Fordított töltést hoznak az új iPhone-ok

2019.04.02| GSM Arena

Idén több új funkcióra is vágynak a felhasználók, így van mit behozni a gyártóknak, többek között az Apple-nek.

Az 5G az egyik, amelyhez egyelőre főként hálózatfejlesztésre van szükség, csak utána lehet vagy érdemes egyáltalán a vásárlóréteget megmozgatni ez irányba. A lehető legkisebb keret kialakítása a megjelenítő körül tavaly kezdődött, idénre eléri a csúcspontját és szintén 2018-ban mutatkozott be a Huawei Mate 20 Pro-val egy még nem látott lehetőség, a reverz töltés. Ennek köszönhetően képes az oda-vissza töltésre, tehát power bankként funkcionálni a Huawei P30 Pro, valamint a Samsung Galaxy S10 és úgy tűnik, az Apple is beszáll a bizniszbe, ha már csődbe ment az AirPower sztori.

A megbízhatóságáról híres Apple elemző, Ming-Chi Kuo szerint a friss, befektetőknek küldött jelentés szerint az amerikai cég a 2019-ben iPhone-okba beilleszti ezt a technikai újdonságot. A reverz töltéssel az új iPhone-ok vezeték nélkül lesznek képesek tölteni bármely más, Qi-kompatibilis készüléket vagy akár az új AirPods fülest. Gyorstöltést ne várjunk, nem valószínű, hogy ezt bevállalja az Apple helyből.

Fordított töltést hoznak az új iPhone-ok

Kuo szerint a Compeq szállítja az akkumulátorokat, a kétirányú vezeték nélküli töltővezérlő pedig az STMicrotól érkezik. Ahhoz, hogy ez használható módon működjön, arra is szükség van, hogy az akkumulátor kapacitása látványosan megnőjön a korábbiakhoz képest. Az Apple iPhone XS Max utódja 10-15 százalékkal nagyobb akkumulátorral rendelkezhet, míg az Apple iPhone XS utódja akár 20-25 százalékkal nagyobb kapacitású telepet kaphat. A kevésbé sikeres iPhone XR új generációja 0-5 százalék növekedéssel számolhat.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei