Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

2022.08.09| Android Authority
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

Németország


Egy szabadalmi pernek köszönhetően Németországban betiltották a OnePlus és az Oppo telefonok értékesítését, Európa többi része követheti?

Európában szinte bárki hozzáfér a OnePlus és az Oppo mobiljaihoz, ám Németországban már nem ez a helyzet. A Nokia (a finn berendezésszállító, nem pedig a Nokia okostelefon márkáját birtokló HMD Global) folyamatban lévő szabadalmi pere lényegében megtiltja az Oppo és a OnePlus modellek németországi értékesítését.

Valóban, mindkét telefonmárka mára leállította az értékesítést. Ha felkeresi az Oppo és a OnePlus webhelyeinek német verzióját, azt fogja tapasztalni, hogy nem tud új telefont vásárolni.

Ez természetesen nem érinti a már eladott Oppo és OnePlus telefonokat. Ha van ilyen márkájú telefonja, az eszköz továbbra is a szokásos módon fog működni. Ez csak a Németországban értékesített új telefonokra vonatkozik.

Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

A Nokia évek óta állítja, hogy az Oppo és a OnePlus állítólag szabadalmaztatott 5G technológiát használ okostelefonjaiban. Mivel a vállalatok nem fizettek ezekért a szabadalmakért, a Nokia megpróbált azzal érvelni a bíróságon, hogy az értékesítést meg kell tiltani, amíg ezt a problémát nem orvosolják.

Egy német bíróság most a Nokia mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy az Opponak és a OnePlusnak fizetnie kell a Nokia-nak a szabadalmak használatáért, hogy legálisan értékesíthessen telefonokat Németországban. Vagy a fizetés elkerülése érdekében eltávolíthatja a technológiát a jövőbeli telefonokról.

Ez azonban nem oldja meg a jelenlegi problémát, hogy mit lesz a telefonértékesítéssel. Mint említettük, az Oppo és a OnePlus Németország értékesítését leállították. A vállalatoknak ki kell találniuk, hogy mit tegyenek, különben azt kockáztatják, hogy komoly csapást mérnek az értékesítési eredményeikre és a bevételekre.

Az is tiszta sor, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, ez a per nem csak Németországra vonatkozik. Elméletileg más országok is támogathatják a Nokiát most, hogy Németország precedenst teremtett. Ha az Oppo és a OnePlus Európa-szerte kénytelen leállítani az értékesítést, komoly bajba kerülhetnek.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31
| Phone Arena
A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei