Huawei P50: Kirin 9000 chippel és OLED kijelzővel

2020.11.24| GSM Arena

A friss hírek szerint a Huawei P50 az új Kirin 9000 lapkakészlettel és Samsung vagy LG OLED kijelzővel érkezik 2021-ben.

Mivel most kerül piacra több országban a csúcs Huawei Mate 40 széria, ezért a P sorozat kissé háttérbe szorul, pedig mivel egyre több vállalat kap engedélyt a beszállításra, gőzerővel folyik a fejlesztés ahhoz, hogy 2021 első felében piacra kerüljön az új családtag, a Huawei P50. A remények szerint a kínai vállalat tudja tartani magát a hagyományokhoz, így márciusi bejelentés után áprilisi piacra kerülés következhet.

A The Elec beszámolója szerint a Samsung Display és az LG Display egyaránt készek arra, hogy OLED paneleket szállítsanak az új modellekhez. Előbbi már októberben megkapta az engedélyt és most az LG-nek is sikerült megszereznie.

Huawei P50: Kirin 9000 chippel és OLED kijelzővel

A Huawei P50 széria a házon belül fejlesztett HiSilicon Kirin 9000 chipsetét használják, ez szintén bevált szokás, az új lapkakészlet mindig a Mate családdal debütál, majd fél év múlva megkapja a P széria is. igaz, 2020 minden volt, csak szokásos nem.

A Huawei több millió Kirin 9000 chipet halmozott fel, mielőtt az amerikai szankciók elzárták a kereskedelmi lehetőséget a TSMC-től. Talán ezek egy része szabadult fel, főleg annak fényében, hogy az eladás miatt a Honor mobilok nem ezt kapják vagy esetleg a Huawei abban reménykedik, hogy a TSMC is kap engedélyt a beszállításra.

Tavaly a vállalat majdnem utolérte a Samsungot. A Huawei zászlóshajóiból (P + Mate) 44 millió darabot szállítottak 2019-ben, ez nagyon közel a Samsung csúcsvonalaihoz (S + Note), amelyek akár 45 milliót is elérhették. A vállalat idei problémái lehetővé teszik a Samsung számára, hogy növelje előnyét, de a verseny 2021-ben újra folytatódhat, ha a Huawei valóban újraélesztette az ellátási vonalát, ahogyan ez a jelentés is mutatja.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei