A OnePlus reagált a csalás vádjára

2021.07.08| GSM Arena

A Geekbench tegnap eltávolította a OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro modellek tesztjét benchmark oldaláról csalásra hivatkozva.

Most a cég válaszolt, itt olvasható a teljes szöveg:

„Kiemelt szempontunk, hogy termékeinkkel mindig nagyszerű felhasználói élményt nyújtsunk, részben azon alapulva, hogy gyorsan reagálunk a felhasználói visszajelzésekre. A OnePlus 9 és 9 Pro márciusi bevezetését követően néhány felhasználó felhívta a figyelmünket több területre, ahol javíthatnánk az eszközök akkumulátorának élettartamát és hőkezelését.

Ezen visszajelzés eredményeként a K + F csapatunk az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy optimalizálja az eszközök teljesítményét, amikor a legnépszerűbb alkalmazásokat - köztük a Chrome-ot is - használja a felhasználó, így a processzor a lehető legideálisabb, de nem a maximum teljesítményre kapcsol, ez segített a zökkenőmentes élmény biztosításában, miközben csökkentette az energiafogyasztást.

Ez ugyan befolyásolhatja az eszközök teljesítményét egyes benchmarking alkalmazásokban, de mindig arra törekszünk, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy javítsuk az eszköz teljesítményét a felhasználóink számára.”

A OnePlus reagált a csalás vádjára

Az AnandTech tehát észrevette, hogy az OxygenOS alapvetően nem engedi, hogy a legnépszerűbb és legismertebb alkalmazások, beleértve a saját rendszeralkalmazásait is, a Snapdragon 888 chipset "elsődleges" magját használják. Úgy tűnik, hogy ezt a teljesítmény-fojtást feketelista használatával alkalmazzák, bár a vizsgálat nem találta meg a tényleges listát a kódban. De több tucat tesztelt alkalmazással meglehetősen egyértelmű lett - hacsak nem egy viszonylag ismeretlen alkalmazás, a OnePlus 9/9 Pro bármelyik alkalmazása automatikusan megkapja ezt a fojtási viselkedést, a futó alkalmazás és nem a viselkedése alapján.

Ez az utolsó ok, amiért a Geekbench úgy érezte, hogy ez benchmark manipulációnak felel meg, bár nem a hagyományos értelemben. Korábban sok céget „kaptak rajta” különleges nagy teljesítményű módok használatán, ha benchmark futott, ez pedig irreálisan jó értékeket hozott az adott modelleknek. Ez közvetlen manipuláció, mivel a normál napi használat során nem tudta elérni ugyanazt a módot.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Bár a OnePlus által itt alkalmazott módszer éppen az ellenkezője, a végeredmény ugyanaz, nevezetesen az, hogy a telefon a hardverének „több részét” használja benchmarkokban, és nem bármelyik alkalmazásban, amelyet esetleg használ nap mint nap.

Természetesen lehet vitatkozni azon amúgy is, hogy a szintetikus benchmark értékek mennyire pontosak a valódi mindennapok teljesítményében, de a OnePlus esetében ez a kép hihetetlenül irreális. Sejtettük, hogy az üzemidő javulásához van köze, de azon belül kérdéses, hogy erről miért nem tájékoztatta egyenesen a felhasználókat.

Vagy még inkább: miért nem engedi, hogy a felhasználó dönthesse el, a kiegyensúlyozott vagy a maximális teljesítményt szeretné kihasználni, akár az üzemidő rovására is. Bár a OnePlus nem tett említést erről, de azért arra is kíváncsi lennénk, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy maga a Snapdragon 888 chipset sem igazán akkumulátorbarát.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Exkluzív: Ezek a Samsung Galaxy telefonok 2023 előtt Android 13-at kapnak!

Exkluzív: Ezek a Samsung Galaxy telefonok 2023 előtt Android 13-at kapnak!

2022.09.24
| SamMobile
A Samsung keményen dolgozik azon, hogy felkészítse a One UI 5.0-t néhány Galaxy készülékhez, és a kockázatot vállalni hajlandó tagok az elmúlt hetekben hozzáfértek a béta firmware-hez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei