Az EU-nak már az Apple App Store-ral is baja van

2023.04.19| Phone Arena
Címkék:

App Store

,

EU

,

sideloading


Miután kinyírta az Apple Lightning portját, az EU az iPhone App Store kizárólagosságát az iOS 17-ben is kritizálja.

Az Apple régóta ellenzi az alkalmazások közvetlen telepítésének és az App Store átvilágítási folyamatának megkerülésének, az úgynevezett sideloadingnek az ötletét. Az érvelés jól bevált - a sideloading növeli a rosszindulatú alkalmazások telepítésének kockázatát, vagy a rendszer tönkretételének kockázatát a silányan kódolt alkalmazásokkal.

Most azonban lehet, hogy már az iOS 17-től fel kell készülnie a sideloadolt iPhone-alkalmazások megjelenésére, köszönhetően egy új európai uniós törvénynek, a Digital Markets Actnek. Ez megköveteli, hogy az operációs rendszerek lehetővé tegyék az alkalmazások telepítésének alternatív módjait, vagy akár harmadik féltől származó alkalmazásforrásokat.

Az EU-nak már az Apple App Store-ral is baja van

Az Android-felhasználók már régóta élvezik azt a lehetőséget, hogy a Play Store-on túl is felfedezhetik az alkalmazások világát, az alternatív alkalmazás boltok segítségével megtalálhatják a telefonjukon működő régebbi alkalmazásverziókat, vagy megkerülhetik a földrajzi korlátozás alá eső programokat.

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a WWDC 2023-as összefoglalójában megemlíti, hogy az Apple be fogja jelenteni az iOS 17-et, ahogy az egy fejlesztői konferenciától elvárható. Megemlíti, hogy ezzel az Apple "azon dolgozik majd, hogy a szoftver átdolgozásával megnyissa az iPhone-t a sideloading - a hivatalos áruházon kívüli alkalmazások letöltése - előtt, hogy jövőre megfeleljen az új európai szabályozásoknak.

Az EU-nak már az Apple App Store-ral is baja van

Az Apple részéről Tim Cook és Craig Federighi, a szoftverrészleg vezetője is hevesen védi az App Store exkluzív jellegét az iPhone-készülékeken és iPad táblagépeken adatvédelmi, biztonsági és rendszerstabilitási okokból.

Az Európai Unió digitális piacról szóló törvénye azonban megköveteli, hogy a területén értékesített valamennyi elektronikai eszköz lehetővé tegye az alkalmazások alternatív telepítési útvonalakat, hogy mind a felhasználók, mind a fejlesztők választhassanak, hogyan jutnak hozzá a szoftvereikhez és terjesztik azokat. Ez a felhatalmazás arra kényszerítheti az Apple-t, hogy valamilyen módon feloldja a sideloadingre vonatkozó korlátozásokat, amit még nem hoztak nyilvánosságra.

Végül is minden pletyka arra utal, hogy az Apple az iPhone 15 szériával az univerzális USB-C töltő- és adatcsatlakozó-szabványról is lemond, így az uniós mandátumok nyilvánvalóan befolyásolják a felső vezetést. Az Apple nem szeretné elveszíteni a világ legnagyobb közös kereskedelmi blokkját, mint piacot, így végül engedhet a sideloading app mandátumban is, ami teljesen új lehetőségeket nyithat meg az iPhone-felhasználók és a fejlesztők számára egyaránt.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei