Idén sem lesz titkosítás Messengeren és Instán

2021.05.03| Phone Arena

A Facebook Messenger és az Instagram alapértelmezés szerint soha nem fogja használni a titkosítást.

A Facebook tervezi, hogy fontos biztonsági funkciókat juttasson el közösségi és csevegő alkalmazásaihoz, például a Messengerhez és az Instagramhoz, annak ellenére, hogy az óriás sok kritikát váltott ki a felhasználói adatvédelem és az adatok kezelése miatt.

Annak érdekében, hogy megkérdőjelezze sok kérdéses döntését, a Facebook elárulta, hogy több olyan, fontos biztonsági funkciókat tervez, amelyeket számos üzenetküldő alkalmazás már kínál ügyfeleinek.

Jelen esetben a végponttól végpontig titkosításról (E2EE) beszélünk, amely egy olyan biztonsági megoldás, amely megakadályozza, hogy a lehallgatók elolvassák az üzeneteket a kommunikáló felek között, ideértve a szolgáltatókat, az internetet, vagy jelen esetben magát a Facebookot is.

Idén sem lesz titkosítás Messengeren és Instán

Jelenleg ugyan elérhető végpontok közötti titkosítás a Messenger felhasználói számára, de csak akkor, ha átváltanak egy speciális, „Titkos beszélgetés” nevű módra. Az Instagram még nem rendelkezik end-to-end titkosítással az üzenetek számára, és a cég még nem is tesztelte a funkciót.

A hétvégén közzétett blogbejegyzésében a Facebook elmagyarázza, hogy a Messenger és az Instagram alapértelmezett végpontok közötti titkosítása nem fog megjelenni.

„Keményen dolgozunk azon is, hogy alapértelmezett végpontok közötti titkosítást hozzunk létre minden üzenetküldési szolgáltatásunkban. Ez megvédi az emberek magánüzeneteit, és azt jelenti, hogy csak a feladó és a címzett férhet hozzá az üzeneteikhez, még mi sem. Bár várhatóan ebben az évben nagyobb előrelépést fogunk elérni a Messenger és az Instagram Direct alapértelmezett végpontok közötti titkosításában, ez egy hosszú távú projekt, és teljes körű titkosítás csak legkorábban valamikor 2022-ben lesz.”

Az alapértelmezett végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy nem kell másik módra váltania a beszélgetések titkosításához, ami nagyon fontos funkció manapság, amikor a vállalatok szívesen lehallgatják. Ami igazán meglepő, hogy a Facebook legalább 2022-ig nem képes alapértelmezett végpontok közötti titkosítást biztosítani Messenger és Instagram felhasználói számára, még akkor sem, ha azt állítja, hogy ez egy hosszú távú projekt.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei