A Samsung összehangolt lépéseket sürget a szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozón

2016.10.21| Samsung

Az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférési és mobilszolgáltatások terén szükséges új üzleti lehetőségek megteremtéséhez elengedhetetlen az iparági vezetők közti nyílt párbeszéd

A Samsung Electronics volt a házigazdája az első szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozónak, amelyet a Samsung Research America létesítményében tartottak a kaliforniai San Jose városában. A csúcstalálkozó, amelyet várhatóan minden évben megrendeznek majd, a telekommunikációs iparág globális vezető szereplőit hozta össze, hogy lefektessék az ötödik generációs (5G) hálózatok nyílt, végpontok közötti ökoszisztémáját.

Több mint 100 vezető vállalat képviselői gyűltek össze, hogy megbeszéljék az 5G technológia piaci bevezetésében rejlő lehetőségeket és kihívásokat. A résztvevők között chipgyártók, hardvergyártók, telekommunikációs szolgáltatók, egyetemek, iparági elemzők, rendszerkereskedők, befektetők, méréstechnikai forgalmazók és politikusok is jelen voltak, így az érdekek és tapasztalatok széles köre képviseltette magát.

A csúcstalálkozó fő témája a jelenlegi helyzet volt, de terítékre került, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni, illetve, milyen követelményeknek kell teljesülnie az 5G technológiákra épülő üzleti lehetőségek kiaknázásához. A politikusok tárgyaltak szerepükről például a sávszélességre vonatkozó jogszabályok megalkotása terén az 5G szolgáltatások bevezetésében. Más résztvevők megvizsgálták az új 5G szolgáltatások piaci kilátásait, beleértve a fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférést és a mobilkapcsolati szolgáltatások jövőjét. Iparági szakértők, köztük tudósok és öko-partnerek pedig azokról az 5G fejlődéshez szükséges fontos technológiákról folytattak beszélgetéseket, amelyek az 5G megvalósításra jelölt 6 GHz fölötti és alatti frekvenciák tesztelésével, ellenőrzésével és optimalizálásával segítenek kialakítani a végpontok közötti ökoszisztémát.

A Samsung összehangolt lépéseket sürget a szilícium-völgyi 5G csúcstalálkozón

„Az Amerikai Egyesült Államok volt az első ország, ahol a következő generációs vezeték nélküli mobilszolgáltatások számára elérhetővé tették az ultramagas frekvenciájú milliméteres hullám spektrumsávokat. Ez a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) vezeték nélküli technológiák jogszabályi engedélyeztetéséért tett gyors lépéseinek köszönhető” – mondta Julius Knapp, az FCC technológiai és mérnöki osztályának vezetője, aki a csúcstalálkozó témaindító beszédét tartotta. – „A mai csúcstalálkozó fel fogja gyorsítani az 5G elterjesztését, és hozzá fog járulni a jövőbeni vezeték nélküli innovációkhoz, az 5G technológiában és azon is túl.”

A csúcstalálkozón munkaprogramok és kiállítások is helyet kaptak, ahol ökoszisztéma-partnerek mutathatták be termékeiket és szolgáltatásaikat. A csúcstalálkozó programját úgy tervezték meg, hogy megmutassa annak az erős és életképes ökoszisztémának a kezdetét, amely támogatni tudja majd az 5G gyors piaci hasznosítását.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

„Ideje volt találkoznunk, hogy megalkossuk az új 5G korszakot. Ennek a célnak az eléréséhez alapvetően fontos egy fenntartható ökoszisztémát kiépíteni, és ehhez meg kell hívnunk az iparág összes érdekelt szereplőjét, hogy elmondhassák, szerintük hogyan fog fejlődni az 5G a következő néhány évben” – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics alelnöke, a Következő generációs kommunikációs megoldások üzletágának vezetője. – „A ma látott közös tudás az iparág különböző szegmenseinek összefogásából ered, és reményeim szerint ez segíteni fogja azt, hogy az 5G álomból valósággá váljon.”

„Az 5G technológiák új, fejlett szolgáltatásokat adnak a kezünkbe. A piaci fejlődés jelenlegi ütemét nézve az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférési kereskedelmi szolgáltatások néhány éven belül elérhetők lesznek” – mondta Daryl Schoolar, az Ovum vezető elemzője. – „Az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférés akkor lesz sikeres, ha erős ökoszisztéma társul hozzá, a innováció serkentése, az árak alacsonyan tartása és az erős sokszereplős környezet kialakítása érdekében. A mai csúcstalálkozó fontos kezdőrúgás volt ahhoz, hogy párbeszéd kezdődhessen az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférésről és más 5G lehetőségekről.”

Ha többet szeretne tudni az 5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférésről és az 5G mobilkommunikáció felé vezető útról, lapozza fel a Samsung és az Ovum közös kiadványát az alábbi linken: „5G fix telepítésű, vezeték nélküli hozzáférés, amely az üvegszálas vezetékekhez hasonló sebességre képes, és segíti kikövezni az utat a teljes 5G mobilitás eléréséhez”.messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei