Megújult a Google Chrome Androidon

2021.02.01| Android Police
Címkék:

Chrome

,

rács

,

grid

,

update


A Google rács nézetet és lapcsoportokat vezetett be az androidos Chrome esetében.

A cég már jó ideje elérhetővé tette a Chrome böngésző asztali verziójában a lapcsoportokat, amely segített rendet teremteni a káoszban azok számára, akiknek szokásuk sok lapot megnyitva tartani (például nekünk is, akik a mobilos híreket keressük nektek). Miután 2019 (!) óta tesztelték, végre hivatalosan is elérhető a funkció mobil platformon. Az update rács nézetet is hozott, ami a megnyitott lapokat sokkal áttekinthetőbbé teszi.

A lapcsoportok szélesebb körben kezdtek el terjedni a múlt héten kiadott Chrome v88 frissítéssel. Azonban nem mindenki kapta meg a funkciót, ezt a Google egyedileg szabályozza, mint a Facebook a sötét módot, amiről meglepő módon még mindig sokan azt hiszik, a telefonjuk típusától függ. Semmi köze hozzá, egyszerűen valamikor bekapcsolják az adott fiókhoz, nincs ráhatásunk.

Rács nézetű lapváltó

A fülek rácsa felváltja a régebbi, nagyobb, függőleges kártya elrendezést, és jobban bepillantást enged a nyitott oldalakba. Ezek a fülek csoportosíthatók is. A Google a felső sávban látható inkognitó váltóval is kísérletezik, amint az az alábbi képen látható.

Megújult a Google Chrome Androidon

A különböző lapok csoportosítása

A csoportokat illetően kétféleképpen lehet a nyitott oldalakat összevonni. Vagy áthúzhat egy lapot egy másikra, vagy egyszerűen csak a menüben érintse meg a "Csoportok lapok" elemet, és válassza ki azokat a füleket, amelyeket csoportosítani szeretne. A rendszer az adott lapról megnyitott további lapokat automatikusan csoportosítja (például kedvenc márkámnál böngésztem a táskák között, mindegyik megnyitott lapot ugyanabba a csoportba tette, így az oldal össze megnyitott lapja egy kártyán látható a nézetben).

Megújult a Google Chrome Androidon Megújult a Google Chrome Androidon

Miután a csomagot összekapcsolta, a lapváltó felhasználói felülete jelzi a csoport füleinek számát és az egyik megérintésével előugró ablak jelenik meg, amely a tartalmát mutatja.

A fülcsoportok kezelése

Ha egy csoporton belüli fület böngészünk, az alján található sáv gyors hozzáférést biztosít az ugyanazon csoporton belüli többi laphoz. Van egy Új lap gomb is, amely megnyit egy ablakot ugyanazon a csoporton belül. Ha egy lapot el akar távolítani egy csoportból, egyszerűen nyissa meg a sávon található nyílgombot, és húzza a fület az aljára, amint az alább látható.

Megújult a Google Chrome Androidon

Ugyancsak megérintheti és lenyomva tarthatja az oldal bármelyik hivatkozását, hogy ugyanabban a csoportban belül új lapon nyissa meg. Ez akkor hasznos, ha ugyanazon témához kapcsolódó cikkeket vagy oldalakat böngészik - mindet egy csomagban csoportosíthatja, ahelyett, hogy minden egyes oldallal kitöltené a lapváltót.

A rácselrendezés és a tabulátorcsoportok letiltása

Nem mindenki lesz nagy rajongója ennek a változásnak, mert kissé bonyolultabbá teszi az élményt, még ha a szervezés érdekében is. Jó hír, hogy egy egyszerű lépéssel letilthatja a rács elrendezését és a tabulátorcsoportokat. Írja be az alábbi linket a címsorba, és válassza a legördülő menü Kikapcsolva elemét.

Megújult a Google Chrome Androidon

chrome://flags/#enable-tab-grid-layout

A módosítások életbe lépéséhez kétszer újra kell indítania a Chrome-ot. Egyébként az új funkciókat is kipróbálhatja (ha még nem engedélyezték) ugyanazzal a folyamattal és a jelzőt az Engedélyezett állapotra kényszerítve.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei