A jövőbeli Oppo és OnePlus telefonok több RAM-mal rendelkezhetnek, mint a számítógépe

2023.06.27| Android Central
Címkék:

24 GB RAM

,

Oppo

,

OnePlus

,

BBK


A BBK tulajdonában lévő márkák várhatóan 24 GB RAM-mal rendelkező okostelefonokon dolgoznak.

A Digital Chat Station új pletykája szerint az Android telefonok akár 24 GB RAM-mal is rendelkezhetnek a jövőben. A jövő okostelefonjai 16 GB RAM-mal is készülhetnek alapmemória változatként. A tippadó semmilyen konkrét telefonmárkát nem adott meg, de megemlítette az "Oga" csoportot, amely a BBK tulajdonában lévő márkák, például a OnePlus és az Oppo hivatkozási alapja.

Az Oppo és a OnePlus jelentősen megnövelheti a RAM mennyiségét jövőbeli okostelefonjaikban, ha hinni lehet egy új pletykának, ami újra felhozza a kérdéseket, hogy valójában mennyi RAM-ra van szükségük a mobileszközöknek.

A jövőbeli Oppo és OnePlus telefonok több RAM-mal rendelkezhetnek, mint a számítógépe

A Digital Chat Station szerint az "Oga" elkezdett dolgozni egy 24 GB-os LPDDR5X memórián okostelefonokhoz. Úgy tűnik, hogy az Oga a BBK Electronics tulajdonában lévő márkákra utal, mint például az Oppo és a OnePlus. A tippadó még a ColorOS-t, az Oppo saját Android skinjét is megemlíti a bejegyzésben.

Ez azt jelenti, hogy ezek a gyártók hamarosan 16 GB RAM-mal rendelkező készülékeket szállíthatnak alapmemória-változatként. Az elmúlt 10 évben az okostelefonok RAM-ja drámai mértékben megnövekedett. Manapság a legtöbb készülék változó RAM-mérettel rendelkezik, a középkategóriás modellek 8 GB-jától a prémium androidos telefonok 12 GB-ig terjed. Ezenkívül a Samsung, az Asus és az Oppo egyes modelljei akár 16 GB RAM-mal is rendelkeznek.

Fontos megjegyezni, hogy a 24 GB RAM több, mint amire a legtöbb embernek szüksége van okostelefonjához. Egy átlagos okostelefon-felhasználónak csak körülbelül 6 GB RAM-ra van szüksége. Még azoknak is, akik sokat foglalkoznak többfeladatos munkavégzéssel vagy játékkal, a 16 GB RAM több mint elég.

A jövőbeli Oppo és OnePlus telefonok több RAM-mal rendelkezhetnek, mint a számítógépe

Természetesen a 24 GB RAM-nak vannak hátrányai is. Például a 24 GB RAM-mal rendelkező telefonok drágábbak lesznek, tehát a 24 GB RAM azt jelentheti, hogy külön kell fizetni valamiért, amire nincs is szüksége.

A kérdés, hogy valójában mennyi RAM-ra van szüksége egy okostelefonnak, akkor merült fel utoljára, amikor a Samsung 2020-ban bejelentette a 16 GB-os LPDDR5 DRAM chipet okostelefonokhoz, amelynek adatátviteli sebessége 1,3-szor gyorsabb, mint az LPDDR4X RAM.

Tekintettel arra, hogy a 16 GB RAM-mal rendelkező okostelefonok már kaphatók a piacon, a több memóriával rendelkező készülékek csak lenyűgöző specifikációkkal kényeztethetik a fogyasztókat, anélkül, hogy valódi hasznot hoznának.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei