Az iOS 17 sideloading csak Európában lesz elérhető

2023.04.25| Tech Radar
Címkék:

iOS 17

,

sideloading

,

EU


A pletykák az alkalmazások sideloadingját lehetővé tevő iOS 17-ről továbbra is tartják magukat, de a legújabb, meg nem erősített hírekben van egy érdekesség: a funkció a jelek szerint csak Európában lesz elérhető.

Ez a Bloomberg Mark Gurmanjától származik, aki megbízható szakértője az Apple előzetes információinak. A MacRumors podcastnak nyilatkozva Gurman elmondta, hogy szerinte az app sideloading csak Európában lesz elérhető.

Ha fogalma sincs, miről beszélünk, az app sideloading azt jelenti, hogy az appokat a hivatalos alkalmazásbolton kívülről telepítheti a felhasználó - ahogyan az például a macOS-en megtehető. Androidon is viszonylag könnyen elvégezhető, de az Apple régóta biztonsági és megbízhatósági aggályokra hivatkozva azt szeretné, ha az iPhone-ok és iPadek csak jóváhagyott alkalmazásokra korlátozódnának.

Extra díjak

Ennek az európai kizárólagosságnak van értelme: Az Apple nem igazán akarja hozzáadni a sideloadingot, és csak az EU szabályozási nyomása miatt teszi ezt. Gurman szerint az Apple nem fogja "lábon lőni magát" azzal, hogy mindenhol hozzáadja, és valószínűleg csendben, fanfárok nélkül vezeti majd be a funkciót.

Gurman szerint ráadásul a fejlesztőknek esetleg külön kell fizetniük, ha azt szeretnék, hogy alkalmazásaik az iOS App Store-on kívül is elérhetőek legyenek. Ne lepődjünk meg, ha a funkciót inkább egy sajtóközlemény alján említik meg, mint a WWDC 2023-as keynote-on.

Az iOS 17 sideloading csak Európában lesz elérhető

A Worldwide Developers Conference június 5-én kezdődik, és az Apple összes idén megjelenő szoftverének bemutatója lesz, beleértve az iOS 17-et is. Gurman azt is hozzáteszi, hogy frissítések várhatóak a Wallet és a Find My alkalmazásokhoz.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple meghajol az EU nyomása előtt

Ha kíváncsi, hogy mi köze van az appok sideloadingjának az uniós törvényhozókhoz, akkor az előzményekről itt annyit, hogy az Apple-t nyomás alá helyezték az európai szabályozók az App Store-nak az Apple által működtetett monopóliumként felfogott problémája miatt.

Az EU idén nyáron hatályba lépő digitális piaci törvényének célja, hogy korlátozza a digitális "kapuőrök" ellenőrzését. Az EU azzal érvelne, hogy az Apple nem kényszerítheti az iOS-alkalmazásokat arra, hogy saját App Store-ján keresztül legyen kizárólag elérhetők, míg az Apple szerint a felhasználók biztonsága és a minőségi élmény fenntartása érdekében van szüksége erre az ellenőrzésre.

Az Apple-nek korábban költséges jogi csatát kellett megvívnia az Epic ellen az alkalmazáson belüli fizetések ellenőrzésének kérdésében, és el akar kerülni egy újabb elhúzódó ügyet - ezért tűnik most valószínűnek, hogy az iOS és az iPadOS lehetővé teszi az alkalmazások más forrásból történő telepítését, még ha csak Európában is.

Ugyanakkor az iPhone 15 várhatóan átáll a Lightingról az USB-C-re. Ez megint csak az EU-s előírásokra reagál - bár a szoftvereken sokkal könnyebb régió-specifikus változtatásokat eszközölni, mint a hardvereken, így az USB-C iPhone az Apple összes piacán meg fog jelenni.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei