Mire vágyik a magyar karácsonyra?

2015.12.04| Telenor

Ma már nem a lapostévé, hanem az okostelefon a slágerajándék. A Telenor Magyarország internetes kutatásából kiderül, hogy számít-e a karácsonyi ajándéknak szánt készülék márkája, mi alapján választanak telefont a nõk és a férfiak, sõt az is, hogy okostelefonnal fõzzük-e a karácsonyi menüt.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az okostelefon a leginkább vágyott ajándék az idén: a válaszadók mintegy háromnegyede (74,06%) vágyik ilyen készülékre, a kívánságlisták második helyén a laptop (39,35%), a harmadikon pedig a táblagép (28,84%) áll, derül ki a Telenor 1613 válaszadó részvételével készült online felmérésének eredményeibõl<1>. Nem véletlen, hogy a vállalat karácsonyi akciójában tízféle, rendkívül jó ár-érték arányú, 4G-s okostelefont kínál ügyfeleinek 80 százalékos kedvezménnyel<2>: többek közt a Sony Xperia M4 Aquát, az LG G3-at, illetve a Samsung Galaxy S6-ost.

Androidot, Windowst vagy iOS-t?

Az okostelefon nemektõl függetlenül slágere az idei karácsonynak: a férfiak 76,9%-a, a nõk 72,22%-a vágyik ilyen eszközre. Jelentõs különbség mutatkozik viszont abban, hogy milyen platformot használó telefont választanak: a nõk 40,72%-a számára teljesen mindegy, hogy milyen szoftver fut a készüléken, míg a férfiak többségének igen fontos, hogy milyen operációs rendszert használ a készülék. Mindkét nem körében az Android a legnépszerûbb, a férfiak 56,26%-a, a nõk 41,28%-a szeretne a Google szoftverét futtató készüléket kapni karácsonyra. IPhone-ra a férfiak 13,05%-a, a nõk 11,92%-a, windowsos készülékre pedig a férfiak 7,41%-a, a nõknek pedig 5,29%-a vágyik saját bevallása szerint.

Mire vágyik a magyar karácsonyra?

Karácsonykor különösen jól jön a mobilnet

A felmérés kitöltõinek többsége (88,84%) már rendelkezik okosmobillal, akiknek a készülék az ünnepi elõkészületekben is sok segítséget nyújt: a felhasználók csaknem fele (48,64%) ajándékok keresésére, illetve majdnem ugyanennyien (48,14%) fõzés közben a receptek olvasására is használják telefonjukat.

Természetesen a legtöbben (76,25%) az okostelefonok korában is egyszerûen felhívják ismerõseiket, és így kívánnak kellemes ünnepeket nekik. De a felhasználók majdnem háromnegyede (73,91%) már online formában, például emailben és közösségi médiában is küldi és fogadja az ünnepi jókívánságokat.

A válaszadók többsége (76,79%) jelenleg is használ mobilinternetet okostelefonján: a legtöbben (46,04%) havi 100-500 megabájt adatforgalmat tartalmazó csomagra fizetnek elõ, de az 500 megabájtnál nagyobb díjcsomagok aránya is jelentõs, 36,03%-ot tesz ki. 100 megabájtnál kisebb mobilnetcsomag manapság már csak a felhasználók 17,93%-a számára elegendõ.

Mire vágyik a magyar karácsonyra?

Másképp választ a férfi és a nõ?

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a márkanév új okostelefon vásárlásakor csupán a sokadik választási szempont mind a férfiak, mind a nõk körében. Ennél jóval fontosabbnak tartja mindkét nem döntõ többsége (mintegy 88%-a) a készülék gyorsaságát, illetve a kijelzõ jó minõségét (férfiak: 78,31%, nõk: 82,45%).

Ugyanakkor jelentõs különbségekre is fény derített a Telenor online felmérése: a nõk többsége számára a készülék ára a három legfontosabb preferencia között van, míg a férfiak esetében ennél fontosabb a készülékben lévõ memória mérete és bõvíthetõsége. Számukra az ár csupán az ötödik legfontosabb ismérv, amit mérlegelnek. A hölgyek esetében a kamera minõsége fontosabb az akkumulátornál és a telefonon futó szoftvernél. Meglepõ eredmény, hogy a készülék márkaneve mindkét nem esetében sokadrangú tényezõvé vált, csupán a tizedik legfontosabb választási szempontnak jelölte a válaszadók többsége.

Mire vágyik a magyar karácsonyra?

Az ajándékmobilok zöme androidos lesz

Az ajándékba szánt termékek között is elsõ helyen szerepel az okostelefon, amelyet a válaszadók 83,14%-a tervez venni valakinek. Egyéb ajándékot kevesebb, mint negyedük (24,79%) választ, táblagépet pedig 21,08%-uk. A hagyományos mobilnak szinte befellegzett, ilyen készüléket már csak a válaszadók 4,72%-a tervez beszerezni.

Hajszál híján, de még dominál a személyes vásárlás (49,92%) az ajándékba szánt készülékek esetében, de már nagyon sokan (43,68%) az interneten fogják megrendelni a kiszemelt mobilt. A válaszadók többsége vadonatúj készüléket vásárol, használt telefont csupán a résztvevõk 6,41%-a szerez be ajándékba. Idén karácsonyra a legtöbben (68,62%) közepes méretû okosmobilt vesznek ajándékba, de az iPhone 6S Plushoz hasonló méretû óriásmobillal a válaszadók 24,79%-a szeretne meglepni valakit. Az ajándékba szánt okosmobilok zöme (61,55%) androidos készülék lesz, iPhone-nal csak a válaszadók 9,27%-a tervez meglepni valakit, a windowsos mobilok pedig a kitöltõk 7,42%-ának szimpatikusak. Az ajándékozók csaknem ötöde (19,39%-a) számára egyébként teljesen mindegy, hogy milyen szoftvert futtat a készülék, elsõsorban a jó árat tartják lényegesnek.

A legtöbben (34,91%) 20-40 ezer forintos készüléket szánnak karácsonyi ajándéknak, de a 40-60 ezer forintos modelleket is csaknem a felhasználók negyede (23,78%) választja. 60-100 ezer forintos értékben már kevesebb válaszadó (17,03%) tervez telefont ajándékozni. Meglepõ módon az ajándékba szánt készülékek között a 20 ezer forintnál olcsóbb, belépõ szintû okosmobilok aránya is alacsony, mindössze 15,01%. 100 ezer forintnál drágább készüléket ennél is kevesebben szánnak karácsonyi ajándéknak, mindössze a kitöltõk 9,27%-a nyilatkozott így.

Természetesen a Telenor számos akcióval is megkönnyíti a karácsonyi vásárlók dolgát.

  • 4G-képes okostelefonok 80% kedvezménnyel: a vállalat tízféle okostelefont kínál 80 százalék kedvezménnyel havidíjas ügyfeleinek, míg a feltöltõkártyások minél nagyobb értékben töltenek fel vásárláskor, annál nagyobb kedvezményt kapnak a vágyott okosmobil árából.
  • Dupla adat 6 hónapon át: aki most vásárol meghatározott új elõfizetést, annak a vállalat fél éven át díjmentesen megduplázza a díjcsomagjában foglalt adatforgalmi keretet.
  • Korlátlan közösségi média a feltöltõkártyásoknak: a meglévõ és új ügyfelek már 1500 forintos feltöltés esetén egy hónapig ingyenesen használhatják a kizárólag az ünnepek alatt, egyszeri lehetõségként kínált MyChat díjcsomagot, amely a Facebook, WhatsApp és Twitter közösségi szolgáltatások korlátlan használatát biztosítja.
  • MyTariff M 30%-os havidíj kedvezménnyel új elõfizetõknek: a hálózaton belüli korlátlan beszélgetést tartalmazó MyTariff M tarifacsomag két éven át 30 százalékkal alacsonyabb havidíjjal rendelhetõ 2 év hûség vállalása esetén.
  • Ingyen Deezer és MyTV: az új elõfizetést vásárlók december 3. és 2016. január 3. között ingyen használhatják a Deezer zeneszolgáltatást, illetve a MyTV online tévészolgáltatás több mint 2000 órányi filmet, köztük számos karácsonyi tartalmat kínáló videotárát. Ráadásul 2016. január 31-ig a Hipernet-hálózaton a MyTV használata során keletkezõ adatforgalomért sem kell fizetniük az ügyfeleknek.
  • Ajándékutalvány online vásárláskor: bármilyen 4G-s készülék korlátlan tarifával történõ online vásárlása esetén, 15 ezer forint értékû, tartozékvásárlásra fordítható utalványt ad a Telenor.

1 A nem reprezentatív felmérés adatfelvétele 2015. november 14-17. között történt a Telenor Magyarország Facebook-követõi között.

2 Új, MyTariff elõfizetéssel két év hûséggel, Bónusz Program keretében vagy a Készülékcsere Bármikor szolgáltatás igénybevétele esetén, 2 év hûség vállalása mellett.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei