Lassú az iPhone-od? Cserélj akksit!

2017.12.12| Phone Arena

Bár elég triviálisnak tűnik, de sokszor sokkal egyszerűbb a megoldás, mint azt gondolnánk.

Nincs ez másként azzal sem, hogy időről-időre belassulnak a technikai kütyük, néha pedig valóban elég egy egyszer alkatrész-csere és nincs szükség arra, hogy újrahúzzuk a rendszert. Természetesen sokan hisznek a tervezett avultatásban, ám ez esetben nincs szó erről, teljesen logikus magyarázatot adunk. Egy laptop esetén normális, ha tele megy porral, csökken a teljesítmény, hiszen a hűtőborda nem tudja ellátni funkcióját rendesen, ergo a gép egyre melegebb lesz, ami miatt elkezdi lecsökkenteni a CPU sebességét, hogy megakadályozza a túlmelegedést. Az is igaz, hogy ha túl sok alkalmazás van megnyitva, a háttérben való futtatás miatt szintén túlterhelhető a rendszer.

De mi a helyzet az okostelefonokkal? Ezek is nagyon be tudnak lassulni meglepően rövid idő alatt és ez nem csak abból adódhat, hogy a felhasználó tele pakolta fényképekkel a tárhelyet, vagy hogy soha nem frissít semmit. A lassulást kiváltó ok azonban elég sokrétű lehet az Android és az iOS esetében, ugyanis két nagyon különböző OS-ről van szó, így egyetemleges választ nem fogunk tudni adni, ami mindenkinek helyből és fájdalommentesen működik.

Lassú az iPhone-od? Cserélj akksit!

Arra vonatkozóan viszont van pár használható ötletünk, hogy az Apple iPhone 6 és az Apple iPhone 6s miért lassul be. Páran biztosan emlékeznek még a tavaly megjelent Apple reparr programra, amely az iPhone 6 és 6s modelleket érintette, amelyek random kikapcsoltak, emiatt ingyen új akkumulátort kaphattak. Mivel azonban hamar kiderült, hogy az érintett eszközök száma nagyobb, mint sejtették, inkább egy iOS 10.2.1 frissítéssel oldották meg a bugot. Az akkor sem volt letisztázott, hogy az Apple-nek hogyan sikerült nyolcvan százalékkal csökkentenie a véletlenszerű kikapcsolásokat, de az biztos, hogy számot energiagazdálkodási részt optimalizálni kellett az iOS-en.

Lassú az iPhone-od? Cserélj akksit!

Most hétvégén a 9to5Mac-nek feltűnt egy új fórumtéma a Redditen, amely érdekes betekintést nyer a régi ügybe. Az Apple által anno kiadott frissítés nem tett mást, mint a processzor maximális órajelét dinamikusan megváltoztatta, praktikusan lefelé attól függően, hogy milyen feszültség tapasztalható az akkumulátoron, így akadályozta meg szoftveresen a gyártó a telefon túl nagy áramfelvételét, majd azt ezt követő kikapcsolást. Akik tehát nem kaptak garanciában új akkumulátort, a telefonjaik egyre lassabban és lassabban működtek, hiszen a telep használódott. Ezt egyszerűen le lehet mérni akár egy GeekBench teszten is, a régi akkumulátorral 829/1377 pontot ért el egy felhasználó, míg csere után 1471/2476 pontot, szabad szemmel is igen jól észrevehető a drasztikus változás.

Az Apple egyébként hasonló technikát alkalmaz az adaptív energiagazdálkodás terén a MacBookokban is, a szintetikus teszt pedig kiváló példája annak, hogy ez működik. Az akkumulátor cseréje tehát bizonyos szintig növelheti a teljesítményt.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei