Végre lesz teljes titkosítás a Messengeren

2023.08.25| Phone Arena
Címkék:

Meta

,

Facebook

,

Messenger

,

E2EE


A Meta lehetővé teszi, hogy még többen élvezhessék a végponttól végpontig titkosítást a Messengeren.

A Meta már néhány éve teszteli a végponttól-végpontig titkosítást a Messengeren, így eddig csak korlátozott számú felhasználónak volt hozzáférése ehhez a fontos biztonsági funkcióhoz. Azért tart ilyen sokáig a Metának, hogy a végponttól-végpontig titkosítást az összes Messenger-felhasználó számára elérhetővé tegye, mert az E2EE-re való áttérés "hihetetlenül összetett és kihívást jelentő mérnöki kirakós játék".

Amióta 2019-ben elkezdett dolgozni az E2EE-n, a Meta mérnökei rájöttek, hogy szinte a teljes üzenetküldő és hívó kódbázist a nulláról kell újraírniuk.

Végre lesz teljes titkosítás a Messengeren

A Messenger és az Instagram DM-eket eredetileg úgy tervezték, hogy szervereken keresztül működjenek. Ebben a tekintetben a Meta szerverei átjáróként működnek az üzenet küldője és címzettje között. Sajnos az E2EE-vel a Meta nem támaszkodhatott a szerverekre az üzenetek feldolgozásában és érvényesítésében, ezért újra kellett tervezni az egész rendszert, hogy az a Meta szerverei nélkül is működjön, amelyek elolvashatják az üzenetek tartalmát.

A Metának új módszereket is meg kellett terveznie a felhasználók számára az üzenettörténetük kezelésére, beleértve a PIN-kód beállítását is. A lényeg, hogy a Meta több mint 100 funkciót épített át a Messengerben, amely most az egyik leggazdagabb csevegőélményt nyújtja a felhasználóknak.

Bár a Meta még nem készült el az E2EE integrációval, néhány Messenger felhasználót beengedett a tesztprogramba. Így a közösségi médiavállalat bejelentette, hogy kiterjesztette a végponttól végpontig terjedő titkosítás tesztelését a Messengeren.

"A most megkezdett kibővített tesztelés a legtisztább képet fogja adni az E2EE bevezetésére irányuló munkánkról. Folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket a szolgáltatás további teszteléséről és fejlesztéséről."

Arról, hogy pontosan kik kapják meg az E2EE integrációt, egyelőre nem közöltünk további részleteket, de azt tudjuk, hogy a biztonsági funkcióknak az év végére minden felhasználó számára alapértelmezettként elérhetővé kell válniuk.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei