Mennyivel is könnyebb az iPhone 15 Pro?

2023.09.14| 9to5 Mac

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max teljesen új vázszerkezettel rendelkezik, amely először használ titániumot iPhone-ban. A 15 Pro a régi rozsdamentes acél oldalakat csiszolt titánium körítéssel váltja fel.

A titán sokkal könnyebb, mint a rozsdamentes acél, és a fémek közül az egyik legjobb szilárdság/tömeg aránnyal büszkélkedhet. Ez az Apple eddigi legkönnyebb Pro telefonjait eredményezi. 

Az Apple szerint maga az új titán anyag repülőgépipari minőségű, és precíziós megmunkáláson, csiszoláson és fúváson megy keresztül, hogy létrehozza a makulátlan csiszolt felületet. A titán egy új, kontúros peremmel csatlakozik a vékony képernyőkerethez. A titán külsőt egy belső alumínium burkolatba olvasztják. De a rozsdamentes acélról a titánra való áttérés döntése az, ami a súlyváltozást eredményezi.

Az iPhone 15 Pro súlykülönbség

  • A tavalyi iPhone 14 Pro 206 grammot nyomott. Az új iPhone 15 Pro mindössze 187 grammot nyom, vagyis körülbelül 9%-kal kevesebbet.
  • A nagyobb, 6,7 hüvelykes Pro Max szintén jelentősen könnyebb a titániumra való váltásnak köszönhetően. Az iPhone 14 Pro Max súlya 240 gramm volt. Az iPhone 15 Pro Max súlya 221 gramm, vagyis körülbelül 8%-kal kevesebb.

Ez minden méret esetében összesen 19 grammos súlycsökkenést jelent. Ez körülbelül két féldolláros érme súlyának felel meg. Az Apple marketinganyagaiban azt írja, hogy a Pro telefonok súlykülönbsége azonnal észrevehető "abban a pillanatban, ahogy felveszed az egyiket".

Mennyivel is könnyebb az iPhone 15 Pro?

Azon ügyfelek számára, akik panaszkodtak az utóbbi évek iPhone-modelljeinek egyre növekvő súlyára, ez minden bizonnyal üdvözlendő elmozdulás az ellenkező irányba. Az új súly azonban csak minimálisan könnyebb, mint az iPhone 12 Pro és Pro Max, így ha azokról a modellekről érkezik, lehet, hogy egyáltalán nem érzi a különbséget.

(Az alapmodell iPhone 15 és iPhone 15 Plus névleges súlyadatai elhanyagolhatóan eltérnek az előző generációhoz képest, mivel ezek a telefonok ugyanazt az alumínium- és üvegszerkezetet használják, mint korábban.)

Az iPhone 15 Pro vastagabb, mint a 14

Azonban, bár könnyebb a súlya, az általános térfogat tekintetében figyelmeztetni kell, hogy az iPhone 15 Pro sorozat valamivel vastagabb, mint a 14-es. Az Apple szerint az iPhone 15 Pro és Pro Max 8,25 mm vastag, szemben az iPhone 14 Pro modellek 7,85 mm-es vastagságával. Ennek némi enyhítése érdekében a teljes szélességi és magassági méretek kissé csökkentek, mivel a 15 Pro vékonyabb képernyőkerettel rendelkezik, mint a 14 Pro.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei