A jövőbeli Oppo és OnePlus telefonok több RAM-mal rendelkezhetnek, mint a számítógépe

2023.06.27| Android Central
Címkék:

24 GB RAM

,

Oppo

,

OnePlus

,

BBK


A BBK tulajdonában lévő márkák várhatóan 24 GB RAM-mal rendelkező okostelefonokon dolgoznak.

A Digital Chat Station új pletykája szerint az Android telefonok akár 24 GB RAM-mal is rendelkezhetnek a jövőben. A jövő okostelefonjai 16 GB RAM-mal is készülhetnek alapmemória változatként. A tippadó semmilyen konkrét telefonmárkát nem adott meg, de megemlítette az "Oga" csoportot, amely a BBK tulajdonában lévő márkák, például a OnePlus és az Oppo hivatkozási alapja.

Az Oppo és a OnePlus jelentősen megnövelheti a RAM mennyiségét jövőbeli okostelefonjaikban, ha hinni lehet egy új pletykának, ami újra felhozza a kérdéseket, hogy valójában mennyi RAM-ra van szükségük a mobileszközöknek.

A jövőbeli Oppo és OnePlus telefonok több RAM-mal rendelkezhetnek, mint a számítógépe

A Digital Chat Station szerint az "Oga" elkezdett dolgozni egy 24 GB-os LPDDR5X memórián okostelefonokhoz. Úgy tűnik, hogy az Oga a BBK Electronics tulajdonában lévő márkákra utal, mint például az Oppo és a OnePlus. A tippadó még a ColorOS-t, az Oppo saját Android skinjét is megemlíti a bejegyzésben.

Ez azt jelenti, hogy ezek a gyártók hamarosan 16 GB RAM-mal rendelkező készülékeket szállíthatnak alapmemória-változatként. Az elmúlt 10 évben az okostelefonok RAM-ja drámai mértékben megnövekedett. Manapság a legtöbb készülék változó RAM-mérettel rendelkezik, a középkategóriás modellek 8 GB-jától a prémium androidos telefonok 12 GB-ig terjed. Ezenkívül a Samsung, az Asus és az Oppo egyes modelljei akár 16 GB RAM-mal is rendelkeznek.

Fontos megjegyezni, hogy a 24 GB RAM több, mint amire a legtöbb embernek szüksége van okostelefonjához. Egy átlagos okostelefon-felhasználónak csak körülbelül 6 GB RAM-ra van szüksége. Még azoknak is, akik sokat foglalkoznak többfeladatos munkavégzéssel vagy játékkal, a 16 GB RAM több mint elég.

A jövőbeli Oppo és OnePlus telefonok több RAM-mal rendelkezhetnek, mint a számítógépe

Természetesen a 24 GB RAM-nak vannak hátrányai is. Például a 24 GB RAM-mal rendelkező telefonok drágábbak lesznek, tehát a 24 GB RAM azt jelentheti, hogy külön kell fizetni valamiért, amire nincs is szüksége.

A kérdés, hogy valójában mennyi RAM-ra van szüksége egy okostelefonnak, akkor merült fel utoljára, amikor a Samsung 2020-ban bejelentette a 16 GB-os LPDDR5 DRAM chipet okostelefonokhoz, amelynek adatátviteli sebessége 1,3-szor gyorsabb, mint az LPDDR4X RAM.

Tekintettel arra, hogy a 16 GB RAM-mal rendelkező okostelefonok már kaphatók a piacon, a több memóriával rendelkező készülékek csak lenyűgöző specifikációkkal kényeztethetik a fogyasztókat, anélkül, hogy valódi hasznot hoznának.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei