Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

2022.08.09| Android Authority
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

Németország


Egy szabadalmi pernek köszönhetően Németországban betiltották a OnePlus és az Oppo telefonok értékesítését, Európa többi része követheti?

Európában szinte bárki hozzáfér a OnePlus és az Oppo mobiljaihoz, ám Németországban már nem ez a helyzet. A Nokia (a finn berendezésszállító, nem pedig a Nokia okostelefon márkáját birtokló HMD Global) folyamatban lévő szabadalmi pere lényegében megtiltja az Oppo és a OnePlus modellek németországi értékesítését.

Valóban, mindkét telefonmárka mára leállította az értékesítést. Ha felkeresi az Oppo és a OnePlus webhelyeinek német verzióját, azt fogja tapasztalni, hogy nem tud új telefont vásárolni.

Ez természetesen nem érinti a már eladott Oppo és OnePlus telefonokat. Ha van ilyen márkájú telefonja, az eszköz továbbra is a szokásos módon fog működni. Ez csak a Németországban értékesített új telefonokra vonatkozik.

Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

A Nokia évek óta állítja, hogy az Oppo és a OnePlus állítólag szabadalmaztatott 5G technológiát használ okostelefonjaiban. Mivel a vállalatok nem fizettek ezekért a szabadalmakért, a Nokia megpróbált azzal érvelni a bíróságon, hogy az értékesítést meg kell tiltani, amíg ezt a problémát nem orvosolják.

Egy német bíróság most a Nokia mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy az Opponak és a OnePlusnak fizetnie kell a Nokia-nak a szabadalmak használatáért, hogy legálisan értékesíthessen telefonokat Németországban. Vagy a fizetés elkerülése érdekében eltávolíthatja a technológiát a jövőbeli telefonokról.

Ez azonban nem oldja meg a jelenlegi problémát, hogy mit lesz a telefonértékesítéssel. Mint említettük, az Oppo és a OnePlus Németország értékesítését leállították. A vállalatoknak ki kell találniuk, hogy mit tegyenek, különben azt kockáztatják, hogy komoly csapást mérnek az értékesítési eredményeikre és a bevételekre.

Az is tiszta sor, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, ez a per nem csak Németországra vonatkozik. Elméletileg más országok is támogathatják a Nokiát most, hogy Németország precedenst teremtett. Ha az Oppo és a OnePlus Európa-szerte kénytelen leállítani az értékesítést, komoly bajba kerülhetnek.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei