Ez ciki: a OnePlus megint csalt

2021.07.07| GSM Arena

A Geekbench törli a OnePlus 9 és 9 Pro elemzését a benchmark manipulációs vádak miatt.

Egy nemrégiben lefolytatott hosszadalmas és mélyreható vizsgálat során az AnandTech nagyon érdekes "optimalizálást" talált a OnePlus 9 és 9 Pro készülékeken, amikor különféle alkalmazásokról volt szó. Lényegében az OxygenOS elemzi azokat az alkalmazásokat, amelyek gyakrabban korlátozzák a teljesítményt az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására.

Az OxygenOS azonban nem szeretné a korlátozott teljesítményt a benchmarking alkalmazások futtatásakor, amelyeket a Geekbench csalásnak tekint.

Ez ciki: a OnePlus megint csalt

Ezért a Geekbench a OnePlus 9 és 9 Pro modelleket eltávolította az adatbázisából. A Geekbench szerint a rendszer teljesítmény-döntéseket hoz inkább az alkalmazások azonosítói, mint viselkedése alapján. Vagy más szavakkal, a rendszer konkrét alkalmazásokat keres annak teljes teljesítményének kihasználásához, nem pedig a teljesítmény növelése érdekében, amikor bármely alkalmazás ezt igényli. A Geekbench szerint ez nettó teljesítménymanipuláció és a OnePlus más eszközeit is megvizsgálja, hogy ugyanez vonatkozik-e rájuk is.

Ez nem teljesen ugyanaz az eset, mint a múltkori csalási mód, amikor a gyártók úgy hangolták telefonjukat, hogy a referenciaértékek futtatásakor figyelmen kívül hagyják a hőhatárokat. Ehelyett az OxygenOS a tervezett maximum határértékeken futott a benchmarkok során, míg szinte minden más alkalmazás kevesebben, mint a legjobb teljesítmény. A hatás azonban nagyon hasonló - a referenciaértékek olyan teljesítményszintet jeleznek, amely valójában a mindennapokban egyáltalán nem elérhető az appok számára.

Érdekes lenne megnézni, hogyan alakul ez a történet, és hogy a OnePlus megtesz-e bármilyen lépést. Eddig nincs hivatalos válasz a vállalattól.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei