Csalt a OnePlus a teszteken?

2017.02.01| Phone Arena

A Geekbench és az XDA egybehangzóan azt állítja, hogy a OnePlus és a Meizu is manipulálták a benchmark programok eredményeit.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

Összesen két készüléknél esett szó csalásról, az egyik a OnePlus 3T, a másik pedig a Meizu PRO 6, mindkettő csúcsmobil a két gyártónál. A telefonok felismerik, amikor benchmark tesztet futtatnak rajta és ilyenkor a jobb eredmény érdekében maximálisra kapcsolják a teljesítményt, tehát máshogy működnek mint egyébként a mindennapokban. Nem ez az első eset, hogy a jobb eredmény érdekében játszanak a teljesítménnyel, 2014-ben a Samsung az Nvidiát vádolta meg ezzel, akkor ők az Nvidia Tegra K1 chipsetre fogták az érdekes különbséget. A gyártó ugyanis sokkal jobbnak szerette volna feltüntetni a konkukrens Samsung Exynos 5433 processzorát, amely a Samsung Galaxy Note 4-ekbe is belekerült. Nem sokkal később a HTC-t is meggyanúsították hasonló manipuláció miatt.

Csalt a OnePlus a teszteken?

A OnePlus megígérte, hogy eltávolítja azt a trükköt, amivel felpörgetik a processzort a Nougat rendszeren OxygenOS-t használva és eredetileg csak a teljesítményigényes játékokhoz használták volna. Ehhez képest érdekes, hogy kiemelkedően jobban teljesített papíron a épphogycsak erősebb OnePlus 3T mint a OnePlus 3.

Csalt a OnePlus a teszteken?

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei