Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

2022.08.09| Android Authority
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

Németország


Egy szabadalmi pernek köszönhetően Németországban betiltották a OnePlus és az Oppo telefonok értékesítését, Európa többi része követheti?

Európában szinte bárki hozzáfér a OnePlus és az Oppo mobiljaihoz, ám Németországban már nem ez a helyzet. A Nokia (a finn berendezésszállító, nem pedig a Nokia okostelefon márkáját birtokló HMD Global) folyamatban lévő szabadalmi pere lényegében megtiltja az Oppo és a OnePlus modellek németországi értékesítését.

Valóban, mindkét telefonmárka mára leállította az értékesítést. Ha felkeresi az Oppo és a OnePlus webhelyeinek német verzióját, azt fogja tapasztalni, hogy nem tud új telefont vásárolni.

Ez természetesen nem érinti a már eladott Oppo és OnePlus telefonokat. Ha van ilyen márkájú telefonja, az eszköz továbbra is a szokásos módon fog működni. Ez csak a Németországban értékesített új telefonokra vonatkozik.

Németországban betiltották a OnePlus és Oppo mobilok értékesítését

A Nokia évek óta állítja, hogy az Oppo és a OnePlus állítólag szabadalmaztatott 5G technológiát használ okostelefonjaiban. Mivel a vállalatok nem fizettek ezekért a szabadalmakért, a Nokia megpróbált azzal érvelni a bíróságon, hogy az értékesítést meg kell tiltani, amíg ezt a problémát nem orvosolják.

Egy német bíróság most a Nokia mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy az Opponak és a OnePlusnak fizetnie kell a Nokia-nak a szabadalmak használatáért, hogy legálisan értékesíthessen telefonokat Németországban. Vagy a fizetés elkerülése érdekében eltávolíthatja a technológiát a jövőbeli telefonokról.

Ez azonban nem oldja meg a jelenlegi problémát, hogy mit lesz a telefonértékesítéssel. Mint említettük, az Oppo és a OnePlus Németország értékesítését leállították. A vállalatoknak ki kell találniuk, hogy mit tegyenek, különben azt kockáztatják, hogy komoly csapást mérnek az értékesítési eredményeikre és a bevételekre.

Az is tiszta sor, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, ez a per nem csak Németországra vonatkozik. Elméletileg más országok is támogathatják a Nokiát most, hogy Németország precedenst teremtett. Ha az Oppo és a OnePlus Európa-szerte kénytelen leállítani az értékesítést, komoly bajba kerülhetnek.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei