Idén sem lesz titkosítás Messengeren és Instán

2021.05.03| Phone Arena

A Facebook Messenger és az Instagram alapértelmezés szerint soha nem fogja használni a titkosítást.

A Facebook tervezi, hogy fontos biztonsági funkciókat juttasson el közösségi és csevegő alkalmazásaihoz, például a Messengerhez és az Instagramhoz, annak ellenére, hogy az óriás sok kritikát váltott ki a felhasználói adatvédelem és az adatok kezelése miatt.

Annak érdekében, hogy megkérdőjelezze sok kérdéses döntését, a Facebook elárulta, hogy több olyan, fontos biztonsági funkciókat tervez, amelyeket számos üzenetküldő alkalmazás már kínál ügyfeleinek.

Jelen esetben a végponttól végpontig titkosításról (E2EE) beszélünk, amely egy olyan biztonsági megoldás, amely megakadályozza, hogy a lehallgatók elolvassák az üzeneteket a kommunikáló felek között, ideértve a szolgáltatókat, az internetet, vagy jelen esetben magát a Facebookot is.

Idén sem lesz titkosítás Messengeren és Instán

Jelenleg ugyan elérhető végpontok közötti titkosítás a Messenger felhasználói számára, de csak akkor, ha átváltanak egy speciális, „Titkos beszélgetés” nevű módra. Az Instagram még nem rendelkezik end-to-end titkosítással az üzenetek számára, és a cég még nem is tesztelte a funkciót.

A hétvégén közzétett blogbejegyzésében a Facebook elmagyarázza, hogy a Messenger és az Instagram alapértelmezett végpontok közötti titkosítása nem fog megjelenni.

„Keményen dolgozunk azon is, hogy alapértelmezett végpontok közötti titkosítást hozzunk létre minden üzenetküldési szolgáltatásunkban. Ez megvédi az emberek magánüzeneteit, és azt jelenti, hogy csak a feladó és a címzett férhet hozzá az üzeneteikhez, még mi sem. Bár várhatóan ebben az évben nagyobb előrelépést fogunk elérni a Messenger és az Instagram Direct alapértelmezett végpontok közötti titkosításában, ez egy hosszú távú projekt, és teljes körű titkosítás csak legkorábban valamikor 2022-ben lesz.”

Az alapértelmezett végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy nem kell másik módra váltania a beszélgetések titkosításához, ami nagyon fontos funkció manapság, amikor a vállalatok szívesen lehallgatják. Ami igazán meglepő, hogy a Facebook legalább 2022-ig nem képes alapértelmezett végpontok közötti titkosítást biztosítani Messenger és Instagram felhasználói számára, még akkor sem, ha azt állítja, hogy ez egy hosszú távú projekt.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei