Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

2013.03.05| NMHH Kommunikációs igazgatóság

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik.

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik. Figyelmeztető tény azonban, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet-használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését. A Magyarországon forgalmazott adatmennyiség növekedési üteme a legalacsonyabbak közé tartozik Európában. Ebben a helyzetben hazánk érdeke az, hogy mielőbb felzárkózzunk az európai trendekhez.

Az NMHH célja, hogy gyorsítsa ezt a folyamatot, ezért a verseny élénkítése érdekében a mobilszolgáltatásra alkalmas frekvencia készletet mielőbb teljes mértékben hasznosítani fogja. Napjainkban mind több és több kereskedelmi, pénzügyi, oktatási, kulturális szolgáltatás épül online eszközökre. Ezek használatához elengedhetetlen a mobil adatforgalom elérhetővé tétele a lehető legszélesebb lakossági és vállalkozói rétegek számára. Ehhez azonban elegendő sávszélesség és versenyképes, a jelenleginél jóval kedvezőbb árak szükségesek. E célok elérésében az NMHH mindenkire partnerként és szövetségesként tekint, akinek fontos a digitális gazdaság jövője és fejlődése.

Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

A jövőben megteendő versenyélénkítő lépések sikerét az szolgálja, ha mindenki számára érthetővé, könnyen megismerhetővé és áttekinthetővé válnak a magyar mobilpiac jelenlegi tényei. Ezek az információk a hogyallunk.hu weboldalon érhetők el. A közszolgálati céllal létrehozott információs portál számos rangos nemzetközi szervezet és európai uniós hatóság összehasonlító adataiba, stratégiai ténymegállapításaiba nyújt betekintést, így fontos segítséget ad a kérdéssel kapcsolatos társadalmi és szakmai párbeszédhez.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Aki ellátogat a hogyallunk.hu internetes oldalra, megtudhatja, hogy a hazánkban forgalmazott adatmennyiség növekedési üteme nem éri el az uniós átlag felét sem, de van olyan magyarországi szolgáltató, amely esetében még ennél is rosszabb a helyzet. Az európai uniós országok közül nálunk használják a legkevesebben a mobilinternetet. Mindez összefüggésben van azzal, hogy a mobilszolgáltatók magyarországi tarifái – különösen az okostelefon tarifák – a többszörösei, mint ugyanezeknek a szolgáltatóknak a hasonló csomagjai más európai országokban. Azokban az országokban, ahol a tarifák olcsóbbak, jellemzően négy mobilszolgáltató van jelen, ezért sokkal kiélezettebb a piaci verseny.

Éppen ezért az NMHH célja továbbra is az, hogy a mobilszolgáltatás céljára alkalmas spektrumkészletet minél előbb, teljes mértékben hasznosítsa, hiszen ez az eszköz a legalkalmasabb a verseny élénkítésére. A digitális gazdaság fejlődéséhez teljes lefedettségre, szupergyors internetre és a jelenleginél olcsóbb, európai összehasonlításban is versenyképes árakra van szükség.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei