Átvert minket a Samsung a holdas fotóval?

2021.02.02| GSM Arena
Címkék:

Samsung

,

hold

,

100x

,

zoom


Többekben felmerült, hogy a Samsung 100X-os zoomja hamis holdfotókat mutat. Vajon tényleg?

A Samsung Galaxy S21 Ultra két telefotó kamerával rendelkezik, az egyik 3x-os, a másik 10x-es zoomra képes. A telefon AI-ával együttműködve az S21 Ultra digitálisan továbbfejlesztett fényképet készíthet a Hold felszínéről. Az összeesküvés elmélet szerint a Samsung képes a Hold textúráját alkalmazni bármin, ami hasonlít rá. A vállalat ezt cáfolta és elmagyarázta, hogy a kamera AI Szuper Felbontása a Holdról több fotót készít, majd ezekből együtt állítja össze a végső képet.

Innen indultak a találgatások

Raymond Wong, az Input Mag dolgozója úgy döntött, megpróbálja lebuktatni a Samsungot, ha hazudott. Megkérdezett néhány erre szakosodott újságírót, akiknek szintén gyanús a gyönyörű kép, hogy szerintük háttér-feldolgozás zajlik-e a háttérben. Egyikük elárulta, az apkban nincsenek fedett textúrájú fájlok, egy másik pedig megjegyezte, hogy bár sok szoftveres munka történt a háttérben, arra kíváncsi, hogy a Samsung nem csak becsúsztatta-e a textúrákat.

Átvert minket a Samsung a holdas fotóval?

Miután vegyes visszajelzéseket kapott, Wong arra gondolt, hogy az egyetlen módja a bizonyításra az, ha összehasonlítja a 100x-os felvételeket a holdról egy másik, tükör nélküli fényképezőgéppel és nagy hatótávolságú lencsével készített fényképével és megnézi, hogy a minták egyeznek-e a felvételek között. Az első képet a Galaxy S21 Ultra késztette, a másodikat pedig a Sony ASR III-val lőtte.

Átvert minket a Samsung a holdas fotóval? Átvert minket a Samsung a holdas fotóval?

Galaxy S21 Ultra's 100X zoom vs  Sony A7R III and 600mm

Végül az elkészült felvétel lenyűgözőbbnek tűnt, mint az egyetlen képkocka, amelyet egy Sony A7R III teljes képkocka tükör nélküli kamera és 600 mm-es zoomobjektív rögzített. Ennél is fontosabb, hogy a felvételek közötti mintázatok valóban egyeznek. A Samsung Galaxy S21 Ultra valóban képes felvételeket készíteni a holdról megfelelő időjárási körülmények között és gyenge fényszennyezésű területeken, bár a háttérben sok szoftveres feldolgozás található.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei