Mindent azért nem ad a Samsung, nincs AoD háttérkép támogatás a One UI 6.1 frissítéssel!

2024.03.26| SamMobile
Címkék:

One UI 6.1


Mivel a Galaxy okostelefonokhoz és táblagépekhez készült One UI 6.1 frissítés már nagyon közel áll az életbe lépéshez, a jogosult eszközökkel rendelkező tulajdonosok valószínűleg kíváncsiak, milyen One UI 6.1 funkciókat kap majd készülékük.

A Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 és Galaxy Tab S9 lesznek az első olyan készülékek, amelyek One UI 6.1-et kapnak, és a One UI 6.1 AI összes funkcióját fogják megkapni. 

De mi a helyzet a nem AI-alapú funkciókkal?

Ha eltávolítjuk az AI-t az egyenletből, a One UI 6.1 izgalmassá válik. Nem arról van szó, hogy a Galaxy S24 sorozatban ne lennének érdekes, nem mesterséges intelligencia-funkciók, hanem arról, hogy a Samsung úgy döntött, hogy ezek egy részét nem adja régebbi készülékekhez, még a zászlóshajókhoz sem.

A One UI 6.1 teljes képernyős AOD háttérképei kizárólag a Galaxy S24 tulajdonosok számára készültek

Az egyik ilyen funkció az Always On Display háttérképek, vagy a teljes képernyős kép megjelenítésének lehetősége, amikor az AOD aktív. A Galaxy S24 termékcsalád januári bemutatásakor a SamMobile elsőként erősítette meg, hogy az AOD háttérképek támogatása egyetlen korábbi okostelefonra sem lesznek elérhetőek.

A nagyobb akkumulátorok mellett a Galaxy S24, S24+ és S24 Ultra továbbfejlesztett kijelzőkkel rendelkezik, amelyek hatékonyabbak, mint bármely korábbi Galaxy készülék kijelzői, így alkalmasak egy olyan funkcióra, amely teljes képernyős képet jelenít meg a képernyőn még akkor is, ha a készülék tétlen.

Ott van a beégés kérdése is. A beégés a kép folyamatos OLED-képernyőn való megjelenítésének mellékhatása, ami azt eredményezi, hogy a kép nem tűnik el. A modern OLED kijelzők sokkal jobban védettek a beégés ellen, de még mindig nem 100%-ban beégésbiztosak.

A SamMobile forrásai szerint a hatékonyság a fő oka annak, hogy miért nem érkezik meg a funkció a régebbi készülékekre. Egy népszerű Twitter-szivárogtató további megerősítést nyújt az ügyben, aki felsorolt egy csomó One UI 6.1/Galaxy S24 funkciót, amelyek nem érhetők el a One UI legújabb verzióját futtató Galaxy S23 Ultra készüléken.

Míg a Galaxy S23 sorozat megkapja a Galaxy S24 összes mesterséges intelligencia funkcióját, lemarad belőle az AOD háttérképekről, a továbbfejlesztett kameraalgoritmusokról, a Super HDR-ről és a Galaxy S24 új képernyő élénkségének beállításáról. Ugyanezek a korlátozások kétségtelenül vonatkoznak a többi 2023-as zászlóshajóra is.

Ha azonban nem Galaxy S24, S24+ vagy S24 Ultra eszközzel rendelkezik, nincs teljesen kizárva az Always On Display képernyőn megjelenő képekből és képekből. Bármely, a készülékén tárolt képet beállíthat AOD háttérképként (nyissa meg a képet a Galéria alkalmazásban, koppintson a Több/hárompontos gombra, koppintson a Beállítás háttérképként gombra, és válassza az Always On Display lehetőséget), de a kép egy apró ablakban jelenik meg a teljes képernyő használata helyett.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei