Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

2022.08.09| Android Authority
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

Németország


Egy szabadalmi pernek köszönhetően Németországban betiltották a OnePlus és az Oppo telefonok értékesítését, Európa többi része követheti?

Európában szinte bárki hozzáfér a OnePlus és az Oppo mobiljaihoz, ám Németországban már nem ez a helyzet. A Nokia (a finn berendezésszállító, nem pedig a Nokia okostelefon márkáját birtokló HMD Global) folyamatban lévő szabadalmi pere lényegében megtiltja az Oppo és a OnePlus modellek németországi értékesítését.

Valóban, mindkét telefonmárka mára leállította az értékesítést. Ha felkeresi az Oppo és a OnePlus webhelyeinek német verzióját, azt fogja tapasztalni, hogy nem tud új telefont vásárolni.

Ez természetesen nem érinti a már eladott Oppo és OnePlus telefonokat. Ha van ilyen márkájú telefonja, az eszköz továbbra is a szokásos módon fog működni. Ez csak a Németországban értékesített új telefonokra vonatkozik.

Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

A Nokia évek óta állítja, hogy az Oppo és a OnePlus állítólag szabadalmaztatott 5G technológiát használ okostelefonjaiban. Mivel a vállalatok nem fizettek ezekért a szabadalmakért, a Nokia megpróbált azzal érvelni a bíróságon, hogy az értékesítést meg kell tiltani, amíg ezt a problémát nem orvosolják.

Egy német bíróság most a Nokia mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy az Opponak és a OnePlusnak fizetnie kell a Nokia-nak a szabadalmak használatáért, hogy legálisan értékesíthessen telefonokat Németországban. Vagy a fizetés elkerülése érdekében eltávolíthatja a technológiát a jövőbeli telefonokról.

Ez azonban nem oldja meg a jelenlegi problémát, hogy mit lesz a telefonértékesítéssel. Mint említettük, az Oppo és a OnePlus Németország értékesítését leállították. A vállalatoknak ki kell találniuk, hogy mit tegyenek, különben azt kockáztatják, hogy komoly csapást mérnek az értékesítési eredményeikre és a bevételekre.

Az is tiszta sor, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, ez a per nem csak Németországra vonatkozik. Elméletileg más országok is támogathatják a Nokiát most, hogy Németország precedenst teremtett. Ha az Oppo és a OnePlus Európa-szerte kénytelen leállítani az értékesítést, komoly bajba kerülhetnek.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei