Végre lesz teljes titkosítás a Messengeren

2023.08.25| Phone Arena
Címkék:

Meta

,

Facebook

,

Messenger

,

E2EE


A Meta lehetővé teszi, hogy még többen élvezhessék a végponttól végpontig titkosítást a Messengeren.

A Meta már néhány éve teszteli a végponttól-végpontig titkosítást a Messengeren, így eddig csak korlátozott számú felhasználónak volt hozzáférése ehhez a fontos biztonsági funkcióhoz. Azért tart ilyen sokáig a Metának, hogy a végponttól-végpontig titkosítást az összes Messenger-felhasználó számára elérhetővé tegye, mert az E2EE-re való áttérés "hihetetlenül összetett és kihívást jelentő mérnöki kirakós játék".

Amióta 2019-ben elkezdett dolgozni az E2EE-n, a Meta mérnökei rájöttek, hogy szinte a teljes üzenetküldő és hívó kódbázist a nulláról kell újraírniuk.

Végre lesz teljes titkosítás a Messengeren

A Messenger és az Instagram DM-eket eredetileg úgy tervezték, hogy szervereken keresztül működjenek. Ebben a tekintetben a Meta szerverei átjáróként működnek az üzenet küldője és címzettje között. Sajnos az E2EE-vel a Meta nem támaszkodhatott a szerverekre az üzenetek feldolgozásában és érvényesítésében, ezért újra kellett tervezni az egész rendszert, hogy az a Meta szerverei nélkül is működjön, amelyek elolvashatják az üzenetek tartalmát.

A Metának új módszereket is meg kellett terveznie a felhasználók számára az üzenettörténetük kezelésére, beleértve a PIN-kód beállítását is. A lényeg, hogy a Meta több mint 100 funkciót épített át a Messengerben, amely most az egyik leggazdagabb csevegőélményt nyújtja a felhasználóknak.

Bár a Meta még nem készült el az E2EE integrációval, néhány Messenger felhasználót beengedett a tesztprogramba. Így a közösségi médiavállalat bejelentette, hogy kiterjesztette a végponttól végpontig terjedő titkosítás tesztelését a Messengeren.

"A most megkezdett kibővített tesztelés a legtisztább képet fogja adni az E2EE bevezetésére irányuló munkánkról. Folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket a szolgáltatás további teszteléséről és fejlesztéséről."

Arról, hogy pontosan kik kapják meg az E2EE integrációt, egyelőre nem közöltünk további részleteket, de azt tudjuk, hogy a biztonsági funkcióknak az év végére minden felhasználó számára alapértelmezettként elérhetővé kell válniuk.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei