Samsung

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

2016.07.13

Az 5G technológia kereskedelmi forgalomba kerüléséhez szükséges kritikus áttöréssel folytatódik az 5G-s fejlesztések sikersorozata a Samsungnál

A Samsung Electronics, a vezető mobil telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató bejelentette, hogy olyan, áttörést jelentő 5G-kompatibilis antenna- és erősítőtechnológiákat fejleszt, amelyek felhasználásával kisebb és energiatakarékosabb 5G berendezések és eszközök gyárthatók. A vállalat azt tervezi, hogy az új technológiákat a 28 GHz-es milliméteres hullámspektrumot (mmWave) használó 5G bázisállomásokban és végfelhasználói eszközökben egyaránt alkalmazza.

„Ez az eredmény bizonyítja, hogy a Samsung képes a számos iparágban szerzett műszaki szakértelmét nagy áttörésekben kamatoztatni” – jelentette ki Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, az Új generációs üzleti megoldások csoport vezetője. – „Olyan technológiák kifejlesztésére koncentrálunk, amelyek előmozdítják és felgyorsítják a mobilhálózatok és -eszközök következő generációjának születését. A Samsung egyre jelentősebb lépéseket tesz az új és izgalmas 5G technológiák fejlesztése terén.”

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

A Samsung rádiófrekvenciás technológiákat alkalmazott egy új, házba épített antenna megalkotása során is, amely tucatnyi antennaelemet egyesít egy 1 mm-nél is vékonyabb modulban. Ez rendkívüli jelentőséggel bíró lépés a kompakt mobil bázisállomások és felhasználói eszközök tervezésében.

A Samsung emellett az iparágban jelenleg leghatékonyabbnak számító jelerősítőket is tervezett az mmWave sávszélességű jelekhez. Ezek az egyes antennák működéséhez szükségesek. A jelerősítők az eszközök rádiómoduljainak elsődleges energiafogyasztási pontjai, az alacsony erősségű jelek felerősítését és küldhetővé alakítását végzik. A Samsung áttörést jelentő jelerősítői amellett, hogy megduplázzák a teljesítményt, több mint 50 százalékkal energiatakarékosabbak is a korábbi modelleknél.

A jelenlegi bázisállomás- és eszközprototípusok gyártótól függetlenül nagyméretű berendezések: a bázisállomások általában egy teljes szekrényt elfoglalnak, az eszközöket pedig tesztelési célból gyakran kisbuszok vagy teherautók tetejére kell erősíteni. Bár a méretes prototípusok a hálózati technológiák kutatásának korai szakaszában gyakoriak, a miniatürizálás és a hatékonyságméretezés kritikus fontosságú a kereskedelmi forgalomba kerülő berendezések és eszközök fejlesztése során.

Nagy előrelépés az 5G fejlesztésében

A méret különösen fontos az 5G eszközök esetén, hiszen következő generációik csúcs- és átlagos átvitele várhatóan gigabites lesz, emiatt a rádiójel-feldolgozás és az energiafogyasztás a megfelelő hatékonyságú technológiák hiányában rendkívüli méreteket ölthetne. A magas frekvenciás mmWave spektrum rövid hatótávolsága miatt a falakra és az oszlopokra feltűnésmentesen felszerelt kisméretű 5G cellák nagy valószínűség szerint a hálózati lefedettségi stratégiák szerves részét képzik majd. Emiatt fontos, hogy ezek a cellák a lehető legkisebbek, legkönnyebbek és leghatékonyabbak legyenek.

A kutatások 2013-as megkezdése óta a Samsung Electronics számos, mérföldkőnek számító 5G technológiai újítást jelentett be; ekkor a vállalat világelsőként másodpercenkénti gigabites átviteli sebességet ért el a következő generációs prototípus-technológiák használatával. 2014-ben azzal lepte meg az iparágat, hogy 110 km/óra mellett konzisztens 1,2 Gbit/s sebességű adatátvitelt ért el. A Samsung emellett nemrégiben az első forgalmazóvá vált, amely, túllépve az átviteli sebességre irányúló fejlesztéseken, demonstrálta a világ első többcellás mmWave hálózatának működését.

Árukereső
Huawei P30 128GB Dual 6GB RAM
Huawei P30 128GB Dual 6GB RAM
i-Shop Webáruház 122 480 Ft
TopMobil 125 100 Ft
Telepartner 127 000 Ft
Xiaomi Mi Note 10 Pro 256GB
Xiaomi Mi Note 10 Pro 256GB
DigitalWeb 177 690 Ft
Turbado 199 090 Ft
TopMobil 199 990 Ft
Huawei Nova 5T 128GB 6GB RAM Dual
Huawei Nova 5T 128GB 6GB RAM Dual
i-Shop Webáruház 88 680 Ft
GsmPalota 92 880 Ft
nextelshop 93 900 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei