Leállt az iPhone 14 Plus gyártása!

2022.10.19| 9to5 Mac

Az iPhone 14 Plus gyártása leállt, az Apple újraértékeli az ügyfelek igényeit, ugyanakkor az iPhone 15 Plus még mindig tervben van.

Az iPhone 14 Plusnak minden tekintetben slágerterméknek kell lennie minden logika szerint. Ez a legalacsonyabb árú nagyképernyős iPhone, amelyet az Apple valaha kiadott, és az okostelefon vásárlók szeretik a nagy képernyőket.

A jelentések azonban folyamatosan azt állítják, hogy az új modell egyszerűen nem felel meg az elvárásoknak. A The Information beszállítói forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy az Apple az iPhone 14 Plus gyártásának szüneteltetését kérte, „amíg a beszerzési csapata újraértékeli a termék iránti keresletet”.

Mi történik?

Az iPhone 14 Plus csak 2022. október 7-én került a boltokba, de a 900 dolláros modellt szeptember nagy részében elő lehetett rendelni. Az Apple a múlt hónapban prioritásként kezelte az iPhone 14, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max szállítását. Az iPhone 14 Plus egy új árszegmens az iPhone kínálatában, amely felváltja a 200 dollárral olcsóbb iPhone 13 minit, amely szintén alulteljesített. Az iPhone 12 mini eladásai állítólag annyira gyengék voltak, hogy az Apple már jóval az iPhone 14 Plus bejelentése előtt egy nagyobb modell eladása felé váltott.

Leállt az iPhone 14 Plus gyártása!

A The Information arról számol be, hogy az Apple látszólag kevésbé biztos abban, hogy a vásárlók keresik a nagyobb képernyős iPhone 14-et. Az ellátási lánc forrásai azt állítják, hogy az Apple felkérte az összeszerelőt, hogy „azonnal állítsa le az gyártását”. Eközben a két Apple beszállító, „amelyek az alkatrészeket nagyobb modulokba szerelik össze” 70%-kal és 90%-kal csökkentik a termelést.

Miért történik?

A lehetséges tényezők itt a mindennapi megélhetési költségek infláció miatti emelkedése és az átlagosnál gyengébb globális gazdaság számos tényező miatt szerepelhetnek. Az Apple az iPhone 14 Plus-t is logikus, de kemény áron pozícionálta. Az iPhone 14 799 dollárba kerül, és meglehetősen nagy kijelzővel rendelkezik. A 899 dolláros iPhone 14 Plus még nagyobb kijelzővel rendelkezik, de nincs más különbség. Ez összehasonlítva a 999 dolláros, illetve 1099 dolláros iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max készülékekkel, amelyek fejlettebb kamerarendszerekkel és áttervezett szenzorelrendezéssel rendelkeznek.

A gyenge kereslet korai jelei ellenére a The Information jelentése szerint az Apple jövő ősszel előre kíván lépni egy iPhone 15 Plus variánssal. Az első tesztelők a hosszabb üzemidőt részesítették előnyben a Plus modellnél, amelynek ára 200 dollárral alacsonyabb, mint a hasonló képernyőmérettel rendelkező Max modell.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a megközelítés tükrözi az iPhone 12 és 13 mini fordulatait. Vagyis a ma tervezett iPhone 15 Plus nem sokat mond a Plus vonal jövőjéről. Az Apple nem hozza nyilvánosságra, hogy mely iPhone modellekből adják el a legtöbbet, de több is van ebben a történetben, amit még nem tudunk.

Az iPhone 14 Plus jobban teljesít, mint az iPhone 13 mini? A Pro és Pro Max vásárlók a leglelkesebbek, ha a bevezetéskori vásárlásról van szó. Az Apple arra számít, hogy ez beépül az iPhone 14 Plus iránti keresletbe a következő évben? Ezek fontos kérdések, amelyekre a válaszok tisztább képet festenek.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei