A Facebookról tölthetünk majd le appokat az EU-ban

2023.07.03| Phone Arena
Címkék:

Facebook

,

Meta

,

app

,

sideloading

,

EU


A Facebook felhasználói az EU-ban végrehajtott kísérleti programnak köszönhetően telepíthetnek alkalmazásokat iPhone-ra és Android-eszközökre – így a Facebook iOS- és Android-alkalmazás-terjesztővé válik az EU-ban.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple a biztonságra hivatkozik annak okaként, hogy miért nem engedélyezi az alkalmazások sideloadingját az App Store-ban. Bár a Google lehetővé teszi az Android-felhasználók számára, hogy sideloading segítségével töltsenek be alkalmazásokat, a telepítések túlnyomó többsége a Play Áruházból származik. A sideloading egy alkalmazás harmadik féltől származó alkalmazásboltról történő letöltését jelenti.

Míg az Apple azt állítja, hogy minden iPhone-felhasználónak kínált alkalmazást meg kell vizsgálnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tartalmaz rosszindulatú programokat, az uniós törvényhozók úgy érzik, hogy az Apple ezt a teljes ellenőrzést akarja, hogy akár 30%-kal csökkentse az alkalmazáson belüli vásárlásokat. amely "Apple Tax" néven vált ismertté. A Google a Play Áruházban végrehajtott alkalmazáson belüli vásárlások akár 30%-át is átveszi.

A The Verge szerint azért, hogy megnyissa a piacot az Apple és a Google mellett az okostelefonos alkalmazások terjesztésében, a Facebook anyavállalata, a Meta kísérleti programot indít az EU-ban, amely lehetővé teszi a Facebook felhasználók számára, hogy közvetlenül a platformon található hirdetésekből töltsenek le alkalmazásokat. 

A Facebookról tölthetünk majd le appokat az EU-ban

Az iPhone-felhasználóknak többé nem kell alkalmazást telepíteniük az App Store-ból, az Android-felhasználóknak pedig még egy lehetőségük lesz az alkalmazások letöltésére. A Facebook eleinte nem kér ezért pénzt a fejlesztőktől, mint az Apple és a Google. Az alkalmazásfejlesztők bármilyen számlázási rendszert használhatnak majd.

Jelenleg azok a Facebook-felhasználók, akik a közösségi oldalon hirdetett alkalmazásra kattintanak, az App Store-ba vagy a Play Store-ba kerülnek, hogy telepítsék az alkalmazást. Amint a program néhány Android-alkalmazással még idén, illetve jövőre iOS-alkalmazással elindul, egy ilyen hirdetésre koppintva az Android- vagy iOS-felhasználók közvetlenül a Facebookról telepíthetik az alkalmazást. Az Apple jövő tavasszal kénytelen lesz engedélyezni az iPhone sideloadingját az EU-ban, amikor várhatóan hatályba lép a Digital Markets ACT (DMA).

A Meta a The Verge-nek elmondta, hogy "mindig is érdekelt volt abban, hogy segítse a fejlesztőket alkalmazásaik terjesztésében, és az új lehetőségek növelik a versenyt ezen a területen". A Facebook pedig így megvetheti a lábát az alkalmazásterjesztés terén. Bízzunk benne, hogy ennek nem úgy lesz vége, mint a tyúkól őrző rókáról szóló mesében. Ne feledje azonban, hogy ez a kísérleti program csak az EU-ban zajlik.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei