Életmentő műholdas kapcsolaton dolgozik a Google Térkép

2024.04.18| Android Police

Az újítás lényege, hogy ismétlődő időközönként sugározza át helyzetét egy műholdra.

  • Az Apple iPhone 14 népszerűsítette a műholdkapcsolatot a telefonokon, az Android 15 pedig utoléri a szoftverszintű lehetőségeket.
  • A Google Térkép béta 11.125-ös kódja 15 percenként, akár napi ötször is frissíti a helyet műholdon keresztül.
  • A jövőbeni zászlóshajó Android-eszközök, például a Google Pixel 9 modemeket tartalmazhatnak a közvetlen műholdas kommunikációhoz, hogy az ilyen funkciókat az alkalmazásokban felhasználhassák.

Az Apple volt az első, aki népszerűsítette az okostelefonok műholdas csatlakoztatását a speciális katonai és kutatási alkalmazásokon kívül. Az iPhone 14 műholdas csatlakozási támogatása lehetővé teszi a sürgős kommunikációt mobilhálózatok hiányában, és az Android 15 végre hasonló szoftverszintű lehetőségeket hoz Androidra. A Google azt is megnöveli, hogy az alkalmazásokba, például a Mapsbe integrált műholdas kapcsolat milyen lehetőségeket kínál.

Életmentő műholdas kapcsolaton dolgozik a Google Térkép

A pletykák azt sugallják, hogy a közelgő zászlóshajó Android-eszközök, például a Google Pixel 9 olyan modemekkel rendelkeznek, amelyek alkalmasak a keringő műholdakkal való közvetlen kommunikációra. A Twitteres AssembleDebug népszerű funkciókeresője nemrég konkrét bizonyítékokat osztott meg a Google Maps béta 11.125-ös verziójának kódjában.

AssembleDebug három kódsort észlelt, amelyek azt sugallják, hogy a Google Maps lehetővé teszi, hogy 15 perces időközönként, akár napi ötször frissítse a tartózkodási helyét az alkalmazásban műholdon keresztül. A kódkarakterláncok általában szöveges leírók, amelyekkel a funkciókat ismertetik a kódellenőrzőkkel és a végfelhasználókkal, így ez a megfigyelés konkrét bizonyítéka lehet annak, hogy a Google zárt ajtók mögött fejleszti a funkcionális szempontokat, jóllehet ezt még nem láttuk.

Életmentő műholdas kapcsolaton dolgozik a Google Térkép

A Google általában nem árulja el előre, mikor tervezi az ilyen funkciófrissítések kiadását, de előfordulhat, hogy a vállalat készen akar lenni a Google Pixel 9 megjelenéséig a technológia hardverszintű támogatásával, mielőtt mindent megmutatná nekünk szoftver fronton. Ez lehet az Android 15 bevezetése is, ahol teljes körű áttekintést kell kapnunk az összes operációs rendszer-szintű műholdas kapcsolatról is.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei