A OnePlus reagált a csalás vádjára

2021.07.08| GSM Arena

A Geekbench tegnap eltávolította a OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro modellek tesztjét benchmark oldaláról csalásra hivatkozva.

Most a cég válaszolt, itt olvasható a teljes szöveg:

„Kiemelt szempontunk, hogy termékeinkkel mindig nagyszerű felhasználói élményt nyújtsunk, részben azon alapulva, hogy gyorsan reagálunk a felhasználói visszajelzésekre. A OnePlus 9 és 9 Pro márciusi bevezetését követően néhány felhasználó felhívta a figyelmünket több területre, ahol javíthatnánk az eszközök akkumulátorának élettartamát és hőkezelését.

Ezen visszajelzés eredményeként a K + F csapatunk az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy optimalizálja az eszközök teljesítményét, amikor a legnépszerűbb alkalmazásokat - köztük a Chrome-ot is - használja a felhasználó, így a processzor a lehető legideálisabb, de nem a maximum teljesítményre kapcsol, ez segített a zökkenőmentes élmény biztosításában, miközben csökkentette az energiafogyasztást.

Ez ugyan befolyásolhatja az eszközök teljesítményét egyes benchmarking alkalmazásokban, de mindig arra törekszünk, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy javítsuk az eszköz teljesítményét a felhasználóink számára.”

A OnePlus reagált a csalás vádjára

Az AnandTech tehát észrevette, hogy az OxygenOS alapvetően nem engedi, hogy a legnépszerűbb és legismertebb alkalmazások, beleértve a saját rendszeralkalmazásait is, a Snapdragon 888 chipset "elsődleges" magját használják. Úgy tűnik, hogy ezt a teljesítmény-fojtást feketelista használatával alkalmazzák, bár a vizsgálat nem találta meg a tényleges listát a kódban. De több tucat tesztelt alkalmazással meglehetősen egyértelmű lett - hacsak nem egy viszonylag ismeretlen alkalmazás, a OnePlus 9/9 Pro bármelyik alkalmazása automatikusan megkapja ezt a fojtási viselkedést, a futó alkalmazás és nem a viselkedése alapján.

Ez az utolsó ok, amiért a Geekbench úgy érezte, hogy ez benchmark manipulációnak felel meg, bár nem a hagyományos értelemben. Korábban sok céget „kaptak rajta” különleges nagy teljesítményű módok használatán, ha benchmark futott, ez pedig irreálisan jó értékeket hozott az adott modelleknek. Ez közvetlen manipuláció, mivel a normál napi használat során nem tudta elérni ugyanazt a módot.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Bár a OnePlus által itt alkalmazott módszer éppen az ellenkezője, a végeredmény ugyanaz, nevezetesen az, hogy a telefon a hardverének „több részét” használja benchmarkokban, és nem bármelyik alkalmazásban, amelyet esetleg használ nap mint nap.

Természetesen lehet vitatkozni azon amúgy is, hogy a szintetikus benchmark értékek mennyire pontosak a valódi mindennapok teljesítményében, de a OnePlus esetében ez a kép hihetetlenül irreális. Sejtettük, hogy az üzemidő javulásához van köze, de azon belül kérdéses, hogy erről miért nem tájékoztatta egyenesen a felhasználókat.

Vagy még inkább: miért nem engedi, hogy a felhasználó dönthesse el, a kiegyensúlyozott vagy a maximális teljesítményt szeretné kihasználni, akár az üzemidő rovására is. Bár a OnePlus nem tett említést erről, de azért arra is kíváncsi lennénk, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy maga a Snapdragon 888 chipset sem igazán akkumulátorbarát.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA te telefonod is megkapta az Android 12-t?

A te telefonod is megkapta az Android 12-t?

2022.03.31
| GsmArena
A Samsung One UI 4.1 frissítést dobott a Galaxy A52s 5G, A71 5G és S20 FE 4G készülékekre!
Új dizájnt sugall az új iPhone 14 szivárgása

Új dizájnt sugall az új iPhone 14 szivárgása

2022.04.29
| PhoneArena
Az iPhone 14 széria kijelzőjének kiszivárgása megerősíti az előlapon lévő notch-ot.
Hivatalosan is Magyarországon a Xiaomi 12 sorozat

Hivatalosan is Magyarországon a Xiaomi 12 sorozat

2022.04.01
A Xiaomi Magyarországon is bemutatta vadonatúj készülékcsaládját, a Xiaomi 12-t, a 12 Pro-t, a 12-t és a 12X-t
Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon klasszikus kivitelben

Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon klasszikus kivitelben

2022.04.01
| (x)
Az új iPhone SE 2022 5G-t és természetesen az Apple legújabb és legjobb processzorát is tartalmazza.
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei