Ez ciki: a OnePlus megint csalt

2021.07.07| GSM Arena

A Geekbench törli a OnePlus 9 és 9 Pro elemzését a benchmark manipulációs vádak miatt.

Egy nemrégiben lefolytatott hosszadalmas és mélyreható vizsgálat során az AnandTech nagyon érdekes "optimalizálást" talált a OnePlus 9 és 9 Pro készülékeken, amikor különféle alkalmazásokról volt szó. Lényegében az OxygenOS elemzi azokat az alkalmazásokat, amelyek gyakrabban korlátozzák a teljesítményt az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására.

Az OxygenOS azonban nem szeretné a korlátozott teljesítményt a benchmarking alkalmazások futtatásakor, amelyeket a Geekbench csalásnak tekint.

Ez ciki: a OnePlus megint csalt

Ezért a Geekbench a OnePlus 9 és 9 Pro modelleket eltávolította az adatbázisából. A Geekbench szerint a rendszer teljesítmény-döntéseket hoz inkább az alkalmazások azonosítói, mint viselkedése alapján. Vagy más szavakkal, a rendszer konkrét alkalmazásokat keres annak teljes teljesítményének kihasználásához, nem pedig a teljesítmény növelése érdekében, amikor bármely alkalmazás ezt igényli. A Geekbench szerint ez nettó teljesítménymanipuláció és a OnePlus más eszközeit is megvizsgálja, hogy ugyanez vonatkozik-e rájuk is.

Ez nem teljesen ugyanaz az eset, mint a múltkori csalási mód, amikor a gyártók úgy hangolták telefonjukat, hogy a referenciaértékek futtatásakor figyelmen kívül hagyják a hőhatárokat. Ehelyett az OxygenOS a tervezett maximum határértékeken futott a benchmarkok során, míg szinte minden más alkalmazás kevesebben, mint a legjobb teljesítmény. A hatás azonban nagyon hasonló - a referenciaértékek olyan teljesítményszintet jeleznek, amely valójában a mindennapokban egyáltalán nem elérhető az appok számára.

Érdekes lenne megnézni, hogyan alakul ez a történet, és hogy a OnePlus megtesz-e bármilyen lépést. Eddig nincs hivatalos válasz a vállalattól.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei