Mindent azért nem ad a Samsung, nincs AoD háttérkép támogatás a One UI 6.1 frissítéssel!

2024.03.26| SamMobile
Címkék:

One UI 6.1


Mivel a Galaxy okostelefonokhoz és táblagépekhez készült One UI 6.1 frissítés már nagyon közel áll az életbe lépéshez, a jogosult eszközökkel rendelkező tulajdonosok valószínűleg kíváncsiak, milyen One UI 6.1 funkciókat kap majd készülékük.

A Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 és Galaxy Tab S9 lesznek az első olyan készülékek, amelyek One UI 6.1-et kapnak, és a One UI 6.1 AI összes funkcióját fogják megkapni. 

De mi a helyzet a nem AI-alapú funkciókkal?

Ha eltávolítjuk az AI-t az egyenletből, a One UI 6.1 izgalmassá válik. Nem arról van szó, hogy a Galaxy S24 sorozatban ne lennének érdekes, nem mesterséges intelligencia-funkciók, hanem arról, hogy a Samsung úgy döntött, hogy ezek egy részét nem adja régebbi készülékekhez, még a zászlóshajókhoz sem.

A One UI 6.1 teljes képernyős AOD háttérképei kizárólag a Galaxy S24 tulajdonosok számára készültek

Az egyik ilyen funkció az Always On Display háttérképek, vagy a teljes képernyős kép megjelenítésének lehetősége, amikor az AOD aktív. A Galaxy S24 termékcsalád januári bemutatásakor a SamMobile elsőként erősítette meg, hogy az AOD háttérképek támogatása egyetlen korábbi okostelefonra sem lesznek elérhetőek.

A nagyobb akkumulátorok mellett a Galaxy S24, S24+ és S24 Ultra továbbfejlesztett kijelzőkkel rendelkezik, amelyek hatékonyabbak, mint bármely korábbi Galaxy készülék kijelzői, így alkalmasak egy olyan funkcióra, amely teljes képernyős képet jelenít meg a képernyőn még akkor is, ha a készülék tétlen.

Ott van a beégés kérdése is. A beégés a kép folyamatos OLED-képernyőn való megjelenítésének mellékhatása, ami azt eredményezi, hogy a kép nem tűnik el. A modern OLED kijelzők sokkal jobban védettek a beégés ellen, de még mindig nem 100%-ban beégésbiztosak.

A SamMobile forrásai szerint a hatékonyság a fő oka annak, hogy miért nem érkezik meg a funkció a régebbi készülékekre. Egy népszerű Twitter-szivárogtató további megerősítést nyújt az ügyben, aki felsorolt egy csomó One UI 6.1/Galaxy S24 funkciót, amelyek nem érhetők el a One UI legújabb verzióját futtató Galaxy S23 Ultra készüléken.

Míg a Galaxy S23 sorozat megkapja a Galaxy S24 összes mesterséges intelligencia funkcióját, lemarad belőle az AOD háttérképekről, a továbbfejlesztett kameraalgoritmusokról, a Super HDR-ről és a Galaxy S24 új képernyő élénkségének beállításáról. Ugyanezek a korlátozások kétségtelenül vonatkoznak a többi 2023-as zászlóshajóra is.

Ha azonban nem Galaxy S24, S24+ vagy S24 Ultra eszközzel rendelkezik, nincs teljesen kizárva az Always On Display képernyőn megjelenő képekből és képekből. Bármely, a készülékén tárolt képet beállíthat AOD háttérképként (nyissa meg a képet a Galéria alkalmazásban, koppintson a Több/hárompontos gombra, koppintson a Beállítás háttérképként gombra, és válassza az Always On Display lehetőséget), de a kép egy apró ablakban jelenik meg a teljes képernyő használata helyett.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei