Ezért álltok sorban: Apple iPhone 6

2014.09.10| GSM Arena

Tegnap este az Apple hivatalosan is bejelentette az év eleje óta pletykált két mobilját, az Apple iPhone 6-ot és az Apple iPhone 6 Plus-t.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Tegnap este az Apple hivatalosan is bejelentette az év eleje óta pletykált két mobilját, az Apple iPhone 6-ot és az Apple iPhone 6 Plus-t. A Tim Cook által tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a március óta pletykált külsõ valódi, megújult az iPhone-ok kinézete. Az iPhone 6 4.7 colos megjelenítõje 1334×750 pixel Retina HD LCD alapokon, ez 348ppi pixelsûrûséget jelent. A kijelzõt a szélek felé lehajló üveg védi, így swipe-ing közben sem akad meg a szélében az ujj. Az új felbontás ellenére azt ígéri az Apple, hogy minden alkalmazás hibátlanul fut majd, mindössze a fejlesztõknek kell a támogatott felbontások közt beállítani az újdonságot. Az iPhone 6 burkolata eloxált alumínium, rozsdamentes acél Apple logoval a hátlapon. A burkolat mindössze 6.9 mm vékony.

Az Apple iPhone 6 hátlapi iSight kamerája 8 megapixeles maradt, ám a szenzor lényegesen nagyobb lett, fázisérzékelõ autofókusszal és f/2.2 rekesszel ellátott. Sajnálatos módon az Apple kihagyta az OIS ziccert, maradt a digitális képstabilizátor az optikai helyett. A kamera 43 megapixeles panorámafotók készítésére is alkalmas. Mozgóképbõl 1080p felbontásban és 60 fps-sel képes rögzíteniaz iPhone 6, 720p esetén a 60 fps is elérhetõ, nem hagyták ki a slow-motion videók támogatását sem, kisebb felbontásban ugyan, de 120 vagy 240 fps is támogatott.

A burkolat alatt az Apple 20 nm-es technológiával készült A8 processzora dolgozik, ez huszonöt százalékkal erõsebb CPU-t és ötven százalékkal jobb grafikus gyorsítót is jelent egyben. Az új CPU tizenhárom százalékkal kisebb fizikailag az elõd A7 chipsetnél. Az Apple azt ígéri, az iPhone 6 készenléti ideje ugyanolyan vagy jobb lesz mint az Apple iPhone 5s esetében, akár 14 óra beszélgetés is elérhetõ egyetlen feltöltéssel. A szabvány GSM hálózatok mellett támogatott a VoLTE, valamint a Wi-Fi hívás is, LTE hálózatokból pedig már a 150Mbps is támogatott Cat. 4 letöltéssel. A Wi-Fi 802.11ac modul frissült, így akár háromszor gyorsabb lehet mint az megszokott volt. Meglepetés, de a cupertinoi cég végre támogatja az NFC-t, így használható lesz érintésmentes fizetésekhez is az iPhone 6. Az újdonság szeptember 12-tõl elõrendelhetõ, a szállítások szeptember 19-én kezdõdnek.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

2019.12.10
| Phone Arena
Az Apple következő okostelefonja az iPhone 9 lesz. Nem, nem vicc és nem tévedés.
Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
Nem tölt az iPhone-od?

Nem tölt az iPhone-od?

2017.04.21
| 9to5Mac
A világ egyik legfrusztrálóbb érzése, ha valamilyen oknál fogva nem tölt a telefonunk, majd lemerül és „elvágjuk magunkat” a külvilágtól elá

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei