Ha az Oppo és a OnePlus elhagyja Európát, melyik telefonmárkát válasszuk?

2023.03.29| SamMobile
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

Európa


Az Oppo és leányvállalata, a OnePlus a hírek szerint úgy döntött, hogy felgöngyölíti az európai okostelefon-üzletágát, és maga mögött hagyja az öreg kontinenst.

Szomorú hír az Oppo- és OnePlus-rajongóknak, de a jó hír az, hogy mindig van egy-két jobb alternatíva. Szóval, egy elveszett Oppo vagy OnePlus okostelefon felhasználó, aki frissítésre vágyik a következő egy éven belül, nem tudja, melyik márkát válassza. Nyilvánvaló, hogy a Samsung az első ajánlásunk számos okból, amit korábban már elmagyaráztunk. 

A koreai techóriás kínálja a legjobb ügyfélszolgálatot, és a legjobb hírnévvel rendelkezik az Android világában a magas minőség, a leggyorsabb frissítések az iparágban a hosszan tartó támogatással, a javító- és kiskereskedelmi hálózat Európa-szerte, és összességében egy fantasztikus élmény miatt, amely az alkalmazásokra és szolgáltatásokra összpontosít - különösen, ha nem csak egy telefont szeretne vásárolni, és tervezi, hogy tabletet, okosórát, TV-t, Windows laptopot és intelligens otthoni eszközöket használ.

Csak a piaci részesedést tekintve a Xiaomi a második legnagyobb Android-márka Európában a Samsung után. 2022 februárja és 2023 februárja között a Xiaomi nagyjából fele akkora piaci részesedéssel rendelkezett, mint amit a Samsung ugyanezen 12 hónapos időszak alatt az európai kontinensen elfoglalt. És bár a fele talán nem hangzik soknak, ez elég nagy teljesítmény, tekintve, hogy más OEM-ek milyen rosszul teljesítenek.

Ha az Oppo és a OnePlus elhagyja Európát, melyik telefonmárkát válasszuk?

De mi van akkor, ha Ön befejezte a kínai OEM-ek telefonjainak használatát, miután az Oppo és a OnePlus elhagyta az Egyesült Királyságot, Németországot, Hollandiát és Franciaországot? Akkor mi a következő legjobb lehetőség ezeken a piacokon? Nos, ez nem más, mint a Google. Ha bármilyen okból kifolyólag nem a Samsung az Ön által választott OEM, és nem akar többé kínai márkájú telefont vásárolni, akkor érdemes megfontolni, hogy magát az Android operációs rendszer gyártóját támogassa.

Igaz, a Google nem a legaktívabb okostelefon-gyártó Európában. Távolról sem. Az összes többi gyártó közül a legkisebb a piaci részesedése, annak ellenére, hogy ő az Android OS gyártója. Ennek fő oka azonban az, hogy a Google nem rendelkezik széles kiskereskedelmi hálózattal. Emiatt itthon sem egyszerű beszerezni a készülékeket és a garanciális ügyintézés is macerás lehet.

A Google online hardveráruháza csak néhány kulcsfontosságú európai piacon érhető el. Európa többi részén a kiskereskedelmi felárak miatt nem mindig éri meg beszerezni a Pixel telefont. 

update: időközben a OnePlus reagált a megkeresésekre és azt a választ adta, hogy nem tervezik a márka kivezetését az öreg kontinensről.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

2023.10.06
| Android Authority
Egy új pletyka azt sugallja, hogy a titán keret nem csak a Samsung Galaxy Ultra kiváltsága lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei