A OnePlus reagált a csalás vádjára

2021.07.08| GSM Arena

A Geekbench tegnap eltávolította a OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro modellek tesztjét benchmark oldaláról csalásra hivatkozva.

Most a cég válaszolt, itt olvasható a teljes szöveg:

„Kiemelt szempontunk, hogy termékeinkkel mindig nagyszerű felhasználói élményt nyújtsunk, részben azon alapulva, hogy gyorsan reagálunk a felhasználói visszajelzésekre. A OnePlus 9 és 9 Pro márciusi bevezetését követően néhány felhasználó felhívta a figyelmünket több területre, ahol javíthatnánk az eszközök akkumulátorának élettartamát és hőkezelését.

Ezen visszajelzés eredményeként a K + F csapatunk az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy optimalizálja az eszközök teljesítményét, amikor a legnépszerűbb alkalmazásokat - köztük a Chrome-ot is - használja a felhasználó, így a processzor a lehető legideálisabb, de nem a maximum teljesítményre kapcsol, ez segített a zökkenőmentes élmény biztosításában, miközben csökkentette az energiafogyasztást.

Ez ugyan befolyásolhatja az eszközök teljesítményét egyes benchmarking alkalmazásokban, de mindig arra törekszünk, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy javítsuk az eszköz teljesítményét a felhasználóink számára.”

A OnePlus reagált a csalás vádjára

Az AnandTech tehát észrevette, hogy az OxygenOS alapvetően nem engedi, hogy a legnépszerűbb és legismertebb alkalmazások, beleértve a saját rendszeralkalmazásait is, a Snapdragon 888 chipset "elsődleges" magját használják. Úgy tűnik, hogy ezt a teljesítmény-fojtást feketelista használatával alkalmazzák, bár a vizsgálat nem találta meg a tényleges listát a kódban. De több tucat tesztelt alkalmazással meglehetősen egyértelmű lett - hacsak nem egy viszonylag ismeretlen alkalmazás, a OnePlus 9/9 Pro bármelyik alkalmazása automatikusan megkapja ezt a fojtási viselkedést, a futó alkalmazás és nem a viselkedése alapján.

Ez az utolsó ok, amiért a Geekbench úgy érezte, hogy ez benchmark manipulációnak felel meg, bár nem a hagyományos értelemben. Korábban sok céget „kaptak rajta” különleges nagy teljesítményű módok használatán, ha benchmark futott, ez pedig irreálisan jó értékeket hozott az adott modelleknek. Ez közvetlen manipuláció, mivel a normál napi használat során nem tudta elérni ugyanazt a módot.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Bár a OnePlus által itt alkalmazott módszer éppen az ellenkezője, a végeredmény ugyanaz, nevezetesen az, hogy a telefon a hardverének „több részét” használja benchmarkokban, és nem bármelyik alkalmazásban, amelyet esetleg használ nap mint nap.

Természetesen lehet vitatkozni azon amúgy is, hogy a szintetikus benchmark értékek mennyire pontosak a valódi mindennapok teljesítményében, de a OnePlus esetében ez a kép hihetetlenül irreális. Sejtettük, hogy az üzemidő javulásához van köze, de azon belül kérdéses, hogy erről miért nem tájékoztatta egyenesen a felhasználókat.

Vagy még inkább: miért nem engedi, hogy a felhasználó dönthesse el, a kiegyensúlyozott vagy a maximális teljesítményt szeretné kihasználni, akár az üzemidő rovására is. Bár a OnePlus nem tett említést erről, de azért arra is kíváncsi lennénk, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy maga a Snapdragon 888 chipset sem igazán akkumulátorbarát.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei