Még mindig autofókusz gondok az S20 Ultránál

2020.09.01| SamMobile

A Samsung Galaxy S20 Ultra jelenleg az egyik legjobb fotózási képességekkel ellátott mobil, ám ez sem tökéletes.

Nem is a hardverrel vagy a szoftverrel van a gond, az S20 Ultra egyre ismertebb autofókusz gondjáról van szó. A Samsung csúcskategóriás telefonja 108 megapixeles kamerát kapott, az erre az érzékelőre való átállás azonban egyben a fókuszálási képesség árán történt. A szenzor ugyanis szabványos fázisérzékelő AF-et használ, ami méretes és használat közben igenis észrevehető visszalépés a 2016-ban megjelent Galaxy S7 edge óta használt Dual Pixel autofókusszal szemben.

Az S20 Ultra fázisérzékelő autofókusz rosszabbul működik sajnos még annál is, ahogy kellene. Az 1400 dolláros telefon többet küzdött a fókuszálással, mint sok középkategóriás Galaxy mobil, egészen egy nagyon is várt frissítésig. Ezzel együtt még mindig nem tökéletes a fotózási élmény az egyik legdrágább okostelefonon.

Még mindig autofókusz gondok az S20 Ultránál

A videofelvétel az még, ahol a Galaxy S20 Ultra megakad, ugyanis rögzítés közben számtalanszor elveszti a fókuszt és újrakeresi, láthatóan lassú a fókuszváltás a jelenet különböző részei között és ez kínos.

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra némileg kevesebb hasonló tapasztalattal gazdagítja a felhasználói élményt, köszönhetően a lézeres szenzorának. A SamMobile egyik munkatársa hetek óta már a Note 20 Ultrát használja és véleménye szerint akkora a különbség, hogy a Samsung ingyen ki kellene cserélje az S20 Ultrát egy Note 20 Ultrára.

Indoka egyszerű: az emberek nagyobb része nem pár havonta cserél telefont, így akár évekig szenvedni az autofókusz ilyen mértékű nehézkességével elég problémás. Úgy tűnik, mintha az S20 Ultránál a nem megfelelő tesztelés az oka annak, hogy ilyen működéssel kiadtak telefont piacképesnek nyilvánítva.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Korábban már beszéltünk erről, amikor egy gyártó évente akár három vagy négy csúcskészüléket is készít – jelen esetben négy, ha a Galaxy Z Flipet is belevesszük –, akkor egyszerűen nincs elég idő a tesztelésre, vagyis más szavakkal a gyártó nem tud elég aprólékos lenni.

Ha a Samsung kijelentette volna, hogy új, Ultra zászlóshajója elképesztő zoomolási lehetőségeket kínál, ám az autofókuszban nem verhetetlen, nem panaszkodna a tesztelő sem, ám a SamMobile embere szerint a Samsung így félrevezette a vásárlókat azzal, hogy elhallgatta ez a részletet. Persze, ha figyelembe vesszük, hogy a Samsung mérnökei számára a Fold kialakítása és az ebből adódó szétszedhetőség (lásd kijelzővédőt nem fólia, hanem alkatrész gondja, amit a szakújságírók is lehúztak, tönkretéve a teszt példányokat) nem szúrt szemet, lehet, hogy az AF hibája sem és csak az értékesítés kezdete után jöttek rá a hibára.

Mindenesetre a lényeg a lényeg, a hardveres problémát nem fogja tudni megoldani teljesen szoftverfrissítés és visszahívás sem. A SamMobile szerint az lenne a legjobb, ha a már említett Note 20 Ultrára vagy jövőre egy Galaxy S21-re ingyen cserélhetnék a „hibás” modellt a felhasználók.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei