegi bázisállomás- és eszközprototípusok gyártótól függetlenül nagyméretű berendezések: a bázisállomások általában egy teljes szekrényt elfoglalnak, az eszközöket pedig tesztelési célból gyakran kisbuszok vagy teherautók tetejére kell erősíteni. Bár a méretes prototípusok a hálózati technológiák kutatásának korai szakaszában gyakoriak, a miniatürizálás és a hatékonyságméretezés kritikus fontosságú a kereskedelmi forgalomba kerülő berendezések és eszközök fejlesztése során.

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

A méret különösen fontos az 5G eszközök esetén, hiszen következő generációik csúcs- és átlagos átvitele várhatóan gigabites lesz, emiatt a rádiójel-feldolgozás és az energiafogyasztás a megfelelő hatékonyságú technológiák hiányában rendkívüli méreteket ölthetne. A magas frekvenciás mmWave spektrum rövid hatótávolsága miatt a falakra és az oszlopokra feltűnésmentesen felszerelt kisméretű 5G cellák nagy valószínűség szerint a hálózati lefedettségi stratégiák szerves részét képzik majd. Emiatt fontos, hogy ezek a cellák a lehető legkisebbek, legkönnyebbek és leghatékonyabbak legyenek.

A kutatások 2013-as megkezdése óta a Samsung Electronics számos, mérföldkőnek számító 5G technológiai újítást jelentett be; ekkor a vállalat világelsőként másodpercenkénti gigabites átviteli sebességet ért el a következő generációs prototípus-technológiák használatával. 2014-ben azzal lepte meg az iparágat, hogy 110 km/óra mellett konzisztens 1,2 Gbit/s sebességű adatátvitelt ért el. A Samsung emellett nemrégiben az első forgalmazóvá vált, amely, túllépve az átviteli sebességre irányúló fejlesztéseken, demonstrálta a világ első többcellás mmWave hálózatának működését.messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei