Még mindig autofókusz gondok az S20 Ultránál

2020.09.01| SamMobile

A Samsung Galaxy S20 Ultra jelenleg az egyik legjobb fotózási képességekkel ellátott mobil, ám ez sem tökéletes.

Nem is a hardverrel vagy a szoftverrel van a gond, az S20 Ultra egyre ismertebb autofókusz gondjáról van szó. A Samsung csúcskategóriás telefonja 108 megapixeles kamerát kapott, az erre az érzékelőre való átállás azonban egyben a fókuszálási képesség árán történt. A szenzor ugyanis szabványos fázisérzékelő AF-et használ, ami méretes és használat közben igenis észrevehető visszalépés a 2016-ban megjelent Galaxy S7 edge óta használt Dual Pixel autofókusszal szemben.

Az S20 Ultra fázisérzékelő autofókusz rosszabbul működik sajnos még annál is, ahogy kellene. Az 1400 dolláros telefon többet küzdött a fókuszálással, mint sok középkategóriás Galaxy mobil, egészen egy nagyon is várt frissítésig. Ezzel együtt még mindig nem tökéletes a fotózási élmény az egyik legdrágább okostelefonon.

Még mindig autofókusz gondok az S20 Ultránál

A videofelvétel az még, ahol a Galaxy S20 Ultra megakad, ugyanis rögzítés közben számtalanszor elveszti a fókuszt és újrakeresi, láthatóan lassú a fókuszváltás a jelenet különböző részei között és ez kínos.

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra némileg kevesebb hasonló tapasztalattal gazdagítja a felhasználói élményt, köszönhetően a lézeres szenzorának. A SamMobile egyik munkatársa hetek óta már a Note 20 Ultrát használja és véleménye szerint akkora a különbség, hogy a Samsung ingyen ki kellene cserélje az S20 Ultrát egy Note 20 Ultrára.

Indoka egyszerű: az emberek nagyobb része nem pár havonta cserél telefont, így akár évekig szenvedni az autofókusz ilyen mértékű nehézkességével elég problémás. Úgy tűnik, mintha az S20 Ultránál a nem megfelelő tesztelés az oka annak, hogy ilyen működéssel kiadtak telefont piacképesnek nyilvánítva.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Korábban már beszéltünk erről, amikor egy gyártó évente akár három vagy négy csúcskészüléket is készít – jelen esetben négy, ha a Galaxy Z Flipet is belevesszük –, akkor egyszerűen nincs elég idő a tesztelésre, vagyis más szavakkal a gyártó nem tud elég aprólékos lenni.

Ha a Samsung kijelentette volna, hogy új, Ultra zászlóshajója elképesztő zoomolási lehetőségeket kínál, ám az autofókuszban nem verhetetlen, nem panaszkodna a tesztelő sem, ám a SamMobile embere szerint a Samsung így félrevezette a vásárlókat azzal, hogy elhallgatta ez a részletet. Persze, ha figyelembe vesszük, hogy a Samsung mérnökei számára a Fold kialakítása és az ebből adódó szétszedhetőség (lásd kijelzővédőt nem fólia, hanem alkatrész gondja, amit a szakújságírók is lehúztak, tönkretéve a teszt példányokat) nem szúrt szemet, lehet, hogy az AF hibája sem és csak az értékesítés kezdete után jöttek rá a hibára.

Mindenesetre a lényeg a lényeg, a hardveres problémát nem fogja tudni megoldani teljesen szoftverfrissítés és visszahívás sem. A SamMobile szerint az lenne a legjobb, ha a már említett Note 20 Ultrára vagy jövőre egy Galaxy S21-re ingyen cserélhetnék a „hibás” modellt a felhasználók.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei