Magyar fejlesztésű appok hódítják meg a világot

2021.05.31| Huawei

A Huawei AppGallerynek köszönhetően már Kínába is eljutott magyar alkalmazás.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Telefonunk alkalmazás-áruházát böngészve számtalan olyan sikeres app-pal találkozhatunk, melyekről nem is gondolnánk, hogy magyar fejlesztésűek. Ezek esetenként sokkal népszerűbbek külföldön, mint idehaza, akár tízmilliós letöltést is generálhatnak a világ távoli pontjain.

A DogByte, a VIMAGE, a GPS Status, az AIDA64, valamint a BIMx egyaránt ilyen, sőt, az AppGallerynek köszönhetően utóbbi – a hazai fejlesztésű appok közül egyedüliként – már Kínában is elérhető. A Huawei Technologies Hungary többféle módon is segíti, hogy a hazai fejlesztők alkalmazásait világszerte minél több felhasználó megismerhesse.

Ösztönző, nyílt fejlesztői környezet

A Huawei Mobile Services (HMS) ökoszisztéma azokat az alkalmazásokat és szolgáltatásokat tartalmazza, amelyet ma már milliónál is több fejlesztő készít. Mivel a felhasználók sokmillió alkalmazás közül válogathatnak, komoly eredmény, ha egy magyar fejlesztésű alkalmazás nemcsak itthon, hanem a világ távoli pontjain, például Dél-Amerikában, vagy Oroszországban is rengeteg letöltést generál.

Magyar fejlesztésű appok hódítják meg a világot

VIMAGE

A 2017-ben bemutatott Vimage egy olyan képszerkesztő alkalmazás, mely különböző mozgó elemekkel kelti életre az állóképeket. A különböző mozgó effektek és animációs technikák segítségével valódi műalkotássá változtathatók a fotók. A Vimage jelenleg több mint egymillió letöltésnél jár az AppGalleryben, a felhasználók pedig 4,8 csillagra értékelik az appot.

A Vimage 2019-ben megnyerte az AppGallery Év Applikációja díjat. Az app fejlesztőit a Huawei meghívta a HMS központjába, valamint a további fejlesztés érdekében külön tesztkészüléket is kaptak, hogy a HMS legújabb funkcióit első kézből próbálhassák ki.  Legújabb alkalmazásukat, az EXPOSE-t, először a Huawei AppGalleryben mutatták be.

BIMx

A BIMx Lab építőipari alkalmazás segítségével az építkezők saját mobileszközeiken nyithatják meg a tervfájlt, és 3D-ben megnézhetik, virtuálisan bejárhatják leendő ingatlanjukat. A megbízók a tervezés folyamatát a korábbi gyakorlatoktól eltérően naprakészen, átláthatóan és virtuális élményként követhetik végig, elkerülve ezzel az egyeztetés során a félreértéseket.

A BIMx Lab a Magyarországon fejlesztett alkalmazások közül egyedüliként március vége óta már a kínai AppGalleryben is megtalálható, azóta Kínában több száz letöltésnél tart. 

DogByte

A számos komoly alkalmazás mellett játékot is találunk magyar fejlesztőktől. A DogByte Off The Road egy olyan, úgynevezett „sandbox” játék, ahol különböző járműveket lehet vezetni, illetve feladatokat megoldani egy nagy, bejárható, felfedezhető terepen. A játékmenet során különböző teherautók, helikopterek, és hajók vásárolhatók. Az app 2018 óta érhető el az AppGalleryben, azóta összesen 40 millió letöltést generált, főképp Közép- és Dél-Amerikából, valamint Oroszországból és a Dél-Kelet Ázsiai régióból.

GPS status

A GPS Status azoknak lehet igazán hasznos, akik műhold-alapú navigációt használnak. A 2020 decemberében megjelent alkalmazás megmutatja a felhasználó fölött levő műholdakat, segít a gyorsabb lokációkeresésben. Emellett egyéb funkcióként tartalmaz GPS koordinátára elvezető radart és egy szenzor-diagnosztikai segédet.

Az alkalmazást az AppGalleryből eddig mintegy 60 ezren töltötték le, főképp Németországban, a Fülöp-szigeteken és Oroszországban.

Magyar fejlesztésű appok hódítják meg a világot

AIDA64

Ha Androidos okostelefonból tabletből, okosórából és tévéből alapvető fontosságú diagnosztikai információkat szeretnénk kiolvasni, akkor az AIDA64 alkalmazás segít ebben: 13 oldalon szolgáltat adatokat a processzorról, háttértárról, GPU-ról, hálózati csatolókról és érzékelőkről. 2019. októberében jelent meg az alkalmazás az AppGalleryben, és másfél hónapja érte el az egymillió letöltést.

Több mint 260 magyar app

A Huawei saját alkalmazásboltjában folyamatosan jelennek meg népszerű hazai és nemzetközi applikációk. Jelenleg 260 magyar fejlesztésű app érhető el az áruházban. A hazai AppGallery-felhasználók aktivitása kiemelkedő, a felhasználók számát tekintve Európa Top 10 országa között volt Magyarország tavaly. Az AppGallery továbbra is a világ három legnépszerűbb alkalmazásáruházainak egyike, világszerte 530 millió havi aktív felhasználóval. 

A Huawei folytatja a HMS ökoszisztéma beruházásait és bővítését, elsősorban a HMS-alapú telefonokra és táblagépekre összpontosítva. 2021-ben eddig már 1 milliárd dollárt fektettek a HMS-be. Céljuk az, hogy a világ legjobb 10 ezer alkalmazásának 90%-a elérhető legyen az AppGalleryben még idén, valamint az alkalmazásáruházban elköltött összeg 800 millióról 1,5 milliárd dollárra növekedjen.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több magyar fejlesztő dönt úgy, hogy a HMS rendszerébe is integrálja alkalmazását. A Huawei Technologies Hungary és a HMS csapata elkötelezett és mindent megtesz azért, hogy a hazai fejlesztőknek is megadhassák azt a lehetőséget, hogy alkalmazásaikat világszerte több millió HMS felhasználó is megismerhesse. Kíváncsian várjuk, melyik magyar okostelefonos app lesz a következő, ami meghódítja a világot” – mondta Nagy Ivett, a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának marketing igazgatója.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei