Idõzített bomba lett a iPhone 6 és a 6 Plus

2016.08.29| Phone Arena

Az iFixit oldal szerint a régebbi Apple iPhone6 és Apple iPhone 6 Plus készüléke közül egyre több esetben találkoznak kijelzõ hibás darabbal.

A modellek esetében egyezik, hogy az Apple szerint felhasználói hiba az ok, egyelõre nem ismerték el a problémát, bár a gyártó fórumán egyre több a panasz. A probléma annyi, hogy a kijelzõ nem érzékel és a képernyõ felsõ részén vízszintes, villódzó sáv látható. Az iFixit Touch Disease-nek nevezte el a bugot, amely a 2015-ös készülékeket érinti. Rami Odeh, egy New Orleans-i szerelõ állítása szerint egyetlen hónap alatt száz ilyen hibás modellt kapott a kezei közé javításra, ugyanerrõl számolt be Jason Villmer is, aki Missouri-ban foglalkozik telefonok szervizelésével az STS Telecomnál. A hiba elõször csak egyszer-egyszer jön elõ, majd végleges lesz.

Az Apple nem fogadja el, hogy gyári hibásak lennének a megjelenítõk, így aki készülékérõl már lejárt a garancia, úgy a cég szerint nincs más megoldás, mint venni egy másik telefont. A legnagyobb probléma azonban mégiscsak az, hogy aki áldoz a nem olcsó kijelzõ cserére, annak újra visszajön a szürke sáv és az érzéketlenség.

Idõzített bomba lett a iPhone 6 és a 6 Plus

Az említett szakértõk kinulláztak néhány érintõképernyõ vezérlõ chipet, amely az alaplapon található. Ez a chip adja az utasítást arra vonatkozóan, hol nyomták meg a megjelenítõt. A problémát vagy az U2402 Meson Touch IC chip hibája okozza vagy pedig a bendgate-ként ismert, burkolat elhajlási gond, ami következtében az alaplap kezd eltörni, így szép lassan a kontaktot elveszti az említett chippel. Egyelõre tehát a garanciával rendelkezõ mobilok esetén vissza kell vinni a szervizbe a készüléket, akinek pedig nincs garanciája, annak nem megoldás sem a nagyon drága kijelzõ-, sem az alaplapcsere, inkább egy profi szervizbe kell vinni a hibás telefont, ahol ki tudják cserélni a két Touch IC chipet. Ez jóval olcsóbb és talán végleges megoldást is nyújt.Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei