Az One UI 6.1 képernyő beégés elleni védelmet nyújt

2024.04.02| Android Headlines

A Samsung visszahozta a pixel shift funkciót a Galaxy készülékekre, ezzel is védve a kijelzőket a beégéstől.

A One UI 6.1 frissítés, amely a múlt héten lett elérhető az egyelőre erre jogosult modelleken, rendelkezik ezzel a funkcióval. Az OLED-kijelzők képernyőbeégési problémáinak megelőzésére tervezett funkció meglepően hiányzott a One UI 6.0-ból.

Az OLED-kijelzők pixeleltolásos technológiával rendelkeznek, amely időszakonként néhány képponttal elmozdítja a képernyőn lévő felhasználói felület elemeit. Ez megakadályozza, hogy egy pixel tartósan megtartsa a képet, amely képernyőbeégésként ismert, ez véglegesen károsíthatja a pixelt. A funkció megtalálható a nagy OLED-képernyőkön, például tévéken és monitorokon, valamint néhány okostelefonon, köztük a Samsung Galaxy-kon.

Az One UI 6.1 képernyő beégés elleni védelmet nyújt

A Samsung azonban az Android 14-alapú One UI 6.0 frissítéssel eltávolította a Galaxy készülékekről, így azok ki vannak téve a képernyő beégésének. Nem világos, hogy a cég szándékosan vagy véletlenül tette ezt. Szerencsére a koreai cég gyorsan kijavította a hibát. Az One UI 6.1, amely a Galaxy S24 sorozattal debütált, és a régebbi modellekre is elérhetővé teszi ezt a funkciót.

A pixelváltás a tervezettnek megfelelően működik a Galaxy S24-en, és Toranji megerősítette ugyanezt a Galaxy S23-on a One UI 6.1 frissítést követően. Meg is megosztott egy GIF-et, amely bemutatja a funkció működését. Amint az alábbi képen látható, az állapotsoron a felhasználói felület elemei néhány percenként kissé elmozdulnak. Ez történik a navigációs sávval és más UI-elemekkel is, amelyek folyamatosan ugyanazon a helyen jelennek meg a képernyőn.

Az One UI 6.1 képernyő beégés elleni védelmet nyújt

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ez a képernyő beégés elleni védelem a One UI 6.1 frissítéssel rendelkező többi Galaxy-eszközön is elérhető lesz. Az új One UI verzió a Galaxy S23 FE-re, a Galaxy Tab S9 sorozatra, a Galaxy Z Fold5-re és a Galaxy Z Flip5-re több piacon már letölthető. A Samsung hamarosan további zászlóshajókra és középkategóriás modellekre is kiadja a frissítést. A 2021 előtt piacra dobott eszközök nem jogosultak a One UI 6.1-re.

A régebbi modellek lemaradnak a Photo Ambient Wallpaperről

A One UI 6.1 frissítés számos új funkciót hozott a Galaxy S24-től a Galaxy S23-hoz és más régebbi Samsung zászlóshajókhoz. Néhány azonban hiányzik, köztük a Photo Ambient Wallpaper. Ez dinamikus lezárási képernyőt és kezdőképernyő-animációkat kínál az időjárás és az idő alapján. Ha kint esik az eső, a háttérkép dinamikusan frissül, hogy ezt tükrözze. Sajnos a Samsung nem hozta el a Galaxy S23-ra és más eszközökre a One UI 6.1 frissítéssel. A régebbi modellek megkapják a mesterséges intelligencia által vezérelt Generatív háttérkép funkciót.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei