iPhone 6

Idõzített bomba lett a iPhone 6 és a 6 Plus

2016.08.29

Az iFixit oldal szerint a régebbi Apple iPhone6 és Apple iPhone 6 Plus készüléke közül egyre több esetben találkoznak kijelzõ hibás darabbal.

A modellek esetében egyezik, hogy az Apple szerint felhasználói hiba az ok, egyelõre nem ismerték el a problémát, bár a gyártó fórumán egyre több a panasz. A probléma annyi, hogy a kijelzõ nem érzékel és a képernyõ felsõ részén vízszintes, villódzó sáv látható. Az iFixit Touch Disease-nek nevezte el a bugot, amely a 2015-ös készülékeket érinti. Rami Odeh, egy New Orleans-i szerelõ állítása szerint egyetlen hónap alatt száz ilyen hibás modellt kapott a kezei közé javításra, ugyanerrõl számolt be Jason Villmer is, aki Missouri-ban foglalkozik telefonok szervizelésével az STS Telecomnál. A hiba elõször csak egyszer-egyszer jön elõ, majd végleges lesz.

Az Apple nem fogadja el, hogy gyári hibásak lennének a megjelenítõk, így aki készülékérõl már lejárt a garancia, úgy a cég szerint nincs más megoldás, mint venni egy másik telefont. A legnagyobb probléma azonban mégiscsak az, hogy aki áldoz a nem olcsó kijelzõ cserére, annak újra visszajön a szürke sáv és az érzéketlenség.

Idõzített bomba lett a iPhone 6 és a 6 Plus

Az említett szakértõk kinulláztak néhány érintõképernyõ vezérlõ chipet, amely az alaplapon található. Ez a chip adja az utasítást arra vonatkozóan, hol nyomták meg a megjelenítõt. A problémát vagy az U2402 Meson Touch IC chip hibája okozza vagy pedig a bendgate-ként ismert, burkolat elhajlási gond, ami következtében az alaplap kezd eltörni, így szép lassan a kontaktot elveszti az említett chippel. Egyelõre tehát a garanciával rendelkezõ mobilok esetén vissza kell vinni a szervizbe a készüléket, akinek pedig nincs garanciája, annak nem megoldás sem a nagyon drága kijelzõ-, sem az alaplapcsere, inkább egy profi szervizbe kell vinni a hibás telefont, ahol ki tudják cserélni a két Touch IC chipet. Ez jóval olcsóbb és talán végleges megoldást is nyújt.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Apple iPhone SE 2020 64GB
Apple iPhone SE 2020 64GB
EUmobil 149 890 Ft
i-Shop Webáruház 150 890 Ft
TopMobil 151 390 Ft
Samsung Galaxy A20e 32GB Dual A202
Samsung Galaxy A20e 32GB Dual A202
MobilEx Webáruház 46 670 Ft
EUmobil 46 880 Ft
TopMobil 46 890 Ft
Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Dual N975F
Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Dual N975F
EUmobil 254 530 Ft
i-Shop Webáruház 254 560 Ft
Telepartner 255 000 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei