Az One UI 6.1 képernyő beégés elleni védelmet nyújt

2024.04.02| Android Headlines

A Samsung visszahozta a pixel shift funkciót a Galaxy készülékekre, ezzel is védve a kijelzőket a beégéstől.

A One UI 6.1 frissítés, amely a múlt héten lett elérhető az egyelőre erre jogosult modelleken, rendelkezik ezzel a funkcióval. Az OLED-kijelzők képernyőbeégési problémáinak megelőzésére tervezett funkció meglepően hiányzott a One UI 6.0-ból.

Az OLED-kijelzők pixeleltolásos technológiával rendelkeznek, amely időszakonként néhány képponttal elmozdítja a képernyőn lévő felhasználói felület elemeit. Ez megakadályozza, hogy egy pixel tartósan megtartsa a képet, amely képernyőbeégésként ismert, ez véglegesen károsíthatja a pixelt. A funkció megtalálható a nagy OLED-képernyőkön, például tévéken és monitorokon, valamint néhány okostelefonon, köztük a Samsung Galaxy-kon.

Az One UI 6.1 képernyő beégés elleni védelmet nyújt

A Samsung azonban az Android 14-alapú One UI 6.0 frissítéssel eltávolította a Galaxy készülékekről, így azok ki vannak téve a képernyő beégésének. Nem világos, hogy a cég szándékosan vagy véletlenül tette ezt. Szerencsére a koreai cég gyorsan kijavította a hibát. Az One UI 6.1, amely a Galaxy S24 sorozattal debütált, és a régebbi modellekre is elérhetővé teszi ezt a funkciót.

A pixelváltás a tervezettnek megfelelően működik a Galaxy S24-en, és Toranji megerősítette ugyanezt a Galaxy S23-on a One UI 6.1 frissítést követően. Meg is megosztott egy GIF-et, amely bemutatja a funkció működését. Amint az alábbi képen látható, az állapotsoron a felhasználói felület elemei néhány percenként kissé elmozdulnak. Ez történik a navigációs sávval és más UI-elemekkel is, amelyek folyamatosan ugyanazon a helyen jelennek meg a képernyőn.

Az One UI 6.1 képernyő beégés elleni védelmet nyújt

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ez a képernyő beégés elleni védelem a One UI 6.1 frissítéssel rendelkező többi Galaxy-eszközön is elérhető lesz. Az új One UI verzió a Galaxy S23 FE-re, a Galaxy Tab S9 sorozatra, a Galaxy Z Fold5-re és a Galaxy Z Flip5-re több piacon már letölthető. A Samsung hamarosan további zászlóshajókra és középkategóriás modellekre is kiadja a frissítést. A 2021 előtt piacra dobott eszközök nem jogosultak a One UI 6.1-re.

A régebbi modellek lemaradnak a Photo Ambient Wallpaperről

A One UI 6.1 frissítés számos új funkciót hozott a Galaxy S24-től a Galaxy S23-hoz és más régebbi Samsung zászlóshajókhoz. Néhány azonban hiányzik, köztük a Photo Ambient Wallpaper. Ez dinamikus lezárási képernyőt és kezdőképernyő-animációkat kínál az időjárás és az idő alapján. Ha kint esik az eső, a háttérkép dinamikusan frissül, hogy ezt tükrözze. Sajnos a Samsung nem hozta el a Galaxy S23-ra és más eszközökre a One UI 6.1 frissítéssel. A régebbi modellek megkapják a mesterséges intelligencia által vezérelt Generatív háttérkép funkciót.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei