Lassú az iPhone-od? Cserélj akksit!

2017.12.12| Phone Arena

Bár elég triviálisnak tűnik, de sokszor sokkal egyszerűbb a megoldás, mint azt gondolnánk.

Nincs ez másként azzal sem, hogy időről-időre belassulnak a technikai kütyük, néha pedig valóban elég egy egyszer alkatrész-csere és nincs szükség arra, hogy újrahúzzuk a rendszert. Természetesen sokan hisznek a tervezett avultatásban, ám ez esetben nincs szó erről, teljesen logikus magyarázatot adunk. Egy laptop esetén normális, ha tele megy porral, csökken a teljesítmény, hiszen a hűtőborda nem tudja ellátni funkcióját rendesen, ergo a gép egyre melegebb lesz, ami miatt elkezdi lecsökkenteni a CPU sebességét, hogy megakadályozza a túlmelegedést. Az is igaz, hogy ha túl sok alkalmazás van megnyitva, a háttérben való futtatás miatt szintén túlterhelhető a rendszer.

De mi a helyzet az okostelefonokkal? Ezek is nagyon be tudnak lassulni meglepően rövid idő alatt és ez nem csak abból adódhat, hogy a felhasználó tele pakolta fényképekkel a tárhelyet, vagy hogy soha nem frissít semmit. A lassulást kiváltó ok azonban elég sokrétű lehet az Android és az iOS esetében, ugyanis két nagyon különböző OS-ről van szó, így egyetemleges választ nem fogunk tudni adni, ami mindenkinek helyből és fájdalommentesen működik.

Lassú az iPhone-od? Cserélj akksit!

Arra vonatkozóan viszont van pár használható ötletünk, hogy az Apple iPhone 6 és az Apple iPhone 6s miért lassul be. Páran biztosan emlékeznek még a tavaly megjelent Apple reparr programra, amely az iPhone 6 és 6s modelleket érintette, amelyek random kikapcsoltak, emiatt ingyen új akkumulátort kaphattak. Mivel azonban hamar kiderült, hogy az érintett eszközök száma nagyobb, mint sejtették, inkább egy iOS 10.2.1 frissítéssel oldották meg a bugot. Az akkor sem volt letisztázott, hogy az Apple-nek hogyan sikerült nyolcvan százalékkal csökkentenie a véletlenszerű kikapcsolásokat, de az biztos, hogy számot energiagazdálkodási részt optimalizálni kellett az iOS-en.

Lassú az iPhone-od? Cserélj akksit!

Most hétvégén a 9to5Mac-nek feltűnt egy új fórumtéma a Redditen, amely érdekes betekintést nyer a régi ügybe. Az Apple által anno kiadott frissítés nem tett mást, mint a processzor maximális órajelét dinamikusan megváltoztatta, praktikusan lefelé attól függően, hogy milyen feszültség tapasztalható az akkumulátoron, így akadályozta meg szoftveresen a gyártó a telefon túl nagy áramfelvételét, majd azt ezt követő kikapcsolást. Akik tehát nem kaptak garanciában új akkumulátort, a telefonjaik egyre lassabban és lassabban működtek, hiszen a telep használódott. Ezt egyszerűen le lehet mérni akár egy GeekBench teszten is, a régi akkumulátorral 829/1377 pontot ért el egy felhasználó, míg csere után 1471/2476 pontot, szabad szemmel is igen jól észrevehető a drasztikus változás.

Az Apple egyébként hasonló technikát alkalmaz az adaptív energiagazdálkodás terén a MacBookokban is, a szintetikus teszt pedig kiváló példája annak, hogy ez működik. Az akkumulátor cseréje tehát bizonyos szintig növelheti a teljesítményt.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei