Itt az Android Oreo 8.1

2017.12.05| Phone Arena

Kiderült, milyen új funkciókkal tömte meg a Google az Oreot a frissítéssel.

Az Android Oreo 8.1 verziószámú kiadása hivatalosan is megérkezett, a hír egyenesen a Google blogjáról érkezett. Egészen pontosan az Android Oreo Go-ról is beszélhetünk mellette, amely a 8.1 egyik kiadása és eredetileg Android Go néven látott napvilágot és kifejezetten a nagyon gyenge hardverrel ellátott mobilokra fejlesztették ki. Órákkal ezelőtt került ki a hír a blogra, így már feltételezhető, hogy az első Pixel és Nexus modell tulajdonosok megkapták az értesítést az érkező frissítésről.

Az Oreo 8.1 hivatalos changelogjáról nem tudni egyelőre semmit, ám a fejlesztői verzióból kiderült már, hogy támogatást élvez a Neural Networks API, ezt az AI chippel felszerelt telefonok aknázzák ki, megjelent a Pixel Visual Core, amely a Google első saját fejlesztésű co-processzora a gép tanulásához és a képszerkesztésben segít. Az Android Camera API segítségével támogatást élvez a HDR+.

Itt az Android Oreo 8.1

Biztonságosabban lehet majd böngészni a WebView-nak köszönhetően, valamint az alkalmazások most már másodpercenként maximum egy figyelmeztető hangot adhatnak ki. Sokak számára nagyon fontos, hogy a Bluetooth-on csatlakoztatott eszközök töltöttségét is kiírja majd a rendszer, ez headseteknél, okosóráknál nagyon hasznos. Továbbfejlesztették az automatikus űrlapkitöltést, valamint még biztonságosabb lett az ujjlenyomat-olvasó, ugyanis a felhasználók kizárhatják a többször, hibásan próbálkozókat a készülékből.

Olyan hibajavítást is tartalmaz az Oreo 8.1, mint a Google Nexus 5X hanglejátszási gondja, valamint a Google Pixel 2 és a Pixel 2 XL audio problémája videó lejátszása esetén.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen alkalmazást használ leggyakrabban üzenetküldésre?


sima SMS
Instagram
Messenger
Signal
Viber
Whatsapp
Egyiket sem
Mást használokKorábbi szavazások eredményei