Mennyivel is könnyebb az iPhone 15 Pro?

2023.09.14| 9to5 Mac

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max teljesen új vázszerkezettel rendelkezik, amely először használ titániumot iPhone-ban. A 15 Pro a régi rozsdamentes acél oldalakat csiszolt titánium körítéssel váltja fel.

A titán sokkal könnyebb, mint a rozsdamentes acél, és a fémek közül az egyik legjobb szilárdság/tömeg aránnyal büszkélkedhet. Ez az Apple eddigi legkönnyebb Pro telefonjait eredményezi. 

Az Apple szerint maga az új titán anyag repülőgépipari minőségű, és precíziós megmunkáláson, csiszoláson és fúváson megy keresztül, hogy létrehozza a makulátlan csiszolt felületet. A titán egy új, kontúros peremmel csatlakozik a vékony képernyőkerethez. A titán külsőt egy belső alumínium burkolatba olvasztják. De a rozsdamentes acélról a titánra való áttérés döntése az, ami a súlyváltozást eredményezi.

Az iPhone 15 Pro súlykülönbség

  • A tavalyi iPhone 14 Pro 206 grammot nyomott. Az új iPhone 15 Pro mindössze 187 grammot nyom, vagyis körülbelül 9%-kal kevesebbet.
  • A nagyobb, 6,7 hüvelykes Pro Max szintén jelentősen könnyebb a titániumra való váltásnak köszönhetően. Az iPhone 14 Pro Max súlya 240 gramm volt. Az iPhone 15 Pro Max súlya 221 gramm, vagyis körülbelül 8%-kal kevesebb.

Ez minden méret esetében összesen 19 grammos súlycsökkenést jelent. Ez körülbelül két féldolláros érme súlyának felel meg. Az Apple marketinganyagaiban azt írja, hogy a Pro telefonok súlykülönbsége azonnal észrevehető "abban a pillanatban, ahogy felveszed az egyiket".

Mennyivel is könnyebb az iPhone 15 Pro?

Azon ügyfelek számára, akik panaszkodtak az utóbbi évek iPhone-modelljeinek egyre növekvő súlyára, ez minden bizonnyal üdvözlendő elmozdulás az ellenkező irányba. Az új súly azonban csak minimálisan könnyebb, mint az iPhone 12 Pro és Pro Max, így ha azokról a modellekről érkezik, lehet, hogy egyáltalán nem érzi a különbséget.

(Az alapmodell iPhone 15 és iPhone 15 Plus névleges súlyadatai elhanyagolhatóan eltérnek az előző generációhoz képest, mivel ezek a telefonok ugyanazt az alumínium- és üvegszerkezetet használják, mint korábban.)

Az iPhone 15 Pro vastagabb, mint a 14

Azonban, bár könnyebb a súlya, az általános térfogat tekintetében figyelmeztetni kell, hogy az iPhone 15 Pro sorozat valamivel vastagabb, mint a 14-es. Az Apple szerint az iPhone 15 Pro és Pro Max 8,25 mm vastag, szemben az iPhone 14 Pro modellek 7,85 mm-es vastagságával. Ennek némi enyhítése érdekében a teljes szélességi és magassági méretek kissé csökkentek, mivel a 15 Pro vékonyabb képernyőkerettel rendelkezik, mint a 14 Pro.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei