Egyre leterheltebbek a hazai mobilhálózatok

2020.04.17| Telenor

Sokat nőtt az ünnepi forgalom a Telenornál tavalyhoz képest, de a karantén miatt valójában nem volt kiugró az ünnepi hétvége.

Idén nagyon máshogy zajlott a húsvét hazánkban, ezt a Telenor hálózati statisztikái is jól tükröznek. Annak ellenére, hogy tavalyhoz képest több mint 40%-kal nagyobb volt az adatforgalom a Telenor hálózatán az ünnepek alatt, valójában az ügyfelek gyakorlatilag ugyanúgy mobilneteztek és bonyolítottak hívásokat az ünnepi hétvégén, mint a korábbi hetekben. Az elmúlt hónapban összességében ugyanis ekkorát nőtt a hálózati forgalom a Hiperneten.

A koronavírus a telefon és mobilnet használatba is erősen beleszól és megváltoztatta a szokásokat. Március közepe óta a Telenor ügyfelei naponta kb. 30%-kal nagyobb adatforgalmat bonyolítanak, mint korábban; ez a home office-nak, az otthoni tanulásnak és az online szórakozásnak köszönhető. A növekedés már a reggeli óráktól kezdődően a fel- és letöltési irányban egyaránt jelentkezik, és a hét egyes napjait tekintve nagyjából ugyanakkora forgalom jellemző.

Egyre leterheltebbek a hazai mobilhálózatok

A húsvéti hétvége négy napja alatt is ez volt tapasztalható, tehát az ünnep ellenére nem volt számottevő változás a hét többi napjához képest. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy idén elmaradtak az ilyenkor szokásos látogatások, utazások. A hangforgalom ugyanakkor a hosszú hétvégére visszaesett a többi naphoz képest – ugyanez a tendencia volt megfigyelhető az elmúlt hetek során is, és szintén jellemző, hogy a Telenor ügyfelei a korábbinál hosszabb hívásokat bonyolítanak.

A tavalyi évhez viszonyítva idén húsvétkor több mint 40%-kal nagyobb volt az adatforgalom a szolgáltató Hipernet-hálózatán, ami egyrészt a folyamatosan növekvő adathasználatnak, másrészt pedig a Telenor által a koronavírus-helyzetre való tekintettel biztosított 100 GB ajándék adatjegy népszerűségének köszönhető, amelyet március végéig lehetett igényelni.

Egyre leterheltebbek a hazai mobilhálózatok

A Telenor az #ittvagyunkegymásnak üzenet jegyében továbbra is szeretné ügyfeleinek kedvezményesen biztosítani a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben a gondtalan nethozzáférést, ezért most 1+99GB mobilinternetet nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért. Az 1+99GB adatjegy 2020. május 31-ig rendelhető meg a MyTelenor applikáción keresztül, vagy SMS-ben a 1744-es számra küldött PROMO100 kódszóval.

A megrendeléstől számított 30 napig használható fel Magyarországon, egy telefonszámon többször is aktiválható, illetve azok számára is felhasználható, akik korábban igénybe vették a 100 GB ajándék Hipernetet. A pontos részletek a Telenor Extra Hipernet oldalon érhetőek el.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei