Az iPhone 13 működik mobilhálózat nélkül is?

2021.08.31| 9to5Mac
Címkék:

iPhone 13

,

LEO

,

műhold


Kuo szerint az iPhone 13 támogatja a LEO műholdas kommunikációt, lehetővé téve hogy telefonhívásokat és szöveges üzeneteket intézzük mo

Az iPhone 12 hatalmas sikert aratott az 5G bevezetésének köszönhetően. Úgy tűnik, az Apple meg akarja tartani a lendületet azzal, hogy idén egy új rádiótechnológiával egészíti ki az iPhone szolgáltatáskínálatát.

Megjegyzésében Ming-Chi Kuo tegnap elárulta, hogy a közelgő iPhone 13 modellek alacsony földi pályájú (LEO) műholdas kommunikációs móddal rendelkezhetnek. Ez lehetővé tenné az iPhone 13 felhasználóinak, hogy üzeneteket küldjenek és telefonálhassanak, még akkor is, ha nincs éppen elérhető szabványos 4G/5G mobil torony lefedettség.

A Bloomberg először egy 2019-ben számolt be az Apple azon tesztjeiről, miszerint műholdas technológiát használnának adatok továbbítására az iPhone készülékekre. Azonban ez az első alkalom, hogy arról hallunk, hogy a funkció a 2021-es iPhone 13 sorozat része lesz.

Az iPhone 13 működik mobilhálózat nélkül is?

Kuo a jövőben azt feltételezi, hogy a LEO műholdas kommunikációt a közelgő Apple AR headset, az Apple Car és más IoT termékek is használhatják. Kuo úgy tudja, hogy az iPhone 13 a Qualcomm X60 alapsávú modemes chip személyre szabott verzióját fogja használni. Ez a chip támogatja a műholdas kommunikációt.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Nem világos, hogy az üzenetek küldése és a hívások kezdeményezése műholdon keresztül csak az Apple szolgáltatásaival működne-e, mint például az iMessage és a FaceTime, vagy az Apple proxyzhatná-e a műholdas kommunikációt a másik végén lévő szabványos cellákhoz. Az sem világos, hogy a műholdas funkciók ingyenesek-e, mint például a GPS, vagy csak fizetősen lesznek elérhetők.

Jelenleg arra számítunk, hogy az Apple szeptemberben jelenti be az iPhone 13 szériát. A telefonok nagyban hasonlítanak a jelenleg elérhető iPhone 12 termékcsaládhoz képernyőméret és forma tekintetében. A várható új funkciók közé tartozik a kamerarendszerek frissítése, a Pro modellek nagy frissítési gyakoriságú kijelzője és kisebb notch. A műholdas hírekről szóló mai hírek minden bizonnyal a legizgalmasabbak az idei telefonok pletykamodelljéből.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei