Megújult a Google Chrome Androidon

2021.02.01| Android Police
Címkék:

Chrome

,

rács

,

grid

,

update


A Google rács nézetet és lapcsoportokat vezetett be az androidos Chrome esetében.

A cég már jó ideje elérhetővé tette a Chrome böngésző asztali verziójában a lapcsoportokat, amely segített rendet teremteni a káoszban azok számára, akiknek szokásuk sok lapot megnyitva tartani (például nekünk is, akik a mobilos híreket keressük nektek). Miután 2019 (!) óta tesztelték, végre hivatalosan is elérhető a funkció mobil platformon. Az update rács nézetet is hozott, ami a megnyitott lapokat sokkal áttekinthetőbbé teszi.

A lapcsoportok szélesebb körben kezdtek el terjedni a múlt héten kiadott Chrome v88 frissítéssel. Azonban nem mindenki kapta meg a funkciót, ezt a Google egyedileg szabályozza, mint a Facebook a sötét módot, amiről meglepő módon még mindig sokan azt hiszik, a telefonjuk típusától függ. Semmi köze hozzá, egyszerűen valamikor bekapcsolják az adott fiókhoz, nincs ráhatásunk.

Rács nézetű lapváltó

A fülek rácsa felváltja a régebbi, nagyobb, függőleges kártya elrendezést, és jobban bepillantást enged a nyitott oldalakba. Ezek a fülek csoportosíthatók is. A Google a felső sávban látható inkognitó váltóval is kísérletezik, amint az az alábbi képen látható.

Megújult a Google Chrome Androidon

A különböző lapok csoportosítása

A csoportokat illetően kétféleképpen lehet a nyitott oldalakat összevonni. Vagy áthúzhat egy lapot egy másikra, vagy egyszerűen csak a menüben érintse meg a "Csoportok lapok" elemet, és válassza ki azokat a füleket, amelyeket csoportosítani szeretne. A rendszer az adott lapról megnyitott további lapokat automatikusan csoportosítja (például kedvenc márkámnál böngésztem a táskák között, mindegyik megnyitott lapot ugyanabba a csoportba tette, így az oldal össze megnyitott lapja egy kártyán látható a nézetben).

Megújult a Google Chrome Androidon Megújult a Google Chrome Androidon

Miután a csomagot összekapcsolta, a lapváltó felhasználói felülete jelzi a csoport füleinek számát és az egyik megérintésével előugró ablak jelenik meg, amely a tartalmát mutatja.

A fülcsoportok kezelése

Ha egy csoporton belüli fület böngészünk, az alján található sáv gyors hozzáférést biztosít az ugyanazon csoporton belüli többi laphoz. Van egy Új lap gomb is, amely megnyit egy ablakot ugyanazon a csoporton belül. Ha egy lapot el akar távolítani egy csoportból, egyszerűen nyissa meg a sávon található nyílgombot, és húzza a fület az aljára, amint az alább látható.

Megújult a Google Chrome Androidon

Ugyancsak megérintheti és lenyomva tarthatja az oldal bármelyik hivatkozását, hogy ugyanabban a csoportban belül új lapon nyissa meg. Ez akkor hasznos, ha ugyanazon témához kapcsolódó cikkeket vagy oldalakat böngészik - mindet egy csomagban csoportosíthatja, ahelyett, hogy minden egyes oldallal kitöltené a lapváltót.

A rácselrendezés és a tabulátorcsoportok letiltása

Nem mindenki lesz nagy rajongója ennek a változásnak, mert kissé bonyolultabbá teszi az élményt, még ha a szervezés érdekében is. Jó hír, hogy egy egyszerű lépéssel letilthatja a rács elrendezését és a tabulátorcsoportokat. Írja be az alábbi linket a címsorba, és válassza a legördülő menü Kikapcsolva elemét.

Megújult a Google Chrome Androidon

chrome://flags/#enable-tab-grid-layout

A módosítások életbe lépéséhez kétszer újra kell indítania a Chrome-ot. Egyébként az új funkciókat is kipróbálhatja (ha még nem engedélyezték) ugyanazzal a folyamattal és a jelzőt az Engedélyezett állapotra kényszerítve.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei