Nem tölt az iPhone-od?

2017.04.21| 9to5Mac

A világ egyik legfrusztrálóbb érzése, ha valamilyen oknál fogva nem tölt a telefonunk, majd lemerül és „elvágjuk magunkat” a külvilágtól elá

Szerencsére ma már számos egyszerű megoldás kipróbálható otthon is, ezúttal a 9to5Mac listáját mutatjuk meg, amely nem a hardcore felhasználóknak íródott.

  • Az egyik megoldás a Lightning port kitisztítása, ugyanis egyszerűen tele mehet kosszal a zsebben, táskában vagy ritkán takarított tokban is. Meglepően apró kosztól is leállhat a töltés már, így érdemes megtekinteni közelebből a csatlakozót. A legjobb, ha egy nem fém eszközt használunk arra, hogy a belekerült piszkot eltávolítsuk a 8 pinről, a 9to5Mac például fogselyem szalagot ajánl erre. A zsebpiszok elkerülésére egyszerű a trükk, úgy kell a telefont zsebre dugni, hogy a port nézzen felfelé. Fontos, hogy ha a 8 pin egyike is sérült, ne nyúljunk a telefonhoz, hanem vegyük fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával a garancia miatt.

Nem tölt az iPhone-od?

  • Néha előfordul persze, hogy egyszerűen a Lightning kábel nem bírja a gyűrődést – a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt –, ilyenkor célszerű kölcsönkérni valakitől egy másik töltőfejet és kábelt, majd egyesével kicserélve rájönni, ezzel van-e a probléma. Fontos, hogy csak és kizárólag gyári, de minimum MFi (Made For iPhone) kiegészítőket használjunk, egyéb esetben a garancia nem érvényes semmilyen jellegű kárt okozva a készülékben vagy a tulajdonosában és annak értékeiben. A legtöbb esetben a kábel a tövénél törik meg, el is tud színeződni. Egyébként nagyon jó áron lehet már gyári kábelt venni, nem éri meg utángyártottal szórakozni és kockáztatni a garanciát.

Nem tölt az iPhone-od?

  • Nagyjából ugyanez igaz a már említett töltőfejre is, amelynél talán még fontosabb, hogy gyári legyen, bár tény, hogy sokkal ritkábban szokott ezzel gond lenni. Ha a töltőfejjel akad probléma, relatíve egyszerűen áthidalható egy darabig a dolog, hiszen tölthető a telefon például autóban vagy power bank-ről is.

Nem tölt az iPhone-od?

  • Ha egyáltalán nem kapcsol már be az iPhone-unk, úgy célszerű töltőn hagyni így legalább fél órára és csak után megpróbálkozni a bekapcsolással. Ha ekkor sem történik semmi, úgy Apple iPhone 7 és 7 Plus esetében a sleep/wake gombot és a hangerő le gombot együtt nyomva tartva tíz másodpercig kényszeríthető az újraindulásra a telefon, míg iPhone 6s és korábbi modelleket figyelembe véve a sleep/wake és a home gomb együttes, egyszerre történő lenyomása eredményezi ugyanezt.

Ha egyik fenti megoldás után sem kapcsol be a lemerült iPhone-unk, úgy akkumulátor, alaplap vagy egyéb hardveres ok lehet a gond, így mindenképpen az Apple szervizt kell felkeresnünk. A 9to5Mac az alábbiakban még néhány hasznos tanácsot ad iPhone-hoz:

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei