Ismerd meg a fotózásban mindent vivő Huawei P40 szériát!

2020.03.26| Phone Arena

Nagyobb kamera szenzor, jobb zoom és gyorsabb töltés, mi kellhet még?

A Huawei elnöke vezette le a Huawei P40 termékcsalád online bemutatóját. A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, megjelent a periszkóp zoom, ahogy a négy irányban lehajló kijelző dizájn is. Ezektől azonban fontosabb, hogy a Huawei nagy meglepetést okozott a nagyobb kamera szenzorral, amely jelenleg a telefonok közt a létező legnagyobb – és most felejtsük el a régi Nokia PureView 808-as 1/1.2 colos szenzorral –, valamint a szintén létező leggyorsabb vezeték nélküli töltést is elhozták az új modellek, ez még így is gyorsabb, mint a konkurens Galaxy S20-akban található vezetékes töltés. A Huawei odacsapott elég rendesen.

A Huawei P40 Pro és a Huawei P40 Pro+ főbb közös tulajdonságai:

  • 6 colos, 1200p felbontású OLED kijelző 90Hz-es frissítéssel
  • 5x/10x optikai periszkóp zoom a Pro/Pro+ modellben
  • Kirin 990 5G processzor
  • 4200 mAh-s akkumulátor
  • vezetékesen és vezeték nélkül egyaránt 40W gyorstöltés
  • hibrid dual SIM/memóriakártya slot és eSIM

Ismerd meg a fotózásban mindent vivő Huawei P40 szériát!

A bejelentésen három telefon debütált, a két, egymástól alig különböző Pro és Pro+ csúcsmobil mellett ott a középkategóriás P40, méghozzá 6.1 colos, 1080p kijelzővel. A két nagyobb modell 6.58 colt és 2640×1200 pixel felbontást hozott. A kijelzők kivágásban rejtik a dual 32 megapixeles kamerát, ez autofókusszal és 4K videórögzítési képességgel felvértezett.

A két nagyobb modell gyönyörű, négy irányban lehajló edge kijelzőt kapott, a Huawei ezt Overflow Display néven mutatta be. Ennek is köszönhető, hogy a cég rekord kijelző-burkolat arányt tud felmutatni és a 6.6 colos mobilokat elképesztően kompakt méretben kínálni.

Különösen az új, Silver Frost matt ezüst színben néznek ki jól a kaméleon hátlapi bevonattal és a kétszínű kamera szigettel. A telefonok nanotech kerámia bevonattal kaphatók Ice White, Deep Sea Blue és Blush Gold színben, a P40 Pro+ feketében is.

A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó még pontosabb lett, köszönhetően a 30 százalékos méretbeli növekedésnek, a fejlesztés miatt ennyivel gyorsabb is elődjénél. A Huawei szerencsére megtartotta az optikai leolvasót szemben a Samsung ultrahangos, lassú megoldásával.

Ismerd meg a fotózásban mindent vivő Huawei P40 szériát!

A gyártó szerint a 90Hz-es frissítés sokkal ideálisabb és tökéletes kompromisszumot jelent a látvány és az akkumulátor fogyasztása között, így nem szerette volna az S20 sorozat energiaigényes 120Hz-ét másolni. Ismerve azok gyors merülését, jogos. Ami az akkumulátort illeti, a P40-bne 3800 mAh-s került, a P40 Pro és a P40 Pro+ 4200 mAh-val gazdálkodik.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az új P40 sorozat legérdekesebb tulajdonsága talán az elképesztő kamerafejlesztés, ugyanis úgy tűnik, a piac összes többi résztvevőjét lepipálják fotózási tudásban. A P40 Pro és a Pro+ óriási, 50 megapixeles, 1/1.28” kamera szenzort kaptak RYYB pixel elrendezéssel, utóbbi azonban valódi, tízszeres optikai periszkópos zoommal is ellátott; ellentétben a korábban már látott és a P40 Proban is megtalálható ötszörös maximummal.

A Huawei kamera pixeleinek száz százalékát autofókusszal látta el, hogy azonnali, folyamatos AF legyen elérhető videózás közben és milliszekundum alatt váltson gyenge fényviszonyok esetén. A már ismert Dual PD autofókusz helyett a Huawei Octa PD megoldást alkalmaz a folyamatos újrafókuszáláshoz minden esetben.

Az előlapi dual 32 megapixeles szelfi kamerák szintén autofókusszal felvérteztek, emellett 4K videófelvétel is támogatást élvez. Sok vetélytársától eltérően a Huawei gyönyörű bokeh portrékat ígér a második, infrás mélység/gesztusérzékelőnek köszönhetően. Ami a videót illeti, 8K felvétel nincs, de a 4K igen sokféle funkcióval és optimalizálással, valamint optikai és audio zoom technológiával rendelkezik.

A Huawei P40 és a P40 Pro április 7-én érkezik a boltokba 799, illetve 999 eurós áron, a P40 Pro+ júniustól lesz kapható 1.399 euróért. Ezek éppen a Galaxy S20 és az Ultra árai, ám tárolásban kétszer annyit ad a Huawei, 256 gigabájt a P40 Pro és 512 a P40 Pro+ esetén. 

A Huawei P40 8 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral érkezik, ára 287.900 forint lesz, ami sajnos túlságosan magas. A Huawei P40 Pro 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral érkezik, ára 394.900 forint lesz. Sajnos a koronavírus miatt is elképesztő mélyrepülésben van a forint, ez pedig az árakra is negatív hatással volt, tehát nem kedvező árúak emiatt a P40-ek. 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

2020.10.27
| XDA Developers
A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.
Nem késik a Huawei P40 Pro

Nem késik a Huawei P40 Pro

2019.11.20
| Phone Arena
A Huawei Mate 30 Pro méretes késésének ellenére a vállalat egyelőre nem tervezi a P40 szériát később kiadni.
A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Így telepíts Google Playt a Huawei-edre!

Így telepíts Google Playt a Huawei-edre!

2020.03.17
| GSM Arena
Nincs Google Play Services a telefonodon? Segítünk!

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei