Az Apple szerint „nagy félreértés” van az iPhone-ok sideloadingjával kapcsolatban

2023.11.21| Android Authority
Címkék:

App Store

,

EU

,

sideloading


Joggal mondhatjuk, hogy Krstić nem nagyon örül annak, hogy engedélyezi az iPhone-ok sideloadingját.

  •   A digitális piacokról szóló törvény értelmében az Apple-nek engedélyeznie kell az alkalmazások sideloadingját.
  •   Az Apple biztonsági tervezésért felelős vezetője szerint az embereknek rossz elképzelésük van a sideloadingról.
  •   Az Apple nem ért egyet azzal, hogy a sideloading extra választási lehetőséget ad a felhasználóknak.

Nem is olyan régen az Apple elismerte, hogy legalább az Európai Unióban engedélyeznie kell az alkalmazások sideloadingját iPhone-on. Ez a fejlemény állítólag frusztrálta Ivan Krstićet, az Apple biztonsági tervezésért és architektúráért felelős vezetőjét. Krstić azt állítja, hogy „nagy félreértés” van a témával kapcsolatban.

Az Európai Bizottság tavaly fogadta el a digitális piacokról szóló törvényt (DMA), amely előírja a gatekeepereknek – például az Apple-nek –, hogy alternatív alkalmazásboltokat és fizetési módokat kínáljanak platformjaikon. A DMA 2023. május 2-án lépett érvénybe, és a pénzügyi bejelentések szerint az Apple várhatóan 2024 márciusáig teljesíti a rendeletet.

Az Apple szerint „nagy félreértés” van az iPhone-ok sideloadingjával kapcsolatban

Míg az Európai Bizottság úgy véli, hogy ez tisztességes versenyhez vezet, az Apple és Krstić határozottan nem értenek egyet. A The Independentnek adott interjújában Krstić szerint hamis az az elképzelés, hogy a sideloading extra választási lehetőséget ad a felhasználóknak. Krstić szerint:

  Ez egy nagy félreértés – és ezt próbáltuk megmagyarázni újra és újra. Az alternatív terjesztési követelmények valósága az, hogy az európai felhasználóknak használt szoftverek – néha üzleti szoftverek, máskor személyes szoftverek, közösségi szoftverek, használni kívánt dolgok – csak az üzleten kívül, alternatív módon terjeszthetők. 

  Ebben az esetben ezeknek a felhasználóknak nincs választásuk, hogy megszerezzék a szoftvert egy olyan terjesztési mechanizmusból, amelyben megbíznak. Valójában egyszerűen nem az a helyzet, hogy a felhasználók megtartják azt a választási lehetőséget, amellyel ma az összes szoftverüket az App Store-ból szerezhetik be.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Röviden: Krstić nem nagyon örül annak, hogy kénytelen volt engedélyezni az sideloadingot, mert az emberek olyan helyről töltik le az alkalmazásokat, amely kevésbé biztonságos, mint az Apple platformja.

Nem ez az egyetlen változás, amelyen az Apple a jövőben keresztül fog menni, mivel azt tervezi, hogy 2024-ben az RCS-t is bevezeti az iMessage-be. Ez a lépés valószínűleg reakció volt arra, hogy az Európai Bizottság azt tervezte, hogy megvizsgálja, hogy a DMA-nak vonatkoznia kell-e az iMessage-re.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei