Nem tölt az iPhone-od?

2017.04.21| 9to5Mac

A világ egyik legfrusztrálóbb érzése, ha valamilyen oknál fogva nem tölt a telefonunk, majd lemerül és „elvágjuk magunkat” a külvilágtól elá

Szerencsére ma már számos egyszerű megoldás kipróbálható otthon is, ezúttal a 9to5Mac listáját mutatjuk meg, amely nem a hardcore felhasználóknak íródott.

  • Az egyik megoldás a Lightning port kitisztítása, ugyanis egyszerűen tele mehet kosszal a zsebben, táskában vagy ritkán takarított tokban is. Meglepően apró kosztól is leállhat a töltés már, így érdemes megtekinteni közelebből a csatlakozót. A legjobb, ha egy nem fém eszközt használunk arra, hogy a belekerült piszkot eltávolítsuk a 8 pinről, a 9to5Mac például fogselyem szalagot ajánl erre. A zsebpiszok elkerülésére egyszerű a trükk, úgy kell a telefont zsebre dugni, hogy a port nézzen felfelé. Fontos, hogy ha a 8 pin egyike is sérült, ne nyúljunk a telefonhoz, hanem vegyük fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával a garancia miatt.

Nem tölt az iPhone-od?

  • Néha előfordul persze, hogy egyszerűen a Lightning kábel nem bírja a gyűrődést – a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt –, ilyenkor célszerű kölcsönkérni valakitől egy másik töltőfejet és kábelt, majd egyesével kicserélve rájönni, ezzel van-e a probléma. Fontos, hogy csak és kizárólag gyári, de minimum MFi (Made For iPhone) kiegészítőket használjunk, egyéb esetben a garancia nem érvényes semmilyen jellegű kárt okozva a készülékben vagy a tulajdonosában és annak értékeiben. A legtöbb esetben a kábel a tövénél törik meg, el is tud színeződni. Egyébként nagyon jó áron lehet már gyári kábelt venni, nem éri meg utángyártottal szórakozni és kockáztatni a garanciát.

Nem tölt az iPhone-od?

  • Nagyjából ugyanez igaz a már említett töltőfejre is, amelynél talán még fontosabb, hogy gyári legyen, bár tény, hogy sokkal ritkábban szokott ezzel gond lenni. Ha a töltőfejjel akad probléma, relatíve egyszerűen áthidalható egy darabig a dolog, hiszen tölthető a telefon például autóban vagy power bank-ről is.

Nem tölt az iPhone-od?

  • Ha egyáltalán nem kapcsol már be az iPhone-unk, úgy célszerű töltőn hagyni így legalább fél órára és csak után megpróbálkozni a bekapcsolással. Ha ekkor sem történik semmi, úgy Apple iPhone 7 és 7 Plus esetében a sleep/wake gombot és a hangerő le gombot együtt nyomva tartva tíz másodpercig kényszeríthető az újraindulásra a telefon, míg iPhone 6s és korábbi modelleket figyelembe véve a sleep/wake és a home gomb együttes, egyszerre történő lenyomása eredményezi ugyanezt.

Ha egyik fenti megoldás után sem kapcsol be a lemerült iPhone-unk, úgy akkumulátor, alaplap vagy egyéb hardveres ok lehet a gond, így mindenképpen az Apple szervizt kell felkeresnünk. A 9to5Mac az alábbiakban még néhány hasznos tanácsot ad iPhone-hoz:

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei