Kistelepülésekre viszik a mobilnetet

2017.02.09| Telenor

Budapest után kistelepüléseken is fejleszt a Telenor annak érdekében, hogy minél szélesebb ügyfélkörhöz juttathassa el a Hipernetet.

A szolgáltató országszerte már több mint 2100 hatezer fő alatti településen biztosít 4G mobilinternet szolgáltatást. A Telenor folyamatosan bővíti a 4G hálózatát, mely elméleti 150 Mbps-os letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas Hipernet elérést nyújt ügyfeleinek. A vezetékes internet alternatívájaként is használható mobilinternet szolgáltatás már nem csak Budapesten és a megyeszékhelyeken, hanem a kisebb településeken is elérhető. 2016 végéig a Telenor már 1000 ezer-hatezer fős, és 1100 ezer fő alatti települést gyorsított fel Hipernet sebességgel. Az ország 700 állomásán már az LTE Advanced technológiát is elérhetővé tette a szolgáltató, így például Budapesten, a Balaton környékén, Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Veszprémben a 4G-nél is gyorsabb Hipernet sebességgel szörfölhetnek az ügyfelek a világhálón.

 

A Telenor legutóbb Kisbárapátin adott át új bázisállomást, mely a kistelepülés a környék lakosait látja el hanghívásra és mobilinternetre is alkalmas szolgáltatással. Ezzel a helyiek több éves küzdelme zárult le, és az ott lakók egy álma vált valóra.

„Nagyon örülünk annak, hogy a hosszas próbálkozás után a Telenor meghallgatta a kérésünket, és Kisbárapátin felállított bázisállomással megoldotta a környéken a mobillefedettség kérdését. Mivel eddig nem működtek a településen a mobiltelefonok, volt olyan katasztrófahelyzet, amikor nem tudunk segítséget hívni, mert a vezetékes szolgáltatás sem volt elérhető. A januárban átadott toronnyal azonban a településünkön vészhelyzetben sem leszünk elzárva, az idősebbek mindig tudnak orvost hívni, működnek a pénztárgépek, a fiataloknak a mobilinternet pedig sokat segít az álláskeresésben” – mondta Kiss Jánosné, Kisbárapáti polgármestere.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Kistelepülésekre viszik a mobilnetet

A Telenor bázisállomás hivatalos átadója Kisbárapátin

A szolgáltató a fejlesztéseket 2017-ben is folytatja. A Telenor év végéig országszerte további 500 hatezer fő alatti településen teszi elérhetővé 4G szolgáltatását. A kültéri lefedettség mellett a beltéri értékeken is folyamatosan javít a cég, így az utcától több fallal elválasztott helyiségekben is stabilan használható a hálózat. A fejlesztésekhez igazodva a Telenor tavaly megújította az otthoni mobilinternet tarifacsomagját: a Telenor Hipernet Home díjcsomagjainak köszönhetően a szolgáltató Hipernet hálózata Magyarország területén bárhol használható a csomaghoz járó mobil eszközzel.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei