Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

2016.07.13| Samsung

Az 5G technológia kereskedelmi forgalomba kerüléséhez szükséges kritikus áttöréssel folytatódik az 5G-s fejlesztések sikersorozata a Samsungnál

A Samsung Electronics, a vezető mobil telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató bejelentette, hogy olyan, áttörést jelentő 5G-kompatibilis antenna- és erősítőtechnológiákat fejleszt, amelyek felhasználásával kisebb és energiatakarékosabb 5G berendezések és eszközök gyárthatók. A vállalat azt tervezi, hogy az új technológiákat a 28 GHz-es milliméteres hullámspektrumot (mmWave) használó 5G bázisállomásokban és végfelhasználói eszközökben egyaránt alkalmazza.

„Ez az eredmény bizonyítja, hogy a Samsung képes a számos iparágban szerzett műszaki szakértelmét nagy áttörésekben kamatoztatni” – jelentette ki Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, az Új generációs üzleti megoldások csoport vezetője. – „Olyan technológiák kifejlesztésére koncentrálunk, amelyek előmozdítják és felgyorsítják a mobilhálózatok és -eszközök következő generációjának születését. A Samsung egyre jelentősebb lépéseket tesz az új és izgalmas 5G technológiák fejlesztése terén.”

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

A Samsung rádiófrekvenciás technológiákat alkalmazott egy új, házba épített antenna megalkotása során is, amely tucatnyi antennaelemet egyesít egy 1 mm-nél is vékonyabb modulban. Ez rendkívüli jelentőséggel bíró lépés a kompakt mobil bázisállomások és felhasználói eszközök tervezésében.

A Samsung emellett az iparágban jelenleg leghatékonyabbnak számító jelerősítőket is tervezett az mmWave sávszélességű jelekhez. Ezek az egyes antennák működéséhez szükségesek. A jelerősítők az eszközök rádiómoduljainak elsődleges energiafogyasztási pontjai, az alacsony erősségű jelek felerősítését és küldhetővé alakítását végzik. A Samsung áttörést jelentő jelerősítői amellett, hogy megduplázzák a teljesítményt, több mint 50 százalékkal energiatakarékosabbak is a korábbi modelleknél.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A jelenlegi bázisállomás- és eszközprototípusok gyártótól függetlenül nagyméretű berendezések: a bázisállomások általában egy teljes szekrényt elfoglalnak, az eszközöket pedig tesztelési célból gyakran kisbuszok vagy teherautók tetejére kell erősíteni. Bár a méretes prototípusok a hálózati technológiák kutatásának korai szakaszában gyakoriak, a miniatürizálás és a hatékonyságméretezés kritikus fontosságú a kereskedelmi forgalomba kerülő berendezések és eszközök fejlesztése során.

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

A méret különösen fontos az 5G eszközök esetén, hiszen következő generációik csúcs- és átlagos átvitele várhatóan gigabites lesz, emiatt a rádiójel-feldolgozás és az energiafogyasztás a megfelelő hatékonyságú technológiák hiányában rendkívüli méreteket ölthetne. A magas frekvenciás mmWave spektrum rövid hatótávolsága miatt a falakra és az oszlopokra feltűnésmentesen felszerelt kisméretű 5G cellák nagy valószínűség szerint a hálózati lefedettségi stratégiák szerves részét képzik majd. Emiatt fontos, hogy ezek a cellák a lehető legkisebbek, legkönnyebbek és leghatékonyabbak legyenek.

A kutatások 2013-as megkezdése óta a Samsung Electronics számos, mérföldkőnek számító 5G technológiai újítást jelentett be; ekkor a vállalat világelsőként másodpercenkénti gigabites átviteli sebességet ért el a következő generációs prototípus-technológiák használatával. 2014-ben azzal lepte meg az iparágat, hogy 110 km/óra mellett konzisztens 1,2 Gbit/s sebességű adatátvitelt ért el. A Samsung emellett nemrégiben az első forgalmazóvá vált, amely, túllépve az átviteli sebességre irányúló fejlesztéseken, demonstrálta a világ első többcellás mmWave hálózatának működését.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei